Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India

Bengaalse tijger - Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India
Bengaalse tijger - Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India

Meest bijzondere dieren te zien in India

India is een groot, bijzonder land, met veel mensen, maar met ook een enorme verscheidenheid aan dieren.


Lees hier ->>> meer over India en hier ->>> meer over de natuur op deze website.


Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India

Bron: www.naturalworldsafaris.com


10. Aziatische leeuw

De Aziatische leeuw in het Sasan Gir National Park
De Aziatische leeuw in het Sasan Gir National Park

De Aziatische leeuwen zijn kleiner en ruiger dan Afrikaanse leeuwen, met een dikkere, iets lichtere vacht. Ze zijn ook veel zeldzamer dan de Afrikaanse ondersoort met iets meer dan 500 nog vrij rondlopend. Aziatische leeuwen worden daarom als bedreigd beschouwd.

Sasan Gir National Park is de enige plek ter wereld waar Aziatische leeuwen te vinden zijn. Van maart tot mei is de beste tijd om Aziatische leeuwen te spotten in Gir National Park.


Zie hier de Top 10 beste landen om dieren in het wild te zien.


9. Aziatische olifant

Aziatische olifant
Aziatische olifant

De Aziatische olifanten zijn opmerkelijk anders in grootte dan hun Afrikaanse neven, met een kleinere bouw en kleinere oren en meer een boog in hun rug.

Olifanten moeten minstens één keer per dag drinken, dus waterpoelen zijn de beste keuze om olifanten in de parken van India te vinden. De olifanten kunnen overigens tot 19 uur per dag kunnen eten.

Het beste park om in India om olifanten in het wild te zien is Corbett National Park. Dit is het oudste nationale park van India.


Zie hier: ook olifanten hebben stress als ze alleen zijn.


8. Vogels

Indische scharrelaar
Indische scharrelaar

Er is een overvloed aan vogels te zien in India, zoals de Indische scharrelaars, prachtige kleine vogels die deel uitmaken van de kleurrijke familie.

Hun bruinachtige borst wordt geaccentueerd met blauwe en paars getipte vleugels waardoor ze opvallen tegen hun leefgebieden van bossen en graslanden.

Ranthambore en Corbett National Parks zijn de thuisbasis van een overvloed aan vogelsoorten, van watervogels en spechten tot uilen en roofvogels.


7. Axishert of chital

Axishert of chital
Axishert of chital

Deze elegante gevlekte herten zijn overal op het Indiase subcontinent te vinden en het is een genot om ze te zien grazen en gebonden door de nationale parken van India. Men denkt dat hun naam is afgeleid van dezelfde wortel als de cheeta, de Sanskriet citra die “helder” of “gevlekt” betekent.

Het gewei van de mannetjes kan bijna een meter lang worden. De chital is te vinden in Kanha National Park en is het hele jaar door te zien. Omdat ze opgaan in de graslanden, is het einde van het droge seizoen het beste voor heldere waarnemingen (maart-april).


Zie hier: de Top 10 meest iconische dieren van Canada.


6. Jakhals

Jakhals
Jakhals

De jakhalzen zijn te zien in een aantal parken in India. Ze hebben pelzen die variëren van goudgeel tot zwart / bruin, afhankelijk van hun leefgebied. Ze zijn ook te vinden aan de rand van steden en dorpen waar ze op zoek zijn naar voedsel.

De beste parken om jakhalzen te zien in India zijn Madhav National Park, Ranthambore National Park en Chilka Wildlife Sanctuary. Ranthambore is geopend van oktober tot juni en jakhalzen zijn het hele jaar door te zien.


5. Sneeuwluipaard

Sneeuwluipaard
Sneeuwluipaard

De Sneeuwluipaarden zijn één van ’s werelds meest ongrijpbare grote katten. Ze zwerven door de ruige heuvels van de Himalaya en blijven gecamoufleerd in de sneeuw met hun lichtgrijs / witte pels. Sneeuwluipaarden tot wel 15 meter kunnen springen en hun lange staarten gebruiken ze voor hun evenwicht.

Sneeuwluipaarden kun je zien in Hemis National Park, een hooggelegen reservaat in de regio Ladakh in India. Maart-april is de beste tijd om sneeuwluipaarden te zien. Dit is wanneer ze uit de hoge bergen naar beneden komen op zoek naar een prooi.


