Top 10 meest invloedrijke fintech-bedrijven 2021

0
Robinhood: meest invloedrijke fintech-bedrijven 2021
Robinhood: meest invloedrijke fintech-bedrijven 2021

Meest invloedrijke fintech-bedrijven 2021

Financiële technologie neemt de wereld van banken en betalingen over. De technologie innoveert en innoveert maar. Hier staan de meest invloedrijke fintech-bedrijven ter wereld, van kredietdiensten tot cryptovaluta. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website.


Top 10 meest invloedrijke fintech-bedrijven 2021

Bron: www.fintechmagazine.com


10. BlockFi

BlockFi is in 2017 opgericht door Zak Prince en Flori Marquez in Jersey City, VS. Dit is een platform waarmee gebruikers cryptovaluta kunnen kopen en verkopen. Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op meer dan $ 3 miljard en heeft meer dan 130.000 Twitter-volgers.


Zie hier de bedrijven met het meeste geld in kas 2019.


9. Carta

Carta is een Fintech-bedrijf gevestigd in San Francisco. Dit bedrijf is in 2012 opgericht door Henry Ward en Manu Kumar. Carta heeft technologie ontwikkeld om bedrijven, investeerders en werknemers te helpen hun vermogen te beheren.

Dit gebeurt door de digitalisering van  aandelen. Carta is nu meer dan $ 6,8 miljard waard en heeft meer dan 21.000 Twitter-volgers.


8. Gemeni

Gemini is opgericht in 2014 door Cameron en Tyler Winklevoss. Het bedrijf is nu meer dan $ 5 miljard waard en heeft 295.000 volgers op Twitter. Gemini was het eerste bedrijf dat een licentie kreeg op de Zcash.

Met deze service kunnen gebruikers cryptocurrency en digitale activa verhandelen, kopen en verkopen. Dit platform ondersteunt meer dan 40 verschillende cryptocurrencies.


Zie hier de Top 10 sterkste valuta’s ter wereld 2023.


7. Chime 

Chime is een Amerikaans fintech-bedrijf, waarmee klanten gratis online kunnen bankieren. Het platform geeft gebruikers toegang tot mobiele banksystemen via de Chime-website en -app.

Chime heeft nu meer dan 8 miljoen gebruikers en is meer dan $ 1,4 miljard waard, met meer dan 135.000 Twitter-volgers.


Zie hier Grootste faillissementen in de geschiedenis in de VS.


6. Current 

Current is een fintech-service die internetbankieren, mobiel bankieren en financiële diensten aanbiedt. Het bedrijf is opgericht in 2015, door Stuart Sopp en gevestigd in New York City. Current is nu $ 2,2 miljard waard en heeft bijna 550.000 Twitter-volgers.


5. Wise

Het Wise-platform is opgericht in 2011 door Kristo Käärmann en Taavet Hinrikus en is nu $ 11 miljard waard. Wise, gevestigd in Londen, is een financiële dienst waarmee gebruikers geld naar andere landen kunnen sturen en geld kunnen ontvangen in alternatieve valuta’s.

Het bedrijf is opgericht om de kosten voor het verzenden van geld naar het buitenland te verlagen. Fit is nu één van de meest populaire transactieplatforms geworden met in totaal meer dan 99.000 Twitter-volgers.


Weet je de populairste werkgevers van Nederland in 2019 was?


4. Klarna 

Klarna is momenteel een van de grootste en meest populaire fintech-bedrijven met een waarde van meer dan $ 31 miljard. Het bedrijf biedt financiële diensten aan via hun website en applicatie.

Klarna geeft de gebruiker de mogelijkheid om ‘nu kopen, later betalen’ of in drie termijnen te betalen. Klarna is in 2005 in Zweden opgericht door Sebastian Siemiatkowski en heeft nu meer dan vier miljoen maandelijkse gebruikers.


Zie hier de Top 50 snelst groeiende techbedrijven van Nederland 2022.


3. Kraken

Kraken is gevestigd in Californië en in 2011 opgericht door Jesse Powell. Het bedrijf is een financiële dienst / bank die een platform biedt waar gebruikers kunnen handelen in cryptovaluta’s

Deze dienst ondersteunt momenteel 72 verschillende cryptovaluta’s. Kraken is actief in 176 verschillende landen en ongeveer 48 staten in Amerika. Het bedrijf is nu 20 miljard dollar waard en heeft meer dan 780.000 volgers op Twitter.


Wist je dat: slijmen bij baas goed voor je carrière is.


2. Stripe

Stripe is opgericht in 2009 door Patrick Collison in San Francisco, Verenigde Staten, en één van de grootste fintech-bedrijven geworden. Dit bedrijf heeft een waarde van $ 95 miljard.

Stripe is een online betalings- en creditcardservice. Het platform heeft momenteel 3,1 miljoen actieve gebruikers en meer dan 180.000 volgers op Twitter.


1. Robinhood

Robinhood is opgericht door Baiju Bhatt en Vlad Tenev. Het is een financiële dienstverlener waarmee gebruikers commissievrij in aandelen en en cryptovaluta’s kunnen handelen.

De applicatie heeft ongeveer 22,5 miljoen gebruikers en het bedrijf is nu $ 11,7 miljard waard en heeft meer dan 500.000 Twitter-volgers.


Weet je wat de meest innovatieve stad ter wereld in 2018 was?


Top 10 meest invloedrijke fintech-bedrijven 2021

  1. Robinhood
  2. Stripe
  3. Kraken
  4. Klarna
  5. Wise
  6. Current
  7. Chime
  8. Gemeni
  9. Carta
  10. BlockFi

Geef een reactie