Top 10 meest duurzame datacenterbedrijven 2023

0
Top 10 meest duurzame datacenterbedrijven 2023
Top 10 meest duurzame datacenterbedrijven 2023

Meest duurzame datacenterbedrijven 2023

Naarmate datacenters steeds vaker voorkomen, een geschatte toename van 10% tegen 2030, zien we hier de bedrijven die het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid.

Volgens Global Data zullen de wereldwijde datacenterinkomsten in 2030 $ 948 miljard bedragen. Datacenters zijn samen goed voor 1 – 1,5% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik.

De groei gaat snel en het energieverbruik van datacenters zal tegen het einde van het decennium verviervoudigd zijn. lees meer…


Zie hier ->>> meer over duurzaamheid op deze website.


Top 10 meest duurzame datacenterbedrijven 2023


10. Switch

Als Greenpeace complimenten maakt, is opletten geen slecht idee. Het datacenterbedrijf kreeg de hoogste beoordeling voor elk type bedrijf in het Clicking Clean Report. Het feit dat ze sinds 2016 op hernieuwbare energie draaien, heeft daar ongetwijfeld veel mee te maken.

En het is niet alleen Greenpeace: de S&P heeft Switch ook de hoogste milieubeoordeling gegeven, het wereldwijde beoordelingsbedrijf dat zowel sociale als bestuurlijke normen onderstreept.


9. AirTrunk

AirTrunk is opgericht in 2015 en verwoordt zijn visie ‘om de hyperscale datacenters van morgen voortdurend te vernieuwen en te leveren, om te voldoen aan de behoeften van ’s werelds meest invloedrijke technologiebedrijven vandaag en in de toekomst.’

Wat de activiteiten betreft, is een van de aandachtspunten het feit dat het de waterefficiëntie optimaliseert door inspanningen voor waterbehoud.

De doelen zijn afgestemd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en het Klimaatakkoord van Parijs.


Zie hier de Top 25 grootste bedrijven in Duitsland 2023 qua omzet.


8. EdgeConneX

EdgeConneX heeft $ 1,7 miljard aan duurzaamheidsfinanciering aangetrokken.

De doelstellingen van de ESG-duurzaamheidsstrategie van het bedrijf betekenen dat EdgeConneX tegen 2030 een koolstof-, afval- en waterneutrale datacenterprovider zal zijn, die een datacenterplatform ontwikkelt en exploiteert dat wordt aangedreven door 100% hernieuwbare energie.


Zie hier de Top 10 grootste telecommunicatiebedrijven 2023.


7. Ark Data Centres

Ark Data Centers is misschien wel het meest efficiënte datacenterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk en heeft zijn visie op het minimaliseren van de milieu-impact verwoord.

In deze geest heeft het een milieubeheersysteem volledig geïntegreerd in zijn activiteiten.

Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan de Europese Green Deal, het behalen van de ambitieuze broeikasgasreducties van de klimaatwet, en het benutten van technologie en digitalisering om de doelstelling te bereiken om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken.


6. Scala Data Centers

Toonaangevend in Latijns-Amerika is Scala Data Centers. Het bedrijf is opgericht in 2020 en is het eerste datacenterbedrijf in de regio dat 100% hernieuwbare energie gebruikt.

Het heeft een PUE van 1,5 en heeft toegezegd dat al zijn gebouwen een PUE van 1,4 zullen hebben zodra ze operationeel zijn.

Bovendien heeft het bedrijf vanaf mei 2021 een CarbonNeutral-certificering ontvangen.


Zie hier de Top 10 beste private equity-bedrijven ter wereld 2022.


5. Iron Mountain

100% aangedreven door hernieuwbare energie en met een lage PUE, stelt Iron Mountain een voorbeeld voor iedereen in de industrie die op zoek is naar verbetering van duurzaamheidsinspanningen.

Het bedrijf hoopt tegen 2040 netto nul te hebben bereikt (10 jaar eerder dan het klimaatakkoord van Parijs), hetzelfde jaar waarin het ernaar streeft om 100% schone elektriciteit te gebruiken.

En als ondertekenaar van het EU Climate Neutral Data Center Pact hoopt het bedrijf in 2030 ook CO2-neutraal te zijn.


4. Equinix

Equinix, met hoofdkantoor in Redwood City, Californië, modelleert zichzelf als ‘het digitale infrastructuurbedrijf ter wereld’, dat in heel de wereld opereert.

Het bedrijf streeft ernaar om in 2030 CO2-neutraal te zijn in overeenstemming met op wetenschap gebaseerde doelstellingen. Verder heeft het een nieuw ESG-plan en heeft het meer dan 129 miljoen dollar geïnvesteerd in energie-upgrades, retrofits en verbeteringen.


3. Schneider Energy

In 2021 is Schneider Electric uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld en in 2022 is het door Guidehouse Insights uitgeroepen tot nummer op de PPA-marktplaatsoplossingsprovider.

Het bedrijf is niet alleen zelf groen, maar helpt ook haar klanten om duurzamer te worden. Een voorbeeld hiervan is het werk in Italië, waar 40% van de energie hernieuwbaar is gemaakt dankzij Schneider’s EcoStruxure Smart Grid.


Zie hier de Top 10 digitale technologietrends voor 2023 volgend Tencent.


2. Digitale Realiteit

Dit bedrijf, dat de EPA Energy Star Partner of the Year Sustained Excellence Award 2021 ontving (dankzij zijn energie-efficiëntie-initiatief), is het eerste datacenter ter wereld dat 1 GW aan duurzame IT-capaciteit bereikt.

Het heeft ook een dekking van 64% hernieuwbare energie, een cijfer dat in een jaar tijd met 14% is gestegen.

Met razendsnelle vooruitgang, alleen al in 2021, voegde het 118 MW aan zonne- en windenergie toe aan zijn energienet.

Ook heeft het de uitgifte van twee groene obligaties voltooid, waarmee het zijn cumulatieve groene obligaties sinds 2015 heeft gewaardeerd op $ 6 miljard.


1. Google Cloud

Wat voor weinigen als een verrassing zal komen, is dat Google de nummer één plek inneemt. Het bedrijf was het eerste grote bedrijf dat CO2-neutraal ging, een prestatie die het al in 2007 behaalde.

Tien jaar later zou het het eerste grote bedrijf worden dat 100% hernieuwbare energie gebruikte.

Voortbouwend op de erfenis heeft het in Californië gevestigde bedrijf zijn ambities hoog gehouden: het heeft verklaard dat het van plan is om tegen het einde van het decennium een ​​24/7 koolstofvrij te zijn met hele wereldwijde datanetwerk.


Top 10 meest duurzame datacenterbedrijven 2023

  1. Google Cloud
  2. Digitale Realiteit
  3. Schneider Energy
  4. Equinix
  5. Iron Mountain
  6. Scala Data Centers
  7. Ark Data Centres
  8. EdgeConneX
  9. AirTrunk
  10. Switch

Geef een reactie