Top 10 lekkerste kazen ter wereld

0
Top 10 lekkerste kazen ter wereld - Parmigiano Reggiano
Top 10 lekkerste kazen ter wereld - Parmigiano Reggiano

Lekkerste kazen ter wereld

Wat zijn toch veel en veel lekkere kazen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website.


Top 10 lekkerste kazen ter wereld

Bron: www.tasteatlas.com


10. Saint-Félicien

Saint-Félicien
Saint-Félicien

De Saint-Félicien is een zachte Franse kaas afkomstig uit de regio Rhône-Alpes. De kaas is gemaakt van koemelk en heeft een romige textuur, terwijl de smaak te omschrijven is als fruitig, zuur, nootachtig en boterachtig.

Tijdens het rijpingsproces ontwikkelt het een bloemige korst met een sterk paddenstoelenaroma dat niet echt past bij de smaken van de kaas.


9. Beaufort

Beaufort
Beaufort

De Beaufort, genoemd naar de plaats van herkomst en geproduceerd in de Franse regio Rhône-Alpes sinds de Middeleeuwen, is een harde kaas gemaakt van rauwe melk van het runderras Tarentaise.

De kaas wordt doorgaans veel langer gerijpt dan zijn zachtere Alpine-tegenhangers, ongeveer vier tot vijf maanden.


Zie hier de Top 10 lekkerste kaasgerechten ter wereld.


8. Mozzarella di Bufala Campana

Mozzarella di bufala
Mozzarella di bufala

Hoewel er veel buffelmozzarella-kazen zijn gemaakt met een combinatie van buffel- en koemelk, moet de echte mozzarella di bufala campana, om als zodanig te worden geëtiketteerd, gemaakt zijn van 100% binnenlandse waterbuffelmelk.

De productie moet zijn in Campanië of het naburige Lazio, Apulië en Molise regio’s.


7. Stracchino di Crescenza

Stracchino di Crescenza
Stracchino di Crescenza

De Stracchino di crescenza is een Italiaanse kaas, gemaakt met koemelk of waterbuffelmelk. De textuur van stracchino is romig en boterachtig, dus wordt het vaak als spread gebruikt. De smaken zijn mild, fruitig, romig en zoet.

Tegenwoordig associëren we kaas met de regio’s Lombardije, Piemonte, Ligurië en Veneto. Maar ze is voor het eerst geproduceerd in de Po-vallei in Lombardije. Serveer stracchino met vers fruit of vleeswaren en combineer dit met een glas fruitige witte wijn.


Zie hier de landen die het meeste kaas exporteren 2019 – De top 15


6. Comté

Comté
Comté

De Comté is een grote, harde kaas gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk, met minimaal 45% vet en een geperste, gekookte pasta.

Elk kaaswiel is uniek met tal van smaakvarianten die kunnen variëren van melkachtig, kruidig, geroosterd tot fruitig, boterachtig of plantaardig. Dit omdat de melk waarvan het gemaakt is direct gebruikt moet worden.


Zie hier de Top 10 lekkerste Marokkaanse gerechten.


5. Burrata

Burrata
Burrata

De Burrata, letterlijk beboterd, is een ambachtelijke kaas uit de regio Puglia in Zuid-Italië, met name de provincies Bari en Barletta-Andria-Trani.

De kaas wordt met de hand gemaakt met koemelk, stremsel en room. Men neemt aan dat de kaas is bedacht door Lorenzo Bianchino Chieppa.

Hij was een kaasmaker die het idee had om een ​​schaal van uitgerekte mozzarella-strengen te vormen en deze te vullen met weelderige, rijke room en kleinere, overgebleven stukjes mozzarella.


Zie hier de Top 10 meest stinkende kazen ter wereld.


4. Saint-André

Saint-André
Saint-André

De St. André, vaak de hemelse kaas genoemd, is een Franse triple-crème kaas gemaakt van koemelk. Het is afkomstig uit Coutances in de regio Normandië.

Onder de bloemrijke eetbare schil bevindt zich een dichte, romige textuur met milde en rijke aroma’s. Het gaat om smaken die het best kunnen worden omschreven als zuur, pittig, boterachtig en zout.


Zie hier de Top 10 populairste kookboeken 2023.


3. Queijo Serra da Estrela

Queijo Serra da Estrela
Queijo Serra da Estrela

De Serra da Estrela is een halfzachte kaas gemaakt van de melk van de schapenrassen Bordaleira Serra da Estrela en Churra Mondegueira. Het melken gebeurt met de hand. Waarna de melk wordt verwarmd, gezouten en gestremd met distelextract.


Zie hier de Top 10 landen met de slechtste keuken ter wereld.


2. Reblochon

Reblochon
Reblochon

De Reblochon is een halfharde, geperste kaas met een gewicht van ongeveer 500 gram. De kaas is gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk die minimaal 15 dagen moet rijpen in de departementen Savoie en Haute-Savoie in Frankrijk.

Volgens een oud verhaal bestaat het omdat een boer van de melk kaas maakte om een ​​deel van zijn melkproductie te verbergen. Dit om zijn “melkbelasting” die hij aan de eigenaren van het weiland betaalde te verlagen.


1. Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano wordt beschouwd als een van ’s werelds topkwaliteit kazen. De kaas wordt gemaakt met rauwe, halfvolle melk van koeien die grazen op vers gras en hooi.

Het heeft een harde, korrelige textuur en de smaken variëren van nootachtig tot robuust en licht pikant, afhankelijk van hoe lang de kaas heeft gerijpt.

De oorsprong van Parmigiano Reggiano gaat terug tot de Middeleeuwen. Dit toen de benedictijnse en cisterciënzermonniken de wetlands van de Po-vallei heroverden.

Zij begonnen met het produceren van deze veelgeprezen kaas, die later is vernoemd naar de stad Parma, de plaats van herkomst.


Top 10 lekkerste kazen ter wereld

  1. Parmigiano Reggiano
  2. Reblochon
  3. Queijo Serra da Estrela
  4. Saint-André
  5. Burrata
  6. Comté
  7. Stracchino di Crescenza
  8. Mozzarella di Bufala Campana
  9. Beaufort
  10. Saint-Félicien

Geef een reactie