Top 10 meest agressieve dieren ter wereld

0
Wild zwijn - Top 10 meest agressieve dieren ter wereld
Wild zwijn - Top 10 meest agressieve dieren ter wereld

Top 10 meest agressieve dieren ter wereld

Bloedlink zijn de onderstaande dieren. Veel aanleiding hoeft er ook niet te zijn. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website.


Top 10 meest agressieve dieren ter wereld

Bron: www.themysteriousworld.com


10. Kaapse Buffel

Kaapse Buffel
Kaapse Buffel

Dit grote Afrikaanse dier staat ook wel bekend als ‘de zwarte dood’. In Afrika is het één van de dieren die verantwoordelijk is voor de meeste dodelijke aanvallen.

Dit dier is onvoorspelbaar en agressief. Wanneer ze gestoord of aangevallen worden, valt een Kaapse buffel alles aan, zelfs een groot roofdier zoals leeuwen.

Een volwassen Kaapse buffel is ruim 1,80 mr hoog en weegt bijna 1.000 kilo. Het meest opvallende kenmerk en het belangrijkste wapen van Kaapse buffels zijn hun grote, dikke hoorns.

Wanneer een lid van de kudde of een kalf gestoord wordt, vallen ze aan met hun enorme hoorns.


Zie hier Alle spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen met het woord konijn.


9. Zwarte neushoorn

Zwarte neushoorn
Zwarte neushoorn

Als ze worden uitgelokt, kunnen hun reacties onvoorspelbaar zijn. Het massieve lichaam, de grote hoorns en natuurlijk de verrassende snelheid van 55 km p/u maken neushoorns tot een gevaarlijk dier waarmee je niet wilt rotzooien.

De belangrijkste reden achter de agressiviteit van zwarte neushoorns is hun slechte gezichtsvermogen. Ze worden dus gemakkelijk agressief en vallen alles aan wat ze als een bedreiging zien.


8. Nijlpaard

Nijlpaard
Nijlpaard

Nijlpaarden zijn de gevaarlijkste dieren in Afrika. Ze zijn extreem agressief en hebben zelfs boten in de rivier aangevallen. Soms vallen nijlpaarden zelfs leeuwen of krokodillen aan.

Hun enorme omvang en grote tanden kunnen een serieuze bedreiging vormen. Als ze agressief zijn, proberen ze ook mensen te achtervolgen.

Ondanks de enorme omvang van het lichaam, kunnen nijlpaarden rennen met een snelheid van ruim 30 km p/u.


Zie hier de top 10 grootste katachtigen.


7. Kasuaris

Kasuaris
Kasuaris

De gevaarlijkste vogel ter wereld. Kasuarisaanvallen zijn dodelijker dan struisvogels. Als ze worden uitgelokt, worden ze extreem agressief en vallen ze aan. De krachtige benen en scherpe klauwen zijn primaire wapens van casuarissen.

Met één klap met deze klauwen kunnen ze zelfs de botten van een mens breken. Bij aanvallen zouden kasuarissen over het slachtoffer springen en zowel voorwaarts als achterwaarts aanvallen.


Zie hier de Top 10 beste landen om dieren in het wild te zien.


6. Wolverine

 Wolverine
Wolverine

Met een gewicht tussen 10 en 25 kg hebben Wolverines slechts de grootte van een middelgrote hond. Maar dit dier is onverschrokken en agressief. Verrassend genoeg kunnen ze zelfs grote dieren zoals beren of wolven verslaan.

Ondanks hun kleine formaat hebben Wolverines een stevig lichaam. Hun kaken zijn zeer krachtig en de tanden zijn groot. Door deze combinatie kunnen ze nog grotere prooien, zoals elanden, omleggen.


Zie hier de grootste vogels ter wereld.


5. Tasmaanse Duivel

Tasmaanse duivel
Tasmaanse duivel

Dit woeste wezen komt alleen voor op het eiland Tasmanië. Ze kregen de naam ‘duivel’ omdat ze zo snel agressief waren. Wanneer ze worden bedreigd, vertonen ze een angstaanjagende verschijning door hun tanden te laten zien samen met luid gekrijs.

