, , ,

Top 10 meest invloedrijke merken Azië 2021

Top 10 meest invloedrijke merken Azië 2021

Meest invloedrijke merken Azië 2021

Er komen maar meer en meer producten uit het verre oosten. Naast halffabricaten worden gehele producten die ze maken beter en beter. Natuurlijk kennen we al de auto’s, maar inmiddels zijn computers, telefoons en IT ok gemeengoed in het westen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website.


Top 10 meest invloedrijke merken Azië 2021


10. Huawei

Deze Chinese multinational beheert IT-infrastructuur produceert apparatuur voor telecommunicatie en verleent telecommunicatiediensten verleent. Huawei is opgericht in 1987.

Zie hier de 100 meest innovatieve bedrijven ter wereld 2021.


9. China Life

China Life is de grootste levensverzekeraar in China waar het gaat om activa, maar heeft de afgelopen jaren economische problemen gehad. De Chinese verzekeringsmarkt heeft tientallen nieuwe concurrenten aangetrokken nadat de Chinese overheid deze heeft geliberaliseerd Het marktaandeel van China Life is sinds 2007 met bijna de helft gedaald, van 50% tot ongeveer 26%,


8. Honda

hionda is een Japanse fabrikant van auto’s, motorfietsen, en bromfietsen. Hiernaast maakt men ATV’s, elektrische generatoren, watersportmachines, tuinmachines en heeft men een bekend robotonderzoeksprogramma.

Zie hier top 10 beste auto aller tijden.


7. Sony

De allereerste uitvinding van het bedrijf was een elektrische rijstkoker. Sony’s bracht haar eerste kleurentelevisie, de KV-1310, uit in 1968. Dit toestel maakte gebruik van de door Sony zelf ontwikkelde Trinitrontechnologie. Die tehniek zorgde voor de productie van helderdere en scherpere beelden dan andere televisies en betekende een doorbraak in de televisiesector.


Zie hier de Top 10 grootste Chinese merken wereldwijd 2023.


6. Samsung

Samsung levert producten op het gebied van telecommunicatie (mobiele telefoons en IT-netwerkapparatuur), digitale apparatuur (camera’s), digitale media (cd-rom’s, dvd’s), lcd’s en halfgeleiders en is tevens een groot constructiebedrijf. De bekendste onderdelen zijn Samsung Electronics en Samsung Heavy Industries.

Zie hier de 10 best verkopende Laptop merken 2020.


5. Tencent

De omzet van Tencent is voor meer dan afkomstig van de Value Added Services (VAS). Dit zijn voornamelijke online spelletjes en sociale media. Bekende merknamen zijn Weixin en WeChat. Een kwart van de omzet had betrekking op financiële en andere zakelijke diensten. De restanten waren voornamelijk advertentie-inkomsten.


Zie hier de Top 10 grootste Britse bedrijven 2022.


4. Haier

Haier is een Chinese fabrikant van huishoudelijke apparaten (witgoed) en consumentenelektronica (bruingoed). Deze internationale onderneming is gericht op het lowbudgetsegment, met een wereldwijde distributie met echter beperkte distributiekanalen binnen West-Europa.


Zie hier de top 10 grootste halfgeleiderbedrijven ter wereld 2022.


3. ICBC

Industrial and Commercial Bank of China is de grootste Chinese bank. De Chinese staat heeft 70% van de aandelen in handen.

Zie hier de 10 grootste banken ter wereld.


2. State Grid

State Grid Corporation of China is het grootste elektrische nutsbedrijf ter wereld. Het Chinese staatsbedrijf transporteert en distribueert elektrische energie in China en elders.


Zie hier de top 10 zakelijke trends 2022.


1. Toyota

De Toyota Motor Corporation behoort tot de top drie van grootste autofabrikanten ter wereld. Qua verkoopaantallen strijden Toyota, General Motors en Volkswagen AG om de eerste plaats, alle drie produceren ongeveer 10 miljoen voertuigen op jaarbasis.

Website: www.toyota.nl/

Zie hier de top 10 meest waardevaste middenklassers 2021 in Nederland.


Top 10 meest invloedrijke merken Azië 2021

  1. Toyota
  2. State Grid
  3. ICBC
  4. Haier
  5. Tencent
  6. Samsung
  7. Sony
  8. Honda
  9. China Life
  10. Huawei

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie