Top 10 lekkerste kaasgerechten ter wereld

0
Raclette - Top 10 lekkerste kaasgerechten ter wereld
Raclette - Top 10 lekkerste kaasgerechten ter wereld

Lekkerste kaasgerechten ter wereld

Lekker: kaas, zeker ook als de kaas wat warmer is. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Top 10 lekkerste kaasgerechten ter wereld

Bron: www.delish.com


10. Fondue Savoyarde

Uit: Frankrijk

Fondue Savoyarde
Fondue Savoyarde

De Savoyaardse fondue is een regionaal gerecht uit de Savoyaardse gastronomie, bereid met gesmolten kaas en brood. Het is bereid met drie kazen, van lokale producten zoals Mountain County, Beaufort, Gruyère de Savoie en Emmental de Savoie of Abondance.

Met de opkomst van wintersport en alpentoerisme sinds de jaren ’50, is Savoyaardse fondue een populair kookrecept geworden in Frankrijk.


Zie hier: oude kaas vertraagt verouderingsproces.


9. Tartiflette

Uit: Frankrijk

Tartiflette
Tartiflette

Tartiflette is een recept op basis van aardappelgratin, uien en spekjes, allemaal gegratineerd met reblochon (AOP- kaas uit de regio Savoie). Van recente oorsprong (het gerecht is uitgevonden in de jaren 80), het recept is één van de iconen van de Franse keuken, ook in het buitenland.


Zie hier de Top 10 lekkerste kazen ter wereld.


8. Banista met kaas

Uit: Bulgarije

Banista met kaas
Banista met kaas

Banitsa, soms getranslitereerd als banica of banitza, is een Bulgaars traditioneel gebaksschotel, bereid door een mengsel van geklopte eieren, natuurlijke yoghurt en stukjes witte kaas tussen filodeeg te leggen en vervolgens in een oven te bakken.

Traditioneel worden bij bepaalde gelegenheden geluksamuletten in het deeg gedaan, vooral op oudejaarsavond. Banitsa serveer je als ontbijt met yoghurt, ayran of boza.

Sommige variëteiten omvatten banitsa met spinazie of de zoetere versie, banitsa met melk of de banitsa met pompoen.
serveer


Zie hier: landen die het meeste kaas exporteren 2019 – De top 15


7. Chatsjapoeri

Uit: Georgië

Adzjarische chatsjapoeri
Adzjarische chatsjapoeri

Een chatsjapoeri is een Georgisch deeggerecht dat bestaat uit een brood gevuld met kaas en vaak ook bedekt met kaas. Het is een van de meest populaire gerechten van het land en kan zowel in restaurants als bij stalletjes langs de weg gegeten worden.

Een chatsjapoeri kan verschillende vormen hebben, maar de meest traditionele vorm is rond en heeft wat weg van de Italiaanse pizza. Van de chatsjapoeri bestaan in Georgië een groot aantal regionale varianten.


6. Focaccia di Recco col formaggio

Uit: Italië

Focaccia
Focaccia

Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua, en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die het brood op hete stenen bakten.

De deegbodem van focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dikker. De basis bestaat uit bloem met een hoog glutengehalte, olie, water, suiker, zout en gist.

De smaak van het brood versterkt door olijfolie en kruiden te gebruiken; of door het te beleggen met kaas en ham of te verfrissen met verschillende groenten.


Zie hier: de Top 10 populairste Turkse gerechten.


5. Provoleta

Uit: Argentinië

Provoleta is een Argentijnse variant van provolone-kaas die wordt beschreven als “Argentijnse getrokken wrongel Provolone-kaas”. Men eet het het gerecht gegrild in Argentinië en Uruguay. je kunt het maken op een grill of binnenshuis in een gietijzeren pan. De kaas moet stevig zijn en zijn vorm behouden tijdens het grillen.

Het is in Argentinië geïntroduceerd door Natalio Alba, een inwoner van de regio Calabrië in Italië , die deze kaas creëerde, geïnspireerd door typische kazen uit zijn regio, zoals provola silana en caciocavallo. Dit in combinatie met de traditie van de Argentijnse asado .


4. Paneer tikka

Uit: India

Paneer tikka
Paneer tikka

aneer tikka of Paneer Soola of Chhena Soola is een Indiaas gerecht gemaakt van stukjes paneer / chhena gemarineerd in kruiden en gegrild in een tandoor. Het is een vegetarisch alternatief voor kip tikka en andere vleesgerechten. Het is een populair gerecht dat overal verkrijgbaar is in India en landen met een Indiase diaspora.

Stukjes paneer, een soort verse kaas, worden gemarineerd in kruiden en vervolgens op een stokje geordend met paprika’s (paprika’s), uien en tomaten. Deze stokjes gril je in een tandoor en je serveert het gerecht warm, op smaak gebracht met citroensap en chaat masala.


3. Shahi paneer

Uit: India

Shahi paneer
Shahi paneer

Shahi paneer, Paneer Rajwadi, Chhena Rajwadi of Raajsi Chhena is een bereiding van chhena of paneer, afkomstig uit het India, bestaande uit een dikke jus van room, tomaten en Indiase kruiden.

Dit gerecht wordt bereid door tomaten, uien, gemalen cashewnoten, geklaarde boter en room te emulgeren tot een curry, met toevoeging van chhena/paneerblokjes en een verscheidenheid aan kruiden.

Het wordt voornamelijk gegeten met traditionele Indiase platte broden zoals tawa roti of tandoori roti, rijst en brood. Chhena en Paneer zijn termen voor Indiase kwark, en Rajwadi en shahi zijn termen voor koninklijk.


2. Saganáki

Uit: Griekenland

Saganáki
Saganáki

Saganáki is een Griekse specialiteit gemaakt van schapenkaas, of soms geitenkaas, gebakken in olie, erg populair bij toeristen.

De kazen die over het algemeen worden gebruikt zijn kefalograviéra, kefalotýri, kasseri of feta. Kefalograviéra en kefalotýri zijn zeer vergelijkbare kazen. De eerste is echter zouter dan de tweede.

Over het algemeen bestaat het recept voor saganaki uit het bedekken van een plakje kaas met een losgeklopt ei en bloem. Vervolgens wordt de kaas gebakken in olijfolie.


1. Raclette

Uit: Zwitserland

Raclette
Raclette

Raclette, Bratchäs in Zwitsers , Bratkäsein het Duits (letterlijk geroosterde kaas) is een traditioneel en emblematisch kookrecept uit de Zwitserse keuken. Een variant van kaasfondue, het gaat om het smelten van raclette en het afschrapen terwijl het smelt. Het wordt traditioneel geserveerd met aardappelen in de schil en vergezeld van ingemaakte groenten (augurken en uien).


Top 10 lekkerste kaasgerechten ter wereld

  1. Raclette
  2. Saganaki
  3. Shahi paneer
  4. Paneer tikka
  5. Provoleta
  6. Focaccia di Recco col formaggio
  7. Chatsjapoeri
  8. Banista met kaas
  9. Tartiflette
  10. Fondue Savoyarde

Geef een reactie