Top 10 machtigste families ter wereld

0
De villa van Beatrice de Rothschild aan de Côte d'Azur - Top 10 machtigste families ter wereld
De villa van Beatrice de Rothschild aan de Côte d'Azur - Top 10 machtigste families ter wereld

Top 10 machtigste families ter wereld

Ze zijn rijk en machtig. Pas maar op voor deze families, want er zijn er die nergens voor terug deinzen. Lees meer..


Lees hier ->>> meer over politiek op deze website.


Top 10 machtigste families ter wereld


10. Al Thani

Het Huis van Thani is de heersende familie van Qatar. Ze zijn ook onnoemlijk rijk.


Wist je dat alleen eten zeer slecht is voor je gezondheid zegt onderzoek.


9. Soros

George Soros verwierf een enorm vermogen met beursspeculaties, geld dat hij is gaan gebruiken voor het realiseren van zijn filosofische en politieke idealen. Aanvankelijk lag zijn focus op het ondersteunen van democratische ontwikkelingen in Oost-Europa.


Zie hier de psychologie van complottheoretici: meer dan alleen paranoia.


8. Pritzker

Het fortuin van de familie ontstond in de 20e eeuw, met name door de oprichting en uitbreiding van het Hyatt-hotelbedrijf.

Familieleden zijn nog steeds grotendeels eigenaar van Hyatt en waren ook eigenaar van de Marmon Group. Dit is een conglomeraat van productie- en industriële dienstverlenende bedrijven dat verkocht is aan Berkshire Hathaway.


Wist je dat machtige mensen minder empathisch zijn.


7. Koch

De familie Koch is een familie van Amerikaanse industriëlen en investeerders. Ze zijn vooral bekend van de onderneming waaraan zij leidinggeven: Koch Industries. De broers Charles en David staan prominent op de lijst van de rijkste mensen ter wereld. Ze financieren kandidaten van de Republikeinse Partij, libertaire groepen en verschillende liefdadige en culturele instellingen.


6. Bush

Bij de Bushes zijn vader en zoon geweest. Nu staat er een nieuwe generatie klaar om de politieke dynastie voort te zetten, met George P., de achterkleinzoon van Prescott Bush.

Het bereik van de familie reikt verder dan de overheid. De voormalige eerste dochter Barbara Bush richtte en runt Global Health Corps, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de volksgezondheid. Haar zus, Jenna Bush Hager, is een correspondent van NBC News en nichtje Lauren Bush Lauren vecht tegen honger in de wereld via haar liefdadigheidsinstelling FEED Projects.


Wist je dat positiviteit, eigenwijsheid en hard werken zorgen voor een lang leven


5. Morgan

De familie Morgan is een Amerikaanse familie- en bankdynastie, die aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw prominent werd in de VS en de rest van de wereld.

Leden van de familie hebben generaties lang een enorm fortuin vergaard, voornamelijk door het bekende werk van John Pierpont Morgan. Van onder andere de Morgan Stanley Bank.


4. Walton
Dit zijn de eigenaars van Walmart, een Amerikaanse supermarktketen. Het bedrijf is opgericht door Sam Walton in 1962 en kreeg een beursnotering aan de New York Stock Exchange in 1972. Walmarts hoofdkantoor staat in Bentonville, Arkansas. Met 2,3 miljoen werknemers in 2020 is het een van de grootste particuliere werkgevers ter wereld.


Antwoord op de vraag: ben ik slimmer dan de mensen om me heen? Negen aanwijzingen


3. Saoed

Het Huis van Saoed of de Dynastie van Saoed is tegenwoordig de koninklijke familie van Saoedi-Arabië. Zij zijn de absolute machthebbers van Saudi-Arabië en onnoemlijk rijk door de olie.


2. Windsor

Het huis Windsor (Engels: House of Windsor), oorspronkelijk het huis Saksen-Coburg en Gotha, is sinds 1917 de naam van de Britse koninklijke familie. Zij bezaten ooit bijna de gehele wereld.


Zie hier de Top 10 grootste oliemaatschappijen 2022.


1. Rothschild

In 1798, toen Nathan Rothschild 21 jaar was, vertrok hij naar Engeland, waar hij onder meer in Manchester als textielhandelaar werkte. Hij verkaste daarna naar Londen. Daar ging hij in de geldhandel aan de slag en richtte in 1811 de beroemd geworden Engelse tak van het Rothschild-concern op.

En de rest… Dat is ook een kwestie van geloof, antisemitisme, minder fraaie deals en complottheoretici.


Top 10 machtigste families ter wereld

  1. Rothschild
  2. Windsor
  3. Saud
  4. Walton
  5. Morgan
  6. Bush
  7. Koch
  8. Pritzker
  9. Soros
  10. Al Thani

Opmerkelijk: vroeg met pensioen gaan wordt je dood zegt onderzoek.


Geef een reactie