Top 10 meest populaire voedingsmiddelen ter wereld 2022

Tarwe - Top 10 meest populaire voedingsmiddelen ter wereld 2022
Tarwe - Top 10 meest populaire voedingsmiddelen ter wereld 2022

Meest populaire voedingsmiddelen ter wereld 2022

Ons lichaam gebruikt de energie die wordt gewonnen uit het voedsel dat we eten om te werken, ziektes en ziektekiemen te bestrijden, warm te blijven en ons uiteindelijk in leven te houden.

Er zijn drie hoofdaspecten van voedsel: kwaliteit , kwantiteit en variëteit. Een gezond voedingspatroon zorgt er altijd voor dat een je het juiste voedsel eet in de juiste hoeveelheden met de juiste mix. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


De 10 meest populaire voedingsmiddelen ter wereld

Bron: www.alltopeverything.com
Stand van zaken: oktober 2021


10. Sorghum – 1,0%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 1,0%
Gemiddelde calorievoorziening per dag over de hele wereld: 30 kcal/dag

Sorghum
Sorghum

Jaarlijkse wereldwijde productie: 62 miljoen ton (inclusief productie voor non-fooddoeleinden)
Top 5 belangrijkste productielanden: VS, Nigeria , China, Ethiopië, Soedan
Voedingssamenstelling: 72% koolhydraten, 12,5% water, 10,5% eiwit, 3,5% vet

Populaire gerechten op basis van sorghum: Gekookte sorghum, Jowar bhakri, Jolada rotti, Droo, Sorghum Pilaf, Maltabella


9. Eieren – 1,2%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 1,2%
Gemiddelde calorievoorziening per dag over de hele wereld: 38 kcal/dag

Eieren
Eieren

Jaarlijkse wereldwijde productie: 82 miljoen ton
Top 5 belangrijkste productielanden: China, VS, Indonesië, India, Mexico
Voedingssamenstelling: 76% water, 12,5% eiwit, 9,5% vet, 1% koolhydraten

Populaire Eiergerechten: gekookt ei, gebakken ei, roerei, omelet, carbonara, pannenkoeken (diverse soorten), cakes (diverse soorten)


Antwoord op d vraag: waarom brengt de paashaas paaseieren?


8. Rundvlees – 1,3%

Aandeel in de totale menselijke calorie-inname: 1,3%
Gemiddelde calorietoevoer per dag over de hele wereld: 39 kcal/dag

Rundvlees
Rundvlees

Jaarlijkse wereldwijde productie: 342 miljoen ton
Top 5 belangrijkste productielanden: VS, China, Brazilië, India, Argentinië
Voedingssamenstelling: 58% water, 26% eiwit, 15% vet, 0% koolhydraten

Populaire gerechten op basis van rundvlees: steaks (diverse soorten), Hamburgers (diverse soorten), Goulash, gehaktbrood, rolladen, Picadillo, ossenhaas, Flaki, Pho


7. Cassave – 1,3%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 1,3%
Gemiddelde calorievoorziening per dag over de hele wereld: 39 kcal/dag

Cassave
Cassave

Jaarlijkse wereldwijde productie: 278 miljoen ton (inclusief productie voor non-fooddoeleinden)
Top 5 belangrijkste productielanden: Nigeria, Thailand , DR Congo, Brazilië, Indonesië
Voedingssamenstelling: 60% water, 38% koolhydraten, 1,5% eiwit, minder dan 1% vet

Populaire gerechten op basis van cassave: gekookte cassave, gefrituurde cassave, Capioca, Piutu, Farofa, cassavecake , Kabkab, Banh khoai mi


Zie hier de Top 10 beste vegan kookboeken 2022 (5 lijstjes)


6. Pluimvee – 2,0%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 2,0%
Gemiddelde calorietoevoer per dag over de hele wereld: 61 kcal/dag

Wie eten het meeste kip in de wereld? De Top 58
Zie hier: wie eten het meeste kip in de wereld? De Top 58

Jaarlijkse wereldwijde productie: 128 miljoen ton
Top 5 belangrijkste productielanden: VS, China, Brazilië, Rusland, India
Voedingssamenstelling: afhankelijk van het soort pluimvee
Voedingssamenstelling van kip (meest geconsumeerd pluimveevlees): 64% water, 24% eiwit, 12% vet, 0% koolhydraten

