Top 10 landen met goedkoopste internet ter wereld 2023

0
Top 10 landen met goedkoopste internet ter wereld 2023
Top 10 landen met goedkoopste internet ter wereld 2023

Landen met goedkoopste internet ter wereld 2023

Het internet is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden, waardoor we in contact kunnen komen met mensen van over de hele wereld, toegang hebben tot informatie en amusement en online zaken kunnen doen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Top 10 landen met goedkoopste internet ter wereld 2023

Bron: www.innovativezoneindia.com


10. Nepal – $ 0,27/GB

Internet in Nepal is een snelgroeiende sector: sinds juli 2021 heeft meer dan 90% van de bevolking toegang tot internet. De belangrijkste aanjagers van deze groei zijn de beschikbaarheid van goedkope mobiele telefoons, breedbanddiensten en mobiele dekking. Er zijn meer dan 39 internetserviceproviders (ISP’s) in Nepal die internettoegang bieden aan bedrijven en consumenten.


9. Uruguay – $ 0,27/GB

Internet in Uruguay wordt voornamelijk geleverd door het staatsbedrijf ANTEL, dat glasvezel-, ADSL-, LTE- en 3G-diensten aanbiedt. Volgens DataReportal had Uruguay in 2022 2,9 miljoen internetgebruikers, wat neerkomt op 82 procent van de bevolking. Uruguay is ook de leider in Zuid-Amerika voor de gemiddelde snelheid van internettoegang en staat op de zevende plaats in de wereld.


Zie hier 4 manieren waarop het internet de wereld kleiner maakt.


8. Moldavië – $ 0,26/GB

Internet in Moldavië is een van de snelste en goedkoopste ter wereld, waarbij ongeveer 90% van de bevolking toegang heeft tot gigabit-abonnementen. Volgens een rapport van Cable.co.uk staat het land wereldwijd op de derde plaats qua gigabitdekking. De algehele infrastructuur is goed ontwikkeld, waardoor veel gebruikers in het hele land diensten van goede kwaliteit kunnen ervaren.


7. Frankrijk – $ 0,23/GB

Frankrijk is een land met een hoog internetgebruik en een concurrerende telecomsector. Volgens Statista waren er in 2020 50,7 miljoen internetgebruikers in Frankrijk en had 86 procent van de huishoudens in 2019 toegang tot internet.

De belangrijkste aanbieders van internetdiensten zijn Bouygues Telecom, Free, Orange en SFR, die verschillende pakketten met huistelefoon aanbieden, breedband en tv. De beschikbaarheid en kwaliteit van de internetverbinding zijn echter afhankelijk van de locatie en het type toegang.


Zie hier de Top 6 redenen waarom je internet thuis traag is.


6. Kirgizië – $ 0,17/GB

Internet in Kirgizië is een relatief nieuw fenomeen, maar is de afgelopen jaren snel gegroeid. Volgens DataReportal waren er in januari 2021 4,9 miljoen internetgebruikers in Kirgizië, wat neerkomt op 77,2% van de totale bevolking. Internettoegang is echter ongelijk verdeeld over het land, met de meeste gebruikers geconcentreerd in de twee grootste steden, Bishkek en Osh.


5. India – $ 0,17/GB

India is een van de meest bevolkte landen ter wereld en het is ook de thuisbasis van een van de goedkoopste internetdiensten. Het land heeft de afgelopen tien jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt in het aantal internetgebruikers, met meer dan 700 miljoen mensen die nu verbonden zijn met internet.

Dit is te danken aan de inspanningen van de Indiase regering om de internetinfrastructuur te verbeteren en de kosten van internetdiensten te verlagen.


4. Fiji – $ 0,15/GB

Internet in Fiji is niet erg wijdverspreid of betrouwbaar, vooral niet op de afgelegen eilanden. Sommige hotels en resorts bieden gratis wifi in hun gemeenschappelijke ruimtes, maar de meeste budgetaccommodaties niet. Internetcafés en bibliotheken zijn ook opties om toegang te krijgen tot internet, maar ze kunnen een vergoeding vragen.


Zie hier de Top 25 landen met snelste mobiele internet 2022.


3. San Marino – $ 0,14/GB

San Marino is een klein land in Europa met een relatief hoog niveau van internettoegang en -snelheid. Volgens Worlddata.info heeft ongeveer 60 procent van de bevolking toegang tot internet en heeft 36 procent een snelle breedbandverbinding. Het internetdomein van San Marino is .sm en de belangrijkste telecommunicatieprovider is San Marino Telecom.


2. Italië – $ 0,12/GB

Internet is in Italië overal beschikbaar via verschillende vormen van toegang, zoals inbellen, glasvezel, kabel, DSL en draadloos. Het landcode-topniveaudomein voor Italië is .it, gesponsord door Consiglio Nazionale delle Ricerche. Het .eu-domein wordt ook gebruikt, aangezien Italië lid is van de Europese Unie. Er zijn veel internetproviders in Italië, maar de meest voorkomende is Telecom Italia (TIM).


1. Israël – $ 0,04/GB

Volgens Wikipedia heeft Israël een sterk ontwikkelde technologiesector en is het een van de meest verbonden landen ter wereld. Het land heeft een hoge internetpenetratiegraad: meer dan 80% van de bevolking gebruikt internet.

De Israëlische regering heeft zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar digitale infrastructuur en heeft het gebruik van digitale diensten gestimuleerd. Israël is ook gerangschikt als een van de toplanden op het gebied van internetsnelheid.


Top 10 landen met goedkoopste internet ter wereld 2023

  1. Israël – $ 0,04/GB
  2. Italië – $ 0,12/GB
  3. San Marino – $ 0,14/GB
  4. Fiji – $ 0,15/GB
  5. India – $ 0,17/GB
  6. Kirgizië – $ 0,17/GB
  7. Frankrijk – $ 0,23/GB
  8. Moldavië – $ 0,26/GB
  9. Uruguay – $ 0,27/GB
  10. Nepal – $ 0,27/GB

Geef een reactie