Top 10 meest gestreamde artiesten Spotify 2019 (mei)

0
Top 10 meest gestreamde artiesten op Spotify (mei 2019)
Drake: nr. 1 meest gestreamde artiesten op Spotify (mei 2019)

Top 10 meest gestreamde artiesten Spotify 2019 (mei)

Spotify wordt in april 2006 opgericht door Daniel Ek en Martin Lorentzon. De naam Spotify is ontstaan uit de twee woorden spot en identify. Zo kun je weer van dat ene nummer (de spot) genieten (identify).

Met ruim 1.600 werknemers zorgen ze er voor dat ruim 200 miljoen mensen dagelijks hun favoriete muziek kunnen beluisteren. Inmiddels zijn Drake, Ed Sheeran en Enemien tientallen miljarden keren via Spotify afgespeeld. lees meer…


Top 10 meest gestreamde artiesten Spotify 2019 (mei)
Drake: nr. 1 meest gestreamde artiesten op Spotify (mei 2019)


Lees hier meer ->>> meer over muziek op deze website…


Top 10 meest gestreamde artiesten Spotify 2019


10. Kanye West – 9,82 miljard streams

West heeft 21 Grammy Awards achter zijn naam, waarmee hij de jongste artiest is met zoveel onderscheidingen.


9. Post Malone – 9,90 miljard streams

Met zijn eerste single White Iverson (2015) werd Post Malone door het grote publiek ontdekt. In augustus van dat jaar sloot hij zich aan bij het label Republic Records, waarna hij nummers zoals Congratulations (met Quavo) en Rockstar (met 21 Savage) produceerde, die respectievelijk op nummer 8 en 1 kwamen te staan in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Hij bracht zijn debuutalbum Stoney uit in 2016, waarna zijn tweede album, Beerbongs & Bentleys, volgde in 2018.


8. Coldplay – 10,17 miljard streams

In het begin werd Coldplay vergeleken met andere artiesten en bands, waaronder Radiohead, U2 en Travis. De band brak met de single Yellow door, gevolgd door hun debuutalbum Parachutes (2000). A Rush of Blood to the Head (2002), het tweede album, betekende hun definitieve doorbraak. Het album won ook meerdere prijzen.

In 2005 kwam het album X&Y, dat in zestien landen op nummer één kwam. Het vierde album, Viva la Vida or Death and All His Friends, werd samen met Brian Eno geproduceerd en ontving meerdere Grammy’s.

Hun vijfde album Mylo Xyloto is weer geproduceerd door Eno. Hits van Coldplay zijn onder meer Speed of Sound, Clocks, Yellow, Viva La Vida, The Scientist, Fix You, Paradise en Magic.


7. Justin Bieber – 10,44 miljard streams

Justin Bieber begon als kleuter met drummen en gitaarspelen en zong voor het eerst in het openbaar toen hij twaalf jaar oud was. Twee jaar later, nadat hij aan de hand van een video op YouTube was ontdekt, tekende hij zijn eerste platencontract, en groeide vervolgens uit tot een tieneridool.


6. Ariana Grande – 11,8 miljard streams

Grande is populair op social media; ze is de op één na meest gevolgde persoon op Instagram, met meer dan 155 miljoen volgers. Alleen Cristiano Ronaldo heeft er meer. Op YouTube heeft ze ruim 35 miljoen abonnees, waarmee ze behoort tot de 20 meest geabonneerde kanalen op YouTube.

Haar YouTubevideo’s zijn in totaal al meer dan 12 miljard keer bekeken. Op Twitter heeft Grande ruim 60 miljoen volgers, waarmee ze tot de twintig meest gevolgde Twitteraars behoort.


5. Rihanna – 12,50 miljard streams

Rihanna breekt in 2005 wereldwijd door met haar debuutsingle Pon de Replay, dat in veel landen de top 5 behaalde. Nog meer succes kreeg ze dankzij A Girl Like Me, waarop de hits SOS en Unfaithful staan.

In 2007 maakte ze definitief haar naam als popartiest en sekssymbool met Good Girl Gone Bad. Het album omvat vele hits, waaronder Umbrella, Don’t Stop the Music, Take a Bow en Disturbia.


4. The Weeknd – 12,85 miljard streams

Abel Makkonen Tesfayeoftewel The Weeknd, is een Canadees zanger, rapper, songwriter en muziekproducent van Ethiopische afkomst. Naast dat hij zelf muziek maakt is hij ook de eigenaar van het platenlabel XO Records.

The Weeknd zingt veel over drugs, dit is ook te zien aan de naam van zijn platenlabel: XO staat voor ecstacy en oxycodon.


Top 3 meest gestreamde artiesten Spotify 2019


3. Eminem – 16,88 miljard streams

Het tweede album van Marshall Bruce Mathers III, ook wel Slim Shady genoemd, tevens eerste echte mainstreamalbum, The Slim Shady LP uit 1999, werd drie keer platina. Er staan twee hits op dit album: My name is en Guilty Conscience. Het album was erg controversieel om de teksten die hij gebruikte.

Het nummer Guilty Conscience zorgde voor de nodige commotie door de controversiële boodschappen die het nummer bevatte. In het nummer werden personen in fictieve situaties door Eminem aangespoord om onder andere seks te hebben met een minderjarig meisje wat kan wijzen op de tienerzwangerschap van zijn moeder.


2. Ed Sheeran – 16,99 miljard streams

Sheeran brak door in juni 2011 met zijn debuutsingle The A Team en scoorde daarna ook grote hits met onder andere Thinking Out Loud (2014), Shape of You (2017), Galway Girl (2017) en Perfect (2017).


1. Drake – 23,6 miljard streams

Aubrey Drake Graham, kortweg Drake, werkte samen met onder anderen Lil Wayne, Young Jeezy, Kanye West, Eminem en Jay Z.

Vanaf zijn eerste ep, So Far Gone, werd Graham genomineerd voor verscheidene prijzen, waaronder de Grammy Awards. Andere prijzen betreffen tweemaal een Juno Awards in 2010 voor ‘beste nieuwe artiest’.