Populaire gerechten op basis van gevogelte: gebakken kip, kipnuggets, kipvleugeltjes, tikka masala, gebraden kip, gebraden gans, gebraden kalkoen, Pekingeend, Foie gras


5. Aardappelen – 2,1%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 2,1%
Gemiddelde calorievoorziening per dag over de hele wereld: 62 kcal/dag

Vincent Van Gogh - De aaardappeleters / The Potato Eaters
Vincent Van Gogh – De aaardappeleters / The Potato Eaters

Jaarlijkse wereldwijde productie: 368 miljoen ton (inclusief productie voor non-fooddoeleinden)
Top 5 belangrijkste productielanden: China, India , Rusland, Oekraïne, VS
Voedingssamenstelling: 79% water, 17,5% koolhydraten, 2% eiwit, minder dan 1% vet

Populaire Aardappelgerechten: aardappelen (gekookt of rauw), frieten, chips, gratin, gnocchi, kopytka , poutine, aardappelpuree


Zie hier de 10 populairste gerechten uit Griekenland.


4. Varkensvlees – 4,1%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 4,1%
Gemiddelde calorievoorziening per dag over de hele wereld: 123 kcal/dagJaarlijkse

 Varkensvlees
Varkensvlees

Wereldwijde productie: 121 miljoen ton
Top 5 productielanden: China, VS, Brazilië, Rusland, Vietnam
Voedingssamenstelling: 58% water, 28% vet, 13% eiwit, 0% koolhydraten

Populaire gerechten op basis van varkensvlees: worsten (diverse soorten), ham, spek, reuzel, varkenskoteletten, varkensgebraad, varkenshaas, vindaloo


3. Maïs – 5,3%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 5,3%
Gemiddelde calorievoorziening per dag over de hele wereld: 156 kcal/dag

Maïs
Maïs

Jaarlijkse wereldwijde productie: 1,2 miljard ton (inclusief productie voor non-fooddoeleinden)
Top 5 belangrijkste productielanden: VS, China , Brazilië, Argentinië, Oekraïne
Voedingssamenstelling: 74% koolhydraten, 10,5% water, 9,5% eiwit, 5% vet

Populaire gerechten op basis van maïs: maïs (rauw), popcorn, tortilla’s, taco’s, nacho’s, polenta, maïsbrood


2. Rijst – 18%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 18,0%
Gemiddelde calorievoorziening per dag over de hele wereld: 528 kcal/dag

Rijst
Rijst

Jaarlijkse wereldwijde productie: 756 miljoen ton (inclusief productie voor non-fooddoeleinden)
Top 5 belangrijkste productielanden: China, India , Indonesië, Bangladesh, Vietnam
Voedingssamenstelling: 82% koolhydraten, 10,5% water, 7% eiwit, minder dan 1% vet

Populaire gerechten op basis van rijst: Basmati (soort aromatische rijst), gekookte rijst, gebakken rijst, gestoomde rijst, Sushi, Risotto, Paella, rijstpudding


Zie hier de Top 10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer.


1. Tarwe – 18,5%

Aandeel van de totale menselijke calorie-inname: 18,5%
Gemiddelde calorievoorziening per dag over de hele wereld: 544 kcal/dag

Jaarlijkse wereldwijde productie: 766 miljoen ton
Top 5 belangrijkste productielanden: China, India , Rusland, VS, Frankrijk
Voedingssamenstelling: 71% koolhydraten, 13% water, 13% eiwit, 1,5% vet

Populaire gerechten op basis van tarwe: brood, pasta/noedels (verschillende soorten), pizza (verschillende soorten), gebak (verschillende soorten soorten), Taarten (diverse soorten), Pannenkoeken (diverse soorten), Ontbijtgranen (diverse soorten)


Zie hier de Top 10 grootste tarwe-exporteurs ter wereld 2021.


  1. Tarwe – 18,5%
  2. Rijst – 18%
  3. Maïs – 5,3%
  4. Varkensvlees – 4,1%
  5. Aardappelen – 2,1%
  6. Pluimvee – 2,0%
  7. Cassave – 1,3%
  8. Rundvlees – 1,3%
  9. Eieren – 1,2%
  10. Sorghum – 1,0%