Top 10 langste tennissers aller tijden

0
Ivo Karlovic - Top 10 langste tennissers aller tijden
Ivo Karlovic - Top 10 langste tennissers aller tijden

Langste tennissers aller tijden

Hoewel veel van deze lange spelers succes hebben gehad op ATP-niveau, maar nauwelijks Grand Slam-overwinningen.

Grotere spelers op het hoogste niveau beschikken schijnbaar niet over de vereiste bewegingsvrijheid of allround veelzijdigheid om te winnen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over tennis op deze website.


Top 10 langste tennissers aller tijden


9. Daniil Medvedev – 198 cm

Één van de meest getalenteerde lange tennissers ooit is Daniil Medvedev. Hij heeft een Grand Slam op zijn naam staan ​​en stond op nummer 1 van de wereld.


Zie hier de Top 25 tennissers met de meeste aces aller tijden.


9. Marin Čilić – 198 cm

In 2014 won Čilić ten koste van de Japanner Kei Nishikori het US Open – daarmee doorbrak hij heel even de jaren­lange hegemonie van Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray, die tussen 2004 en 2019 de prijzen verdeelden.

Blessures beroofden hem van speeltijd tijdens zijn carrière


9. Juan Martin Del Potro – 198 cm

Vaak dachten mensen dat Juan Martin Del Potro op het punt stond een revolutie in het tennis teweeg te brengen. Hij kwam tot zijn recht en liet de wereld zien wat hij kon bereiken in 2009 toen hij zich een weg baande naar de US Open-titel.

Sindsdien volgt de ene blessure na de andere en is hij inmiddels met pensioen.


Zie hier de Top 25 jongste tennissers aller tijden in de ATP top 10.


6. Marc Rosset – 201 cm

Voordat Roger Federer het Zwitserse tennis opnieuw definieerde, was Mike Rosset de meest indrukwekkende speler van de generatie van zijn land. Hij versloeg zijn landgenoot twee keer in 2000 toen Federer voor het eerst op het toneel verscheen.

Hoewel hij in zijn carrière slechts één halve finale haalde op een Grand Slam, won hij wel een gouden medaille op de Olympische Spelen van 1992. Hij bereikte de top 10 van de wereld in het enkelspel en dubbelspel.


6. Dick Norman – 201 cm

Een carrière in het enkelspel kende Dick Norman niet, aangezien hij slechts één keer de vierde ronde van een Grand Slam-toernooi haalde. Hij veranderde zichzelf echter laat in zijn carrière in een zeer solide dubbelspeler en bereikte de Franse Open-finale van 2009.

Met vier carrièretitels op zijn naam in het dubbelspel bereikte hij de nummer 10 van de wereld. De Belg had niet alleen lengte als voordeel, maar zijn linkshandige opslag bezorgde de tegenstanders ook problemen.


6. Chris Guccione – 201 cm

De Australiër Chris Guccione groeide tot een zeer solide dubbelspeler. Met zijn 2 meter is hij voor veel spelers een nachtmerrie. Door snelheid en spin te creëren, kan hij punten dicteren en verdediging meteen omzetten in aanval.


4. Kevin Anderson – 203 cm

Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika, kwam hij naar de Verenigde Staten en speelde universiteitstennis in Illinois. Na een universiteitscarrière en een carrière als professional, begon hij pas op 30-jarige leeftijd indruk te maken op Grand Slams.

Hij bereikte twee finales in zijn carrière op Grand Slam-evenementen, aangezien hij tweede werd op de US Open 2017 en Wimbledon 2018.


Zie hier de tennissers die de meeste wedstrijden wonnen – Top 10 met beeld


4. Jerzy Janowicz – 203 cm

Het was een veelbelovende start voor Jerzy Janowicz toen hij in 2013 de halve finales van Wimbledon bereikte. Maar tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zijn grootste prestatie op het veld.

De Poolse ster kreeg de blessure al vroeg te pakken en vond nooit een manier om terug te komen. Het lijkt erop dat zijn knieën gewoon niet gebouwd zijn voor de algehele slijtage van tennissen op hoog niveau.


3. John Isner – 208 cm

Er kan worden gesteld dat John Isner de afgelopen twintig jaar de meest consistente Amerikaanse tennisser is geweest. Hij heeft nooit grote titel kunnen winnen, en de kans dat dat gebeurt is op deze leeftijd klein.

Dankzij zijn 208 centimeter kan hij snelheid, spin en waanzinnige hoeken genereren. Hij is één van de sterkste spelers in de tennisgeschiedenis als het gaat om serveren. Hij heeft de snelste service in de ATP-geschiedenis en haalt een snelheid van 250 km/uur.


2. Reilly Opelka – 211 cm

Toen Reilly Opelka de Junior Wimbledon-kampioenschappen won, werd hij meteen een hype. Zijn professionele succes is er nog niet, maar hij is nog jong genoeg.

Blessureproblemen zullen altijd een probleem zijn voor een man van ruim 2 meter 10. Als hij zijn lichaam goed kan krijgen en nog consistenter kan dienen, kan hij het volgende niveau van succes bereiken.


1. Ivo Karlovic – 211 cm

Ivo Karlovic staat bij velen bekend als de standaard voor lange tennissers. De Kroaat was tientallen jaren op tournee en was een geduchte tegenstander voor de beste spelers.

Hij wist kleinere titels te winnen op tournee, maar voor Grand Slam-titels kwam hij net te kort.

Top 10 langste tennissers aller tijden

 1. Ivo Karlovic – 211 cm
 2. Reilly Opelka – 211 cm
 3. John Isner – 208 cm
 4. Jerzy Janowicz – 203 cm
 5. Kevin Anderson – 203 cm
 6. Chris Guccione – 201 cm
 7. Dick Norman – 201 cm
 8. Marc Rosset – 201 cm
 9. Juan Martin Del Potro – 198 cm
 10. Marin Čilić – 198 cm
 11. Daniil Medvedev – 198 cm

Geef een reactie