Top 10 meest duurzame banken ter wereld 2023

0
Top 10 meest duurzame banken ter wereld 2023
Top 10 meest duurzame banken ter wereld 2023

Meest duurzame banken ter wereld 2023

Duurzaam bankieren verwijst naar financiële instellingen die prioriteit geven aan milieu-, sociale en governance-factoren (ESG) in hun activiteiten en beleggingen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over duurzaamheid op deze website.


Top 10 meest duurzame banken ter wereld 2023

Bron: www.fintechmagazine.com


10. Triodos Bank (Nederland)

Triodos Bank is een duurzame bankinstelling en opgericht in 1980. De bank is actief in meerdere landen in Europa en biedt persoonlijke en zakelijke bankdiensten aan.

Triodos Bank staat bekend om haar focus op ethische en duurzame financiering, door te investeren in projecten en organisaties die een positieve sociale, ecologische en culturele impact hebben.

Dit omvat onder andere financiering voor hernieuwbare energie, biologische voedselproductie en initiatieven voor eerlijke handel.


Zie hier de Top 10 Grootste banken van België 2021.


9. Nordea (Zweden)

Nordea is een toonaangevende financiële dienstverlener met hoofdkantoor in Helsinki, Finland. De bank is opgericht in 2003 en is een van de grootste banken in de Scandinavische en Baltische regio’s.

Nordea biedt een scala aan bank- en financiële diensten, waaronder onder meer retailbankieren, zakelijk bankieren, vermogensbeheer en verzekeringen.

De bank is actief in verschillende landen in Scandinavië en Europa en bedient meer dan 11 miljoen klanten.

Nordea staat bekend om zijn sterke focus op digitale innovatie en duurzaamheid en heeft de reputatie hoogwaardige financiële diensten en producten aan zijn klanten te leveren.


Zie hier de Top 10 grootste banken ter wereld 2023.


8. Rabobank (Nederland)

De Rabobank is opgericht in 1898 en heeft zijn hoofdkantoor in Utrecht, Nederland. De Rabobank opereert als coöperatie en biedt een breed scala aan bancaire diensten aan particulieren, kleine bedrijven en grote ondernemingen.

Deze diensten omvatten onder andere retailbankieren, commercieel bankieren, vermogensbeheer en verzekeringen. De bank staat bekend om haar focus op duurzaamheid en ethische bankpraktijken en heeft een sterke reputatie in het voorzien in de behoeften van plattelands- en landbouwgemeenschappen.

De Rabobank is actief in verschillende landen in Europa en heeft een sterke aanwezigheid in Nederland en België.


Zie hier de 25 beste films over bankovervallen aller tijden met trailers.


7. BNP Paribas (Frankrijk)

BNP Paribas is opgericht in 2000 door de fusie van Banque Nationale de Paris (BNP) en Paribas. De bank heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en is qua totale activa een van de grootste banken ter wereld.

De bank biedt een breed scala aan financiële diensten, waaronder retailbankieren, zakelijk en investeringsbankieren, vermogensbeheer en verzekeringen.

BNP Paribas is actief in meer dan 70 landen over de hele wereld en bedient klanten in meerdere markten, waaronder Europa, Azië en Noord-Amerika.

De bank staat bekend om haar expertise op het gebied van investeringsbankieren en haar focus op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Zie hier de grootste banken ter wereld 2018 – De top 10


6. Crédit Agricole (Frankrijk)

Crédit Agricole is een Franse multinationale bank en is opgericht in 1894. De bank heeft zijn hoofdkantoor in Montrouge, Frankrijk. Crédit Agricole is een van de grootste bankgroepen in Frankrijk en één van de grootste retailbanknetwerken in Europa.

De bank biedt een breed scala aan financiële diensten, waaronder onder meer retailbankieren, zakelijk en investeringsbankieren, vermogensbeheer en verzekeringen.

Crédit Agricole staat bekend om zijn sterke aanwezigheid op de Franse markt en zijn focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De bank heeft een aanzienlijke internationale aanwezigheid en is actief in meer dan 50 landen in Europa, Azië en Amerika.


Zie hier de Top 10 afval wat we in zee hebben gedumpt 2021.


5. DBS Bank (Singapore)

DBS Bank is een toonaangevende bank- en financiële dienstverlener gevestigd in Singapore. De bank opgericht in 1968 en heeft zijn hoofdkantoor in Marina Bay, Singapore.

DBS Bank is qua activa de grootste bank in Zuidoost-Azië en biedt een uitgebreid scala aan bank- en financiële diensten, waaronder onder meer retailbankieren, vermogensbeheer, zakelijk bankieren en investeringsbankieren.

