Top 10 lekkerste gerechten uit Mexico (die je zou moeten proberen)

0
Chilaquiles - Top 10 lekkerste gerechten uit Mexico (die je zou moeten proberen)
Chilaquiles - Top 10 lekkerste gerechten uit Mexico (die je zou moeten proberen)

Lekkerste gerechten uit Mexico

Als je naar Mexico gaat, zorg er dan voor dat je de beste smaken en smaken proeft die het land te bieden heeft. Of doe ander een poging in een Mexicaans restaurant of doe een poging thuis. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Mexico op deze website.


Top 10 lekkerste gerechten uit Mexico

Bron: www.bbcgoodfood.com


10. Tamales

Tamales
Tamales

De Tamales zijn voor het eerst ontwikkeld voor de Azteekse, Maya- en Inca-stammen die onderweg voedzaam voedsel nodig hadden om de strijd aan te gaan. Maïsdeeg vul je met een zoete of hartige vulling, gewikkeld in bananenbladeren of maïskolven en vervolgens stoom je ze.

Vullingen variëren van vleeswaren en kaas tot fruit, groenten en pepers. en mol . Vergeet niet om de verpakking weg te gooien voor het eten.

Probeer je eigen tamales ook eens te maken met Mexicaans varkensvlees.


Zie hier de Top 50 beste restaurants ter wereld 2022.


9. Guacamole

Guacamole
Guacamole

Dit is ongetwijfeld een van Mexico’s meest populaire gerechten. Overigens weten maar weinig mensen dat deze traditionele saus dateert uit de tijd van de Azteken. Gemaakt van gepureerde avocado’s, uien, tomaten, citroensap en chilipepers (en soms een teentje of twee knoflook), eet men guacamole vaak met tortillachips of gebruikt als bijgerecht.


Zie hier de Top 10 lekkerste Thaise gerechten.


8. Mole

Mole
Mole

Drie staten beweren de oorspronkelijke thuisbasis te zijn van mole (uitgesproken als ‘mol-eh’). Het is een rijke saus die populair is in de Mexicaanse keuken. Er zijn talloze soorten, maar ze bevatten allemaal ongeveer 20 ingrediënten, waaronder een of meer soorten chilipepers.

Ook moeten ze allemaal constant gedurende een lange periode worden geroerd. Misschien wel de bekendste mole is mole poblano, een roestige rode saus die je serveert over kalkoen of kip.


Zie hier de Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022.


7. Enchiladas

Enchiladas
Enchiladas

De enchiladas dateren uit de Maya-tijd, toen mensen in de Vallei van Mexico maïstortilla’s aten die om kleine vissen waren gewikkeld.

Tegenwoordig worden zowel maïs- als bloemtortilla’s gebruikt en zijn ze gevuld met vlees, kaas, zeevruchten, bonen, groenten of al het bovenstaande. De gevulde tortilla’s bedek je vervolgen met een chilisaus, wat zorgt voor een perfect Mexicaans ontbijt.

Met de drie kleuren van de Mexicaanse vlag is chiles en nogada een van Mexico’s meest patriottische gerechten. Poblano – pepers gevuld met picadillo (een mengsel van gehakt vlees, fruit en kruiden) vertegenwoordigen het groen op de vlag, de roomsaus op walnotenbasis is het wit en de granaatappelpitjes zijn het rood.

Afkomstig uit Puebla, vertelt de geschiedenis dat het gerecht voor het eerst werd geserveerd aan Don Agustín de Iturbide, bevrijder en daaropvolgende keizer van Mexico.


Zie hier de Top 10 populairste Turkse gerechten.


6. Elote

Elote
Elote

Op bijna elke straathoek van de stad in Mexico vind je wel iemand die elote verkoopt, de Mexicaanse naam voor maïskolven. De maïs is traditioneel gekookt en geserveerd op een stokje (om als een ijsje te eten) of in kopjes, waarbij de korrels van de kolf zijn afgesneden. Zout, chilipoeder, limoen, boter, kaas, mayonaise en zure room worden dan rijkelijk toegevoegd.


Zie hier de top 10 populairste gerechten uit Griekenland.


5. Chiles en nogada

Chiles en nogada
Chiles en nogada


4. Tostadas

Tostados
Tostados

Wat moet je doen met oude tortilla’s? Nou, frituur ze natuurlijk! Letterlijk betekent tostada geroosterd. Het zijn een eenvoudig maar heerlijk gerecht met maïstortilla’s die in kokende olie zijn gebakken tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Populaire toppings zijn onder meer frijoles (bonen), kaas, gekookt vlees, zeevruchten en ceviche.


Zie hier de Top 10 gerechten die je moet proberen in Spanje.


3. Taco’s al pastor

Taco's al pastor
Taco’s al pastor

Dit historische gerecht is een van de meest populaire soorten taco’s. De een oorsprong gaat terug tot de jaren 1920 en ’30 en de komst van Libanese en Syrische immigranten naar Mexico. Om tacos al pastor te maken,wat ‘in de stijl van de herder’ betekent, worden dunne reepjes varkensvlees van het spit gesneden, op een maïstortilla gelegd en geserveerd met uien, korianderblaadjes en ananas.


2. Pozol

Pozol
Pozol

Volgens antropologen is deze pre-Spaanse soep ooit gebruikt als onderdeel van rituele offers. Tegenwoordig zijn kip-, varkensvlees- en vegetarische pozole- versies.

Gemaakt van hominy maïs met veel kruiden en specerijen, wordt het gerecht traditioneel urenlang, vaak ’s nachts, gestoofd. Als het klaar is om te serveren, gaat sla, radijs, ui, limoen en chili bij.


Zie hier de Top 10 lekkerste gerechten uit België.


1. Chilaquiles

Chilaquiles
Chilaquiles

Dit populaire traditionele ontbijtgerecht bestaat uit licht gebakken maïstortilla’s die in vieren zijn gesneden en gegarneerd met groene of rode salsa. De rode is iets pittiger. Roerei of gebakken eieren en pulled chicken zijn meestal bovenop toegevoegd, evenals kaas en room. Chilaquiles serveer je met een gezonde dosis frijoles.


Top 10 lekkerste gerechten uit Mexico

  1. Chilaquiles
  2. Pozol
  3. Taco’s al pastor
  4. Tostadas
  5. Chiles en nogada
  6. Elote
  7. Enchiladas
  8. Mole
  9. Guacamole
  10. Tamales

Zie hier de Top 10 meest gegeten fruit in Nederland.


Geef een reactie