, , , ,

Top 10 meest luie hondenrassen

Meest luie hondenrassen

Niet alle honden zijn ‘van eigens’ even actief en hebben soms wat aanmoediging nodig. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


Top 10 meest luie hondenrassen

Bron: www.wonderslist.com


10. Duitse Dog

Duitse dog

Duitse dog

De meeste hondenrassen zijn begonnen als werkhonden voor de jacht en bewaking en de Duitse Dog is één van die hondenrassen. De hond heeft een rustig, speels karakter en is lief voor kinderen. Gehoorzaamheid zal de persoonlijkheid van de Duitse dog verder verbeteren.

Onthoud dat ondanks de ‘luie’ houding van deze honden ze toch wat beweging nodig hebben om fit en gezond te blijven.


9. Engelse Bulldog

Engelse buldog

Engelse buldog

Breed, gespierd, met een hangende bovenlip en een sterke onderkaak geven de hond een woeste blik. De hond is echter speels, vriendelijk, vastberaden en moedig. De Engelse Bulldog wil niets liever dan aandacht krijgen en lekker slapen naast hun baasjes.


8. Franse Bulldog

Franse Bulldog

Franse Bulldog

De Franse Bulldog was vroeger een rattenvanger (een hond die ratten vangt), maar nu is het een favoriete gezelschapshond voor gezinnen en showhonden die graag ontspannen op een comfortabele plek.

Het trainen van de Franse Bulldog is eenvoudig vanwege zijn intelligentie. Laat de trainingen eruitzien als een spel om de hond geïnteresseerd te houden.


7. Shih Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu

Het schattige kleine formaat en de charmante houding van de hond maken het een favoriet huisdier voor sommige mensen. De hond voelt zich meteen thuis, of het nu in een appartement is of een groot landhuis. Kinderen en andere dieren zijn geen probleem voor de Shih Tzu.


6. Windhond

Hazewindhond

Hazewindhond

De Greyhound is een zachtaardige hond die zich het liefst uitstrekt bij een vuur in de buurt van zijn eigenaar en familie. De fysieke vorm van de hond is te danken aan zijn doel om een ​​jachthond te zijn.


5. Bullmastiff

Bullmastiff

Bullmastiff

Het fysieke uiterlijk van de Bullmastiff laat zien dat het een stevig gebouwde en grote hond is die een formidabel afschrikmiddel kan zijn voor indringers of aanvallers. Ondanks dat hij een waakhond is, kan de Bullmastiff een liefhebbend familiehuisdier zijn dat nobel, betrouwbaar en zelfverzekerd is.

De Bullmastiff is geen energieke hond, hoewel hij wel veel energie heeft als hij jonger dan twee jaar jonger is.


4. Chow Chow

Chow Chow

Chow Chow

De Chow Chow-hond was vroeger de favoriete hond van de oude Chinese keizerlijke familie. Voor beweging houdt een dagelijkse wandeling van 15 minuten de hond gelukkig en gezond. Pas op voor warm weer of klimaat, aangezien de hond geen zinderende hitte kan verdragen.


Zie hier de Top 10 diervriendelijkste steden van Europa 2022.


3. Sint Bernard

Sint Bernard

Sint Bernard

Een Sint Bernard is een grote gespierde hond die in vergelijking met andere honden een reus is. De hond is zachtaardig, intelligent, goedaardig en vriendelijk is.

Vreemd genoeg heeft de Sint Bernard, ondanks dat hij een reddingshond is, weinig beweging nodig. Een dagelijkse wandeling is meer dan voldoende lichamelijke activiteit voor de hond.


2. Basset Hound

Basset Hound

Basset Hound

Deze hond is meestal kalm en lui in huis, maar hij heeft een loyale, aangename en vriendelijke persoonlijkheid. Vanwege de oorsprong van de hond als roedelhond, is hij graag dicht bij zijn familie en andere huisdieren.


1. Newfoundlander

Newfoundlander

Newfoundlander

Zie de Newfoundlander als een grote teddybeer en ook als een vriendelijke reus vanwege zijn lieve en vriendelijke persoonlijkheid. Socialisatietraining is noodzakelijk voor de hond, dus probeer hem bloot te stellen aan verschillende mensen, ervaringen, geluiden en bezienswaardigheden terwijl hij nog een jonge hond of puppy is. Een goede socialisatietraining resulteert in een goed afgeronde hond.

De Newfoundlander heeft een ruime woonomgeving nodig, kwijlt, heeft een dikke vacht die regelmatig moet worden verzorgd en gedijt in koude klimaten. Als je wilt dat een Newfoundlander gaat bewegen, moet je de hond wel een beetje inspireren.


Top 10 meest luie hondenrassen

  1. Newfoundlander
  2. Basset Hound
  3. Sint Bernard
  4. Chow Chow
  5. Bullmastiff
  6. Hazewindhond
  7. Shih Tzu
  8. Franse Bulldog
  9. Engelse Bulldog
  10. Duitse Dog

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie