, , , ,

Top 10 meest beroemde opgravingen in onze geschiedenis

Top 10 meest beroemde opgravingen ter wereld - Graf van Toetanchamon

Meest beroemde opgravingen in onze geschiedenis

Archeologische ontdekkingen ontrafelen geheimen en dagen onze ideeën over de menselijke geschiedenis uit. Lees meer over tien ontdekkingen die dat doen en meer.


Lees hier ->>> meer over geschiedenis op deze website.


Top 10 meest beroemde opgravingen in onze geschiedenis

Bron: www.thecompleteuniversityguide.co.uk


10. Staffordshire Hoard

Staffordshire Hoard

Staffordshire Hoard

De Staffordshire Hoard is de grootste schat aan Angelsaksisch goud- en zilvermetaal ooit is gevonden.

De schat, bestaande uit meer dan 3.500 items, is in 2009 gevonden door een metaaldetector, begraven onder een boerenakker in Staffordshire in Engeland.

Website: www.staffordshirehoard.org.uk


Zie hier de top 10 gevaarlijkste steden in de wereld 2020.


9. Paaseiland Moai

Paaseiland Moai

Paaseiland Moai

Archeologen hebben 887 massieve beelden gevonden op Paaseiland. Dit is een Chileens Polynesisch eiland in de Stille Oceaan.

De beelden staan ​​bekend als Moai en zijn een indrukwekkend eerbetoon aan de Rapa Nui-bevolking tussen 1250 en 1500.

Wat zo interessant is aan de Moai is de prestatie die het moet hebben geleverd voor hun transport over het eiland. Legenden onder de Rapa Nui-mensen herinneren zich hoe ze goddelijke kracht gebruikten om de beelden te bevelen te lopen.


8. Dode Zeerollen

Dode Zeerollen

Dode Zeerollen

De Qumran Dode Zeerollen zijn een verzameling van 800 manuscripten gevonden in 11 grotten op slechts twee lkilometer landinwaarts van de Dode Zee en in de buurt van Khirbet Qumran, een oude nederzetting op de Westelijke Jordaanoever.

De teksten zijn enkele van de vroegst bekende Hebreeuwse Bijbelse documenten. Ze dateren uit een periode van 700 jaar vóór de geboorte van Jezus Christus. Ze hebben bijbelvertalers ongelooflijk veel inzicht gegeven.

Hierdoor werpen ze een licht op hoe de Bijbel er 2000 jaar geleden uitzag en hoe deze gedurende vele jaren door verschillende individuen werd samengesteld.


Zie hier de 10 vaardigheden die kinderen onder de knie moeten krijgen.


7. Grot van Altamira

Grot van Altamira

Grot van Altamira

De Grot van Altamira is een fascinerend voorbeeld van waar archeologie en antropologie samenkomen om een ​​mooi verhaal te vertellen. De Spaanse grot bevat prehistorische schilderijen van zoogdieren en mensenhanden. Toen het in 1880 werd ontdekt, was het de eerste vondst in zijn soort.

De ontdekking heeft ons begrip van prehistorische mensen totaal veranderd. Bijvoorbeeld over het intellectuele vermogen tot artistieke expressie. De artefacten dateren van tussen de 14.000 en 20.000 jaar geleden en geven ons een kijkje in het leven van onze zeer verre voorouders.


6. Olduvaikloof

Olduvaikloof

Olduvaikloof

Dit stuk van 30 mijl van de Rift Valley in Tanzania is verantwoordelijk voor veel van wat we weten over de evolutie van mensachtigen. Ook weten we nu veel meer over het uiteindelijke bestaan ​​van onze soort. Fossiele overblijfselen gevonden in Olduvai Gorge tonen aan dat menselijke voorlopersoorten dateren van 1,9 miljoen jaar geleden.

Ze laten ook zien hoe we in sociale en cognitieve complexiteit zijn toegenomen. Dit door het gebruik van stenen werktuigen en een jager-verzamelaarslevensstijl. Gereedschappen en dierlijke resten gevonden in een centraal gebied duidden op de ontwikkeling van sociale interactie. Men denkt dat onze soort, homo sapiens, deze plek ongeveer 17.000 jaar geleden heeft bewoond.


Zie hier top 50 beste films over seriemoordenaars.


5. Het graf van Richard III

Richard III: de vervormde ruggengraat. Foto: University of Leicester.

Richard III: de vervormde ruggengraat. Foto: University of Leicester.

Richard III heeft de reputatie van prinsmoordenaar, oplichter en allround machtspoliticus. Ondanks zijn bizarre leven bleef zijn begraafplaats een mysterie tot het project Looking for Richard in 2012.

Met de hulp van de archeologische diensten van de Universiteit van Leicester heeft het project menselijke resten blootgelegd op de plek van de voormalige Greyfriars Friary Church in Leicester. De overblijfselen zijn getest en wetenschappelijk bewezen dat ze die van Richard III waren.


4. Terracottaleger

Terracottaleger

Terracottaleger

Het Terracottaleger is een betoverende verzameling terracotta sculpturen die de legers van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, uitbeelden. Het is een voorbeeld van grafkunst gemaakt met de symbolische bedoeling om de keizer in zijn hiernamaals te beschermen.

Het leger dateert uit de derde eeuw voor Christus en telt ongeveer 8.000 soldaten, 130 strijdwagens en 520 paarden. Het vertelt ons veel over hoe Chinese soldaten destijds waren uitgerust, de wapens die ze gebruikten en de kleding die ze droegen.


Wist je dat boeren meer kans hebben op dementie.


3. Steen van Rosetta

Top 10 meest beroemde opgravingen ter wereld - Graf van Toetanchamon

Top 10 meest beroemde opgravingen ter wereld – Graf van Toetanchamon

De ontdekking ervan in 1799 maakte het de eerste oude Egyptische tweetalige tekst die in de moderne tijd werd ontdekt. De taal was voorheen onmogelijk te ontcijferen en een tweetalige vondst van deze soort betekende dat we hiërogliefen konden gaan begrijpen. We kunnen nu bijna elk artefact vertalen met oude Egyptische hiërogliefen. Dit mede dankzij de ontdekking van de Rosetta-steen.


Zie hier de Top 10 grootste farao’s in het oude Egypte.


2. Pompeii

Opgravingen in 1961 op de grond liggen gipsafgietsels van overledenen

Opgravingen in 1961 op de grond liggen gipsafgietsels van overledenen

Na een verwoestende vulkaanuitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, is Pompeii, een Romeinse stad, begraven onder as en puimsteen. De uitbarsting verwoestte de stad en doodde haar inwoners. Een tragisch verhaal dat ons echter een enorme archeologische vindplaats en een schat aan Romeinse schatten achterliet.

Begraven onder as betekent geen lucht en vocht. Daarom zijn gebouwen, objecten en kadavers duizenden jaren goed bewaard gebleven. Een groot deel van onze kennis van het dagelijks leven in een Romeinse stad is te danken aan het bestaan ​​zelf van Pompeii.


1. Graf van Toetanchamon

Het gouden grafmasker van farao Toetanchamon

Het gouden grafmasker van farao Toetanchamon

De grote Toetanchamon dankt zijn bekendheid aan de ontdekking van zijn graf door Howard Carter en George Herbert in 1922. KV62, de Egyptische aanduiding voor het graf, is redelijk intact gevonden in de Vallei der Koningen.

Het is klein van formaat en schijnbaar bedoeld voor een particulier in plaats van voor koningen. Toch bevatte het graf meer dan 2.000 stukken waardevol antiek. Toetanchamon blijft een wereldwijd symbool en wekt elke dag een hernieuwde interesse in het oude Egypte.


Top 10 meest beroemde opgravingen in onze geschiedenis

  1. Graf van Toetanchamon
  2. Pompeii
  3. Steen van Rosetta
  4. Terracottaleger
  5. Terracottaleger
  6. Het graf van Richard III
  7. Grot van Altamira
  8. Dode Zeerollen
  9. Paaseiland Moai
  10. Staffordshire Hoard

Zie hier de top 10 beste gitaarmerken ter wereld, een overzicht met pro’s en cons.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie