Top 10 landen voor al je alleen reist 2023

0
Spanje (Barcelona) - Top 10 landen voor al je alleen reist 2023
Spanje (Barcelona) - Top 10 landen voor al je alleen reist 2023

Landen voor al je alleen reist 2023

Solo reizen is vrij hip vandaag de dag, maar waar kun je het beste heen? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website.


Top 10 landen voor al je alleen reist 2023

Bron: www.traveloffpath.com


10. Brazilië

Brazilië staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en heeft ongeveer 300 zonnige dagen per jaar. Het is moeilijk om in een slecht humeur te zijn met zoveel zonneschijn.

Naast de gastvrije mensen houden bezoekers ervan om te ontspannen op prachtige stranden en lokale lekkernijen te proeven, zoals Açaí, een superfood-fruit, of Brigadeiros, de Braziliaanse versie van chocoladetruffels.


9. Zwitserland

Dankzij de lage criminaliteit en uitstekende infrastructuur kunnen veel solo-reizigers het land in alle rust verkennen. Zwitserland kan echter behoorlijk duur zijn, vooral voor individuele reizigers. Let op lokale markten waar voedselprijzen goedkoper zijn.

Ondanks de hoge kosten is er veel te ontdekken, zoals het Genève Water Fountain, het Zwitsers Museum en het Chillon Castle.


8. Ierland

Ierland, de geboorteplaats van een van ’s werelds meest populaire bieren, Guinness, is een steeds aantrekkelijkere bestemming geworden voor solo-reizigers.

Het wordt de “Emerald Island” genoemd vanwege zijn weelderige groen, en het is een geweldige plek voor solo-avonturen. Het is gemakkelijk om rond te reizen met het openbaar vervoer, en de pubcultuur is levendig, wat het eenvoudig maakt om nieuwe mensen te ontmoeten.


Zie hier de Top 10 beste Europese hoofdsteden voor toeristen 2023.


7. Thailand

Thailand is een groeiende hotspot en staat bekend om zijn betaalbaarheid. Grote steden zoals Bangkok en Chiang Mai bieden een breed scala aan accommodaties, van comfortabel tot luxe, tegen prijzen die je niet bankroet zullen maken.


Zie hier de Top 20 beste Foodie-bestemmingen ter wereld 2023.


6. Australië

Australië, het land van kangoeroes en koala’s, is een prachtige plek voor solo-reizigers. De bevolking is vriendelijk en er zijn talloze activiteiten te ondernemen, van surfen en duiken tot snorkelen in het Great Barrier Reef.

Als je meer geïnteresseerd bent in het verkennen van het land, biedt Australië rijke geschiedenis en Aboriginal cultuur.


5. Portugal

Portugal is een topbestemming voor onafhankelijke reizigers vanwege zijn prachtige zonnige kustlijn en milde winters. Als je door de straten van bekende steden zoals Lissabon en Porto wandelt, zul je versteld staan van de prachtige architectuur.

Veel solo-reizigers bezoeken de regio Algarve voor prachtige stranden, maar er zijn ook kleinere steden zoals Lagos om verschillende culturen en charme te ervaren.


4. Nieuw-Zeeland

Met toegankelijkheid en een relatief veilige omgeving is Nieuw-Zeeland geweldig voor alleenreizigers. Bovendien heeft Nieuw-Zeeland weinig bedreigende dieren, wat het ideaal maakt voor solo-wandelaars en natuurliefhebbers.


Zie hier de Top 10 meest leefbare steden ter wereld 2023.


3. Italië

Italië is niet alleen bekend om zijn pasta en pizza, maar ook om zijn rijke cultuur en geschiedenis. Als je Italië in je eentje bezoekt, kun je je dagen vullen met het bezoeken van belangrijke bezienswaardigheden zoals het Colosseum in Rome.

Italië biedt echter veel meer dan monumenten die de tand des tijds hebben doorstaan. Solo-reizigers kunnen gemakkelijk deelnemen aan de cultuur door opera bij te wonen of kooklessen te volgen om de geheimen van ’s werelds beste pasta te leren.


2. Griekenland

Het is bijna onmogelijk om door de Instagram-feed van een reis-influencer te scrollen en geen foto’s van Griekenland te zien, met plaatsen als Mykonos die toeristen prachtige stranden en prachtige uitzichten bieden.

Griekenland kan elke solo-reiziger vermaken, of je nu van het bruisende nachtleven in de grote steden houdt of op zoek bent naar wat rust op de kleinere eilanden voor de kust.


Zie hier de 10 Populairste gerechten uit Griekenland.


1. Spanje

Spanje staat bovenaan de lijst als de beste bestemming voor solo-reizigers. Het land heeft uitstekende trein- en busverbindingen, waardoor je gemakkelijk door het hele land kunt reizen. Solo-reizigers zijn veilig in de grote steden, maar moeten alert zijn op hun bezittingen.

Het zuiden van Spanje biedt levendige en gastvrije mensen en prachtige stranden, terwijl het noorden groenere landschappen en heerlijke zeevruchten biedt. Solo-reizigers hebben eindeloze mogelijkheden om de cultuur alleen te ervaren of andere solo-reizigers te ontmoeten in lokale bars en hostels.


Top 10 landen voor al je alleen reist 2023

  1. Spanje
  2. Griekenland
  3. Italië
  4. Nieuw-Zeeland
  5. Portugal
  6. Australië
  7. Thailand
  8. Ierland
  9. Zwitserland
  10. Brazilië

Geef een reactie