Wanneer ze worden bedreigd, produceren ze ook een vieze geur om van het gevaar af te komen. Naast het agressieve karakter hebben Tasmaanse duivels krachtige kaken waardoor ze stevig kunnen bijten.


4. Maleise beer

Maleise beer
Maleise beer

Wat de grootte betreft, is de zonnebeer het kleinste lid van de berenfamilie. Maar ze zijn agressiever dan welke andere berensoort dan ook.

Ze worden snel agressief en zullen zonder reden aanvallen. Ondanks hun kleine formaat hebben deze beren krachtige kaken, scherpe tanden en lange klauwen. Dat maakt dit dier zo dodelijk.


Zie hier alle dierentuinen in Nederland en dierentuinen per provincie.


3. Zoutwaterkrokodil

Zoutwaterkrokodil - Grootste reptielen ter wereld
zoutwaterkrokodil – zie ook de grootste reptielen ter wereld

Met een lengte van ruim 6 meter en een gewicht van bijna 1.00 kilo, is de zoutwaterkrokodil het grootste reptiel ter wereld.

Deze reuzen hebben ook het record van krachtigste beet ooit. Zoutwaterkrokodillen hebben ook een angstaanjagende reputatie als de meest agressieve krokodillensoort ter wereld.

Tijdens de paartijd worden ze agressiever. De enorme staart en krachtige kaken zijn de belangrijkste wapens van zoutwaterkrokodillen.

Ze zullen onbevreesd dieren zoals leeuwen of waterbuffels aanvallen. De enorme omvang en de extreme agressie maken zoutwaterkrokodillen tot één van de gevaarlijkste dieren ter wereld.


Zie hier de Top 10 gevaarlijkste dieren in Frankrijk.


2. Zwarte Mamba

Zwarte Mamba
Zwarte Mamba

De ‘Black mamba’ is om verschillende redenen beroemd. Het is de op één na grootste giftige slang ter wereld.

Met een snelheid van 20 kilomer p/u is het de snelste landslang ter wereld. Het gif van deze angstaanjagende slang is zo krachtig om een ​​volwassen mens in korte tijd te doden. Wanneer ze worden bedreigd, worden zwarte mamba’s ook agressief.

Zwarte mamba’s vallen niet aan zonder provocatie. Maar als het iets als een bedreiging voelt, dieren of mensen, worden ze agressief en zouden ze bijten.

Niet voor een enkele keer, maar herhaaldelijk. Bij elke beet van een zwarte mamba injecteren ze een grote hoeveelheid gif.


Zie hier de top 10 langste rivieren in India.


1. Wild zwijn

Wild zwijn
Wild zwijn

Wilde zwijnen, de naaste verwant van wilde zwijnen, lijkt misschien niet gevaarlijk. Maar ze zijn onvoorspelbaar en hebben een gewelddadig karakter.

Een volgroeid wild zwijn weegt tussen de 50 en 90 kg. Het meest opvallende kenmerk van wilde zwijnen zijn hun lange gebogen slagtanden.

Deze vlijmscherpe slagtand zelf is het primaire wapen van wilde zwijnen. Als ze geagiteerd zijn, vallen ze aan met deze slagtanden.

De scherpte van de slagtanden en de zwaarte van hun lichaam kunnen zo ernstige verwondingen veroorzaken bij een aanval van wilde zwijnen.


Zie hier de Top 10 beste natuur documentaires van dit moment.


Top 10 meest agressieve dieren ter wereld

  1. Wild zwijn
  2. Zwarte Mamba
  3. Zoutwaterkrokodil
  4. Maleise beer
  5. Tasmaanse Duivel
  6. Wolverine
  7. Kasuaris
  8. Nijlpaard
  9. Zwarte neushoorn
  10. Kaapse Buffel

Zie hier Top 10 de snelste vissen ter wereld.


Geef een reactie