Top 10 leukste dierentuinen van België

0
Top 10 leukste dierentuinen van België
Top 10 leukste dierentuinen van België

Leukste dierentuinen van België

Is het nu zoo of dierentuin, volgens ons in België is het eerste het meest gangbaar. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over België en hier ->>> meer over dierentuinen op deze website.


Top 10 leukste dierentuinen van België


10. Dierenpark de Zonnegloed – Oost Vleteren

Kasteelweg 22, 8640 Vleteren, België

De populatie aan exotische dieren in Dierenpark de Zonnegloed is hoofdzakelijk opgebouwd met dieren uit diverse opvangcentra. De dieren komen bijvoorbeeld uit het Natuurhulpcentrum Opglabbeek, VOC’s, stichting AAP en andere erkende opvangcentra. Alle dieren in dit dierenpark zijn mishandelde, ongewenste of in beslag genomen dieren. De bekendste bewoner van De Zonnegloed is de bruine beer Berros, die geadopteerd werd door Roos Van Acker. De Zonnegloed krijgt geen subsidies en is volledig afhankelijk van bezoekers en donaties.

Website: www.dezonnegloed.be


9. ZOO Serpentarium – Blankenberge (heeft Corona niet overleefd….)

Zeedijk 146, 8370 Blankenberge, België

Het ZOO Serpentarium, voorheen Serpentarium serpentarium was gespecialiseerd in reptielen en amfibieën. Sinds 2008 maakte het deel uit van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA), de organisatie achter onder meer ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen. De toeristenattractie lokte jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers.

Website: www.zooserpentarium.be


8. Domein van de grotten van Han

Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-sur-Lesse, België

Van de website: ‘Je leert ook bij over de fauna en flora in de fraaie Ardense natuur! Fascinerende dieren kruisen je weg. Knappe landschappen strekken zich voor je uit. Je gids houdt ook even halt bij het Berenbos: in een natuurlijke zone van maar liefst 2 hectare groot leven onze bruine beren zich helemaal uit. En dat kan jij met je eigen ogen zien!’

Website: www.rotte-de-han.be/nl/wildparkue


7. Le Parc à Gibier

Chemin du Parc à Gibier 1, 6980, La Roche-en-Ardenne, België

Website: www.parc-gibier-laroche.be


6. Bellewaerde dierentuin – Ieper

Meenseweg 497, 8902 Ieper, België

Bellewaerde Park is een pret- en dierenpark en is in handen van het Franse Compagnie des Alpes, waar de Walibiparken ook deel van uitmaken. Het park telt 54 hectare grond en is vooral beroemd om zijn vele dieren en de aandacht voor thematisering.

Website: www.bellewaerde.be


5. Parc animalier de Bouillon – Bouillion

Chemin de Chanteraine, 6830 Bouillon, België

Oorspronkelijk werd in het park streekeigen wild zoals herten, moeflons, everzwijnen en vossen gehouden. Tegenwoordig zijn er ook ingevoerde soorten zoals kangoeroes, wolven, lynxen, tijgers, kamelen en bizons te zien.

Website: www.parcanimalierdebouillon.be


4. Safaripark Monde Sauvage – Aywaille

Fange de Deigné 3, 4920 Aywaille, België

Van de website: ‘Tijdens de safari krijgt u de unieke kans tal van dieren te zien die rondhangen in kleine kuddes. Net zoals in de natuur zet hun instinct hen aan om samen te blijven in kuddes. Dat houdt in dat de leden van een kudde de neiging hebben om ook samen te reageren (bijvoorbeeld door zich allemaal op een zeker moment in dezelfde richting te verplaatsen), zonder dat er sprake is van een gecoördineerde actie.’

Website: wwww.mondesauvage.be


Top 3 leukste dierentuinen van België


3. ZOO Planckendael

Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen, België

Planckendael is een ‘landschapsdierentuin’ en volgt een continentale indeling met een gethematiseerde inrichting en een natuurlijk karakter. Een opvallend kenmerk van ZOO Planckendael zijn de open ruimten in het park. Sommige delen van het domein blijven onaangeroerd, zodat men er het hele jaar door wilde bloemen en planten kan vinden.

Website: www.zooplanckendael.be


2. ZOO Antwerpen

Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen, België

De dierentuin is geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en één van de oudste dierentuinen ter wereld. De zoo ligt vlak naast het station Antwerpen-Centraal op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

Website: www.zooantwerpen.be


1. Pairi Daiza – Brugelette

Domaine de Cambron, 7940 Brugelette, België

Pairi Daiza – dat ‘gesloten tuin’ betekent in het Perzisch – was bij opening louter een vogelpark, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een veelzijdigere dierentuin. Het park is thematisch opgebouwd als een ‘Tuin der Werelden’. Het park bestaat uit acht werelden. In 2019 is met ‘The Last Frontier’ de achtste wereld officieel geopend. Pairi Daiza is ook meermaals uitgeroepen tot Beste Zoo van Europa.

Website: www.pairidaiza.eu


Geef een reactie