Top 10 meest luxe elektrische auto’s 2023

0
Rolls-Royce Spectre - Top 10 meest luxe elektrische auto's 2023
Rolls-Royce Spectre - Top 10 meest luxe elektrische auto's 2023

Meest luxe elektrische auto’s 2023

Elektrische auto’s zijn duur. Gezien hun efficiëntie en lagere onderhoudskosten lijkt de prijs echter op de langere termijn te rechtvaardigen.

Bovendien zijn er met de toename van elektrische auto’s in alle segmenten een handvol prachtige luxe elektrische auto’s. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over elektrische auto’s op deze website.


Top 10 meest luxe elektrische auto’s 2023

Bron: www.topspeed.com


10. Polestar 2

Polestar 2
Polestar 2

De nieuwe Polestar 2 heeft nu een maximale actieradius van 500 kilometer, dankzij een groter batterijpakket van 82 kWh en verbeterde batterijchemie.

Het is een luxe elektrische auto op instapniveau en de Polestar 2 is verrassend luxueus. Een combinatie van leer, hout, zachte kunststoffen en een eenvoudig ingedeelde cabine laat de Polestar 2 schitteren in een wereld van ingewikkelde technologie en design.


Zie hier de Top 150 goedkoopste hybride auto’s 2022 (en de duurste…)


9. Tesla Model S

Tesla Model Y - Top 10 populairste elektrische auto’s in Europa 2022
Tesla Model Y – Top 10 populairste elektrische auto’s in Europa 2022

De Tesla Model S is de auto die de wereldwijde EV-revolutie aanwakkerde en is nog steeds een geweldige elektrische luxeauto. De basis Model S-variant biedt een behoorlijke mix van een uitstekend rijbereik en vermogen.


8. Genesis Electrified G80

Genesis Electrified G80
Genesis Electrified G80

De Genesis G80 is één van de beste luxe sedans in zijn segment. Geïntroduceerd in 2023, is de Electrified G80 gebaseerd op hetzelfde platform als zijn ICE-aangedreven broer.

In plaats van de vierpotige en de V-6 heeft deze “geëlektrificeerde” versie van de G80 echter twee elektromotoren, één op elke as. Het interieur van leer van goede kwaliteit, samen met hout en metalen afwerking.


Zie hier de Top 10 fabrikanten van energieopslag 2023.


7. Audi etron GT

Audi etron GT
Audi etron GT

De e-tron GT is de eerste high-performance sedan uit Ingolstadt. Deze elektrische sportsedan is verkrijgbaar in twee varianten, een met 522 pk en het RS-model met topspecificaties met een stijging tot 637 pk.

Je krijgt adaptieve luchtvering, matrix-LED’s, tri-zone AC, Bang & Olufsen-audio-unit, een 10,1-inch touchscreen-display en verwarmde stoelen.


Zie hier het beste automerk 2018 uit Europa is Audi: de top 34


6. Porsche Taycan

Porsche Taycan - Top 10 beste elektrische sportauto's 2023
Porsche Taycan – Top 10 beste elektrische sportauto’s 2023

De Taycan is het bewijs dat Porsche elektrische voertuigen kan maken zonder het dynamische rijgedrag waar het merk bekend om staat in gevaar te brengen.

Standaard biedt Porsche verwarmde voorstoelen, klimaatregeling met twee zones, een 16,8-inch gebogen instrumentenconsole, een 10,9-inch infotainmentdisplay en een 8,4-inch display.


5. BMW i7

BMW i7
BMW i7

De 7 Serie bestaat al bijna een halve. De BMW i7 is een volwaardige, luxe elektrische sedan die samen met de benzine-aangedreven 7-serie is ontwikkeld en beschikt over alle toeters en bellen.

De stoelen hebben verwarming, koeling, massagefunctie en zelfs de deuren gaan automatisch open en dicht met een druk op de knop.


4. Mercedes-Benz EQS Sedan

Mercedes-Benz EQS Sedan
Mercedes-Benz EQS Sedan

Onderhuids rijdt de EQS-sedan op het EVA-platform van Mercedes en heeft zowel varianten met één als twee motoren. Het meest opvallende kenmerk in het interieur is het 56-inch Hyperscreen, dat rechtstreeks uit een conceptauto lijkt te komen. Vergeleken met de BMW i7 voelt de EQS futuristisch aan.


3. Lucid Air

Lucid Air
Lucid Air

Zie de Lucid Air als een Mercedes S-Klasse uit 2030. Als Lucid’s eerstgeborene heeft de Air enkele van de beste specificaties in de branche. De auto is verkrijgbaar in vijf uitvoeringen en het Sapphire-model met topspecificaties zou meer dan 1.200 pk moeten produceren.


Zie hier de Top 10 grootste Amerikaanse automerken 2021.


2. Cadillac Celestiq

Cadillac Celestiq
Cadillac Celestiq

Als luxemerk leeft Cadillac in de schaduw van zijn Duitse tegenhangers. Het hele dashboard beslaat een 55-inch display. Wat de zitplaatsen betreft, zullen er slechts vier passagiers binnen welkom zijn.


1. Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce Spectre
Rolls-Royce Spectre

Het merk Rolls-Royce, de belichaming van luxe erfgoed in de automobielsector, is één van de laatsten die een volledig elektrische auto introduceert, de Spectre. Deze tweedeurs elektrische coupé is de opvolger van de Wraith. De Spectre wordt aangedreven door twee elektromotoren

Van binnen verschilt de Spectre niet van de nieuwste Rolls-Royce line-up. De zitplaatsen zijn strikt een 2+2 en de stoelen hebben voldoende verstelmogelijkheden. Hoewel het dashboard uiterst vertrouwd is, is er ook een display aan de passagierszijde waar we nog geen informatie over hebben.


Top 10 meest luxe elektrische auto’s 2023

  1. Rolls-Royce Spectre
  2. Cadillac Celestiq
  3. Lucid Air
  4. Mercedes-Benz EQS Sedan
  5. BMW i7
  6. Porsche Taycan
  7. Audi etron GT
  8. Genesis Electrified G80
  9. Tesla Model S
  10. Polestar 2

Geef een reactie