Top 10 langste rivieren in India

0
Ganges - data-lazy-src=

Langste rivieren in India

India staat bekend als het land van de rivieren omdat er talloze rivieren door het land stromen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over India op deze website.


Top 10 langste rivieren in India 2022

Meer info: www.tourism.gov.in


10. Tapi

Lengte: 724 kilometer
Bron: Satpura

De 724 km lange Tapi-rivier ontspringt in de Satpura omgeving. De zijrivieren zijn Purna en Girna. Het loost zijn water in de Golf van Khambhat (Arabische Zee). De rivier loopt door Madhya Pradesh, Maharashtra en Gujarat en heeft zes zijrivieren.


Wist je dat joints populairder zijn dan gewone sigaretten onder jongeren


9. Cauvery

Lengte: 800 kilometer
Bron: Afkomstig uit Talakaveri in het Coorg-district van Karnataka in Brahmagiri Heuvelrug

De 800 km lange Cauvery-rivier ontspringt in het Brahmagiri-gebergte van de West-Ghats in het Coorg-district van Karnataka. Er is Harangi Reservoir op de linkeroever. De belangrijkste zijrivier van de rechteroever is Lakshmana Tirtha. Cauvery loost zijn water in de Grand Anicut (Zuid).

Voordat de rivier uitmondt in de Golf van Bengalen, Tamil Nadu, breekt hij uit in een groot aantal zijrivieren die een brede delta vormen die de ‘Tuin van Zuid-India’ wordt genoemd.


Zie hier de Top 25 grootste bedrijven uit India 2022 naar marktwaarde.


8. Mahanadi

Lengte: 890 kilometer
Bron: Afkomstig uit het Raipur-district van Chhattisgarh

De 890 km lange Mahanadi-rivier ontspringt in het Raipur-district van Chhattisgarh. De zijrivieren van de linkeroever zijn Mand, Ib en Hasdeo en de zijrivieren van de rechteroever zijn Ong en Parry.

De Mahanadi loost zijn water in de Golf van Bengalen. Vandaar dat het ‘de nood van Odisha’ werd genoemd. Hoe dan ook, de ontwikkeling van de Hirakud-dam heeft de omstandigheden enorm veranderd.


Wist je dat homeopathie niet werkt, maar dat dachten wij al wel…


7. Brahmaputra

Lengte: 916 kilometer
Bron: komt uit de Kailash-gebieden van de Himalaya

De Brahmaputra-rivier met een lengte van 2.900 km ontspringt in de Kailash Ranges van de Himalaya in Tibet. De totale lengte binnen India is slechts 916 kilometer. Ze komt India binnen via Arunachal Pradesh.

De zijrivieren van de linkeroever van de rivier zijn Dibang, Lohit, Dhansiri en de zijrivieren van de rechteroever zijn Kameng, Manas, Jaldhaka, Teesta en Subansiri.

Brahmaputra komt Bangladesh binnen als Jamuna en voegt zich vervolgens bij Padma (de Ganges in India) voordat ze uitmondt in de Golf van Bengalen. De Majuli of Majoli is een riviereiland in de Brahmaputra-rivier, Assam en in 2016 werd het het eerste eiland dat een district in India werd.

Deze rivier had aan het begin van de 20e eeuw een oppervlakte van 880 vierkante kilometer.


6. Indus

Lengte: 1114 kilometer
Bron: Afkomstig uit de noordelijke hellingen van het Kailash-gebergte in Tibet nabij het Manasarovar-meer

De Indus is de langste rivier in termen van de afstand die hij aflegt, namelijk 3.180 km. De afgelegde afstand binnen India is echter slechts 1.114 kilometer. Maar een groot deel van de rivier stroomt door het huidige Pakistan.

De bron van de rivier is de noordelijke hellingen van het Kailash-gebergte in Tibet in de buurt van Manasarovar. Grote steden aan de oevers van de Indus zijn: Leh en Skardu. De zijrivieren van de linkeroever van de Indus zijn Zanskar, Suru, Soan, Jhelum, Chenab en Luni.

De zijrivieren van de rechteroever zijn Shyok, Hunza, Gilgit, Gomal en Zhob. Indus voert zijn water af in de Arabische Zee.


Zie hier de handleiding om een vlot te bouwen.


