Top 10 lekkerste Marokkaanse gerechten

0
Top 10 lekkerste Marokkaanse gerechten - B'ssara
Top 10 lekkerste Marokkaanse gerechten - B'ssara

Lekkerste Marokkaanse gerechten

De Marokkaanse keuken, één van de grootste keukens ter wereld, is rijk aan subtiele kruiden en intrigerende smaakcombinaties.


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Top 10 lekkerste Marokkaanse gerechten


10. Muntthee

Atay Benaanaa (thee met munt)
Atay Benaanaa (thee met munt)

Muntthee staat bekend als ‘Marokkaanse whisky’ en is het favoriete drankje. Je drinkt het meestal zwaar gezoet met suiker die van een suikerkegel is afgebroken.

Deze thee is doordrenkt met een paar takjes groene munt die in de theepot zijn gestopt. Men giet het vanaf een hoogte in een theeglas om een ​​schuim te creëren wat we de kroon noemen.


Zie hier de Top 10 lekkerste kazen ter wereld.


9. B’stilla of Bastilla

B'stilla
B’stilla

Deze zeer bijzondere taart vertegenwoordigt het toppunt van de voortreffelijke Fassi-keuken (uit Fez). Lagen flinterdun deeg vertroetelen een mix van duivenvlees, amandelen en eieren gekruid met saffraan, kaneel en verse koriander, het geheel bestrooid met poedersuiker en kaneel.


8. Zaalouk

Zaalouk
Zaalouk

Marokkaanse maaltijden beginnen met minstens zeven gekookte groentesalades om op te scheppen met brood. Ze kunnen bestaan ​​uit groene paprika’s en tomaten, zoete wortelen of courgettepuree, en een gerecht met lokale olijven ernaast.

Zaalouk is een gerookte auberginedip, op smaak gebracht met knoflook, paprikapoeder, komijn en een beetje chilipoeder.


Zie hier de Top 10 lekkerste gerechten uit België.


7. Makouda of Ma’quda

Ma'quda
Ma’quda

Marokkaans straatvoedsel is legendarisch en de beste plek om de grote verscheidenheid te proeven is het Djemaa el-Fna-plein in Marrakech.

Hier vind je naast de kebab, calamares en gegrilde sardines ook het ongebruikelijkere zoete wangvlees van schapenkoppen, slakken gekookt in een pittige bouillon die verkoudheid tegengaat, en spiesjes van lamslever met vetvet.

Makouda zijn kleine gefrituurde aardappelballetjes, heerlijk gedoopt in pittige harissasaus.


Zie hier de Top 10 populairste kookboeken 2023.


6. Couscous

Couscous met groenten
Couscous met groenten

‘Seksu’ of couscous is een fijne tarwepasta die traditioneel met de hand is gerold. Het is gestoomd boven een stoofpot van vlees en groenten.

Om te serveren wordt het vlees bedekt met een piramide van couscous, worden de groenten in de zijkanten gedrukt en wordt de saus apart geserveerd. Het wordt vaak gegarneerd met zoete rozijnenconserven, of, in de Berbertraditie, met een kom karnemelk.


Zie hier de Top 10 landen met de slechtste keuken ter wereld.


5. Kefta Tajine

Kefta Tajine
Kefta Tajine

Rol rund- of lamsgehakt met knoflook, verse koriander en peterselie, kaneel en gemalen koriander in balletjes en kook dit in een tomaten-uiensaus. Vlak voordat het gerecht klaar is, worden de eieren in kuiltjes in de saus gebroken en al snel gaar.


Zie hier de Top 10 lekkerste kazen uit Italië.


4. Harira

Harira
Harira

Tijdens de heilige maand Ramadan doorbreekt men het vasten elke dag bij zonsondergang met een dampende kom harirasoep.

Rijk aan tomaten, linzen, kikkererwten en lamsvlees, afgewerkt met een scheutje citroensap en wat gehakte koriander, en geserveerd met een plakkerige zoete krakeling genaamd chebakkiya.


Zie hier de Top 10 boodschappen die het meest in prijs zijn gestegen 2023.


3. Chermoula

Charmoula sfaxienne met gezouten vis
Charmoula sfaxienne met gezouten vis

Met zijn lange Atlantische en mediterrane kusten beschikt Marokko over een rijk aanbod aan visgerechten. Chermoula is een combinatie van kruiden en specerijen die wordt gebruikt als marinade voordat het boven kolen wordt gegrild, en als dipsaus.


2. Tajine

Tajine met tomaat, gehaktballetjes en ei, kokend heet geserveerd in Casablanca
Tajine met tomaat, gehaktballetjes en ei, kokend heet geserveerd in Casablanca

Een tajine is een kookpot van klei met een conisch deksel die zijn naam geeft aan talloze gerechten. Tagines zie je borrelen in elk café langs de weg, zijn te vinden in toprestaurants en in elk huis, en worden altijd geserveerd met brood.


1. B’ssara

B'ssara
B’ssara

Voor een paar cent per kom serveert men deze rijke soep van gedroogde tuinbonen traditioneel als ontbijt, overgoten met een scheutje olijfolie, een scheutje komijn en vers brood uit de oven.


  1. B’ssara
  2. Tajine
  3. Chermoula
  4. Harira
  5. Kefta Tajine
  6. Couscous
  7. Makouda of Ma’quda
  8. Zaalouk
  9. B’stilla of Bastilla
  10. Muntthee

Geef een reactie