Zie hier: de Top 10 snelste grote katachtigen ter wereld.


4. Aziatische luipaard

Aziatische luipaard
Aziatische luipaard

De Aziatische luipaarden zijn zeer ongrijpbare, solitaire wezens die te zien zijn tussen rotspartijen in de nationale parken van India. Luipaarden zijn sluipende jagers die vooral in de schemering en in de ochtend worden gevonden, op zoek naar prooien zoals herten en gevogelte.

De populaties zijn relatief groot in India, met tussen de 12.000 en 14.000 luipaarden waarvan wordt aangenomen dat ze in het wild leven.

De beste locatie voor luipaarden in India is Jawai. In dit gebied wordt zelfs gedacht dat luipaarden de heilige bewakers zijn van de plaatselijke oude tempels!

Oktober – maart is de beste tijd om Jawai te bezoeken om Aziatische luipaarden te zien.


Zie hier: de Top 10 meest agressieve dieren ter wereld.


3. Indische neushoorn

Indische neushoorn
Indische neushoorn

Net als hun Afrikaanse tegenhangers hebben Indiase neushoorns een dikke grijze huid en een grote gestalte, maar met name heeft deze ondersoort slechts één hoorn in plaats van twee. De hoorns van neushoorns zijn gemaakt van keratine, hetzelfde eiwit als mensenhaar en nagels.

Het leefgebied van Indiase neushoorns is beperkt tot één bepaald gebied van India: de Indo-Gangetic Plain. Ga naar Kaziranga Wildlife Sanctuary om ze goed te kunnen zien. Het is de thuisbasis van twee derde van de wereldbevolking van eenhoornige neushoorns.

Het aantal neushoorns is de afgelopen 100 jaar toegenomen, van slechts 12 individuen in Kaziranga in 1 908 tot 1 855 nu. Een fantastisch succesverhaal waar het gaat om natuurbehoud.

De eenhoornige neushoorns zijn het hele jaar door te zien in Kaziranga Wildlife Sanctuary.


Zie hier de Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India.


2. Lippenbeer of bahloe

Lippenbeer
Lippenbeer

Veel kleiner dan Disney’s Jungle Book zijn lippenberen normaal gesproken ongeveer 70 tot 80 centimeter hoog. Deze pluizige, ietwat slungelige beren zijn over het algemeen solitaire dieren die in de bossen van het Indiase subcontinent leven. Lippenberen gaan ’s nachts voornamelijk op zoek zijn naar termieten en fruit.

De Lippenberen worden door de IUCN als kwetsbaar beschouwd. Hun aantal is afgenomen als gevolg van verlies van leefgebied en menselijke stroperij dankzij hun tembare aard. Het beste park in India om lippenberen te zien is Satpura National Park.

De beste tijd om lippenberen in India te zien is het einde van het droge seizoen, dezelfde tijd als tijgers.


1. Bengaalse tijger

Bengaalse tijger
Bengaalse tijger

Van alle dieren in India is de Bengaalse tijger waarschijnlijk de meest bekende. Ze zijn de grootste kattensoort ter wereld en de meest talrijke ondersoort van de tijger in het wild van vandaag.

Deze grote katten kunnen dieren doden die meer dan twee keer zo groot zijn en hebben krachtige poten en kaken die hen helpen hun prooi te vangen.

Elke tijger ter wereld is uniek, geen twee tijgers hebben dezelfde strepen net als een menselijke vingerafdruk. In tegenstelling tot andere grote katten, houden tijgers van water en zijn ze daarom vaak te vinden rond waterpoelen en rivieren.

Één van de beste plekken om tijgers in het wild te zien in India is Kanha National Park, een echte wildernis met glooiende graslanden en kronkelende beekjes, waardoor het een pittoreske locatie is om het spoor te volgen van de tijgers.

Tussen maart en april voor de beste tijgerwaarnemingen. Dit is het einde van het droge seizoen en de tijgers zijn gemakkelijker te spotten, maar de temperaturen zijn hoog.


Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India

  1. Bengaalse tijger
  2. Lippenbeer of bahloe
  3. Indiase neushoorn
  4. Aziatische luipaard
  5. Sneeuwluipaard
  6. Jakhals
  7. Axishert of chital
  8. Vogels
  9. Aziatische olifant
  10. Aziatische leeuw