5. Narmada

Lengte: 1.312 kilometer
Bron: Komt oorspronkelijk uit de buurt van Amarkantak in Madhya Pradesh

De bron van de 1.312 km lange rivier de Narmada is de Amarkantak-piek in Madhya Pradesh. De zijrivieren van de linkeroever van Narmada zijn Burhner, Banjar, Sher en Karjan.

De zijrivieren van de rechteroever zijn Hiran, Tendoni en Choral. Het loost zijn water in de Arabische Zee. Het staat ook bekend als de ‘Levenslijn van Madhya Pradesh en Gujarat’ vanwege zijn enorme bijdrage aan de staat Madhya Pradesh en Gujarat.


4. Yamuna

Lengte: 1.376 kilometer
Bron: Afkomstig van de Yamunotri-gletsjer op de Banderpoonch-piek in het Uttarkashi-district van Uttarakhand

De rivier Yamuna met een lengte van 1.376 km is afkomstig van de Yamunotri-gletsjer op de Banderpoonch-piek in het Uttarkashi-district van Uttarakhand. Het is de belangrijkste zijrivier van de rivier de Ganges.

De zijrivieren van de linkeroever van Yamuna zijn Hindon, Sharda en de zijrivieren van de rechteroever zijn Chambal, Betwa en Ken. De belangrijkste staten waar de rivier doorheen stroomt zijn Uttarakhand, Himachal Pradesh, Delhi, Haryana en Uttar Pradesh.


Zie hier: hoe moet je een blaaspijp maken met instructievideo.


3. Krishna

Lengte: 1.400 kilometer
Bron: Komt oorspronkelijk uit de West-Ghats op een hoogte van ongeveer 1337 meter, net ten noorden van Mahabaleswar, ongeveer 64 km van de Arabische Zee.

De rivier Krishna met een lengte van 1.400 km ontspringt in de West-Ghats op een hoogte van ongeveer 1337 meter van de zeespiegel en ongeveer 64 km van de Arabische Zee. De zijrivieren van de linkeroever van de rivier zijn Bhima, Dindi Musi, Paleru en Munneru en de zijrivieren van de rechteroever zijn Wenen, Koyna en Panchganga.

Krishna loost haar water in de Golf van Bengalen. Het dient als een van de prominente bronnen van irrigatie voor de staten Maharashtra, Karnataka, Telangana en Andhra Pradesh. .


2. Godavari

Lengte: 1.464 kilometer
Bron: Komt oorspronkelijk uit de buurt van Nasik in Maharashtra

De Godavari-rivier is met een lengte van 1464 km de langste rivier van het schiereiland India. Ze is afkomstig uit Nashik in Maharashtra. De rivier begint vanuit Triambakeshwar, Nasik in Maharashtra en doorkruist via Chhattisgarh, Telangana en Andhra Pradesh, waarna ze uiteindelijk de Golf van Bengalen ontmoet.

De zijrivieren van de Godavari op de linkeroever zijn Banganga, Kadva, Shivana en Purna en de zijrivieren van de rechteroever zijn Nasardi, Darna en Pravara. De rivier mondt uit in de Golf van Bengalen.


1. Ganges

Lengte: 2.525 kilometer
Bron: Gangotri

Ganges
Ganges

De rivier de Ganges is met een lengte van 2.525 km de langste rivier van India aangezien deze volledig door het vasteland stroomt. Ze is afkomstig van de Gangotri-gletsjer.

De zijrivieren van de linkeroever van de rivier de Ganga zijn Ramganga, Garra, Gomti, Gharghara, Gandak, Burhi Gandak, Koshi en Mahananda en de zijrivieren van de rechteroever zijn Yamuna, Tamsa, Son, Punpun, Kiul, Karmanasa en Chandan.

De Ganges voert zijn water af in de Golf van Bengalen. De staten die onder dit waterlichaam vallen, zijn Uttarakhand, Uttar Pradesh, Bihar en West-Bengalen.


Top 10 langste rivieren in India 2022


  1. Ganges – 2.525 kilometer (2.525)
  2. Godavari – 1.464 kilometer (1.465)
  3. Krishna – 1.400 kilometer (1.400)
  4. Yamuna – 1.376 kilometer (1.376)
  5. Narmada – 1.312 kilometer (1.312)
  6. Indus – 1.114 kilometer (3.180)
  7. Brahmaputra 916kilometer (2.900)
  8. Mahanadi – 890 kilometer (890)
  9. Kaveri – 800 kilometer (800)
  10. Tapti – 724 kilometer (724)

Zie hier alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen.


Geef een reactie