De bank heeft een sterke digitale aanwezigheid en staat bekend om haar focus op innovatie en duurzaamheid.

DBS Bank is actief op verschillende markten in Azië, waaronder Singapore, Hong Kong, China, Taiwan en India, en bedient een breed scala aan klanten, van particulieren en kleine bedrijven tot grote bedrijven.


Zie hier: Willem Endstra: Bankier van de onderwereld – Korte biografie


4. Swedbank (Zweden)

Swedbank is een toonaangevende bank- en financiële dienstverlener in Scandinavië en de Baltische staten, gevestigd in Zweden. De bank opgericht in 1820 en heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm.

Swedbank biedt een uitgebreid scala aan financiële diensten, waaronder retailbankieren, vermogensbeheer, zakelijk bankieren en investeringsbankieren. De bank bedient meer dan 7 miljoen klanten in Zweden, Estland, Letland en Litouwen.

Swedbank staat bekend om haar sterke digitale aanwezigheid en haar focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De bank heeft de reputatie hoogwaardige financiële diensten te leveren en een betrouwbare partner te zijn voor haar klanten in de Noordse Baltische regio.


Zie hier de Top 100 grootste banken ter wereld 2023.


3. Standard Chartered (VK)

Standard Chartered Bank UK zet zich in voor duurzame bankpraktijken, die erop gericht zijn financiële prestaties in evenwicht te brengen met een positieve sociale en ecologische impact.

De bank heeft duurzaamheidsdoelen gesteld, zoals het verminderen van de CO2-uitstoot, het financieren van duurzame energieprojecten en het bevorderen van diversiteit en inclusie.

De bank biedt ook duurzame financieringsoplossingen, zoals groene obligaties en impactbeleggingsproducten, om klanten te helpen bij de overgang naar een koolstofarme economie.

Daarnaast voert de bank duurzaamheidsrisicobeoordelingen uit voor haar kredietverleningsactiviteiten en werkt ze samen met klanten om duurzaamheidsoverwegingen te integreren in hun bedrijfsstrategieën.


2. ING Bank (Nederland)

ING Bank is een toonaangevende financiële instelling die duurzaamheid centraal stelt in haar strategie.

De aanpak van de bank op het gebied van duurzaam bankieren is gebaseerd op drie pijlers: het verkleinen van de eigen ecologische voetafdruk, het financieren van duurzame economische activiteiten en het bevorderen van een cultuur van duurzaamheid.

Wat betreft het verminderen van haar eigen impact op het milieu, heeft ING Bank ambitieuze doelen gesteld om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, energie-efficiëntie te bevorderen en over te stappen op een duurzamere werkplek.

Om duurzame economische activiteiten te financieren, biedt ING Bank een scala aan duurzame financieringsoplossingen, waaronder groene obligaties en leningen, evenals advies en ondersteuning aan klanten die willen overstappen naar een koolstofarme economie.

Naast haar praktische acties bevordert ING Bank ook een cultuur van duurzaamheid door met medewerkers, klanten en belanghebbenden in gesprek te gaan over duurzaamheidskwesties en door op duurzaamheid gerichte innovatie aan te moedigen.

De bank publiceert ook regelmatig duurzaamheidsverslagen om transparantie te bieden over haar prestaties en voortgang in de richting van haar duurzaamheidsdoelstellingen.


1. KfW (Duitsland)

KfW is een Duitse ontwikkelingsbank die bekend staat om haar focus op duurzame financiering. De ba financiert en ondersteunt een breed scala aan projecten die duurzame ontwikkeling in Duitsland en de rest van de wereld bevorderen.

Op het gebied van duurzame financiering biedt KfW een scala aan producten en diensten die zijn ontworpen om ecologische en sociale duurzaamheid te bevorderen.

Dit omvat financiering voor projecten op het gebied van hernieuwbare energie, energie-efficiëntiemaatregelen en duurzaam vervoer, evenals programma’s ter ondersteuning van duurzame stadsontwikkeling, behoud van biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Website: www.kfw.de


Top 10 meest duurzame banken ter wereld 2023

  1. KfW (Duitsland)
  2. ING Bank (Nederland)
  3. Standard Chartered (VK)
  4. Swedbank (Zweden)
  5. DBS Bank (Singapore)
  6. Crédit Agricole (Frankrijk)
  7. BNP Paribas (Frankrijk)
  8. Rabobank (Nederland)
  9. Nordea (Zweden)
  10. Triodos Bank (Nederland)

Geef een reactie