Top 10 meest romantische steden ter wereld

0
Parijs - Top 10 meest romantische steden ter wereld
Parijs - Top 10 meest romantische steden ter wereld

Meest romantische steden ter wereld

Onze planeet aarde is de thuisbasis van droomachtige plekken. Ongelooflijke landschappen, ongewone constructies, unieke en bijzondere sferen. Maar sommige plekken zijn nog mooier dan andere. Zie hier de 10 meest romantische steden ter wereld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over steden op deze website.


Top 10 meest romantische steden ter wereld

Bron: www.zankyou.fr


10. Praag (Tsjechië)

Een concentratie van bohemianisme en poëzie wacht op u in deze Centraal-Europese stad met zijn opmerkelijke architectuur. De magie van Praag gaat verder dan de beroemde astronomische klok.

Het Oude Stadsplein is een middeleeuws wonder, even mooi vanwege zijn vorm, als vanwege de rij historische gebouwen en de mix van gotiek en barok, met op de achtergrond bruisende markten. De Karelsbrug is één van de meest romantische ter wereld en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Moldau.


Zie hier de Top 50 beste restaurants ter wereld 2022.


9. Cartagena de Indias (Colombia)

Cartagena de Indias is in 1985 uitgeroepen tot het historische, artistieke en culturele erfgoed van de mensheid door UNESCO.

Het contrasteert de culturele en toeristische verscheidenheid, met luxe hotels en restaurants met de koloniale architectuur van de stad. Cartagena siert haar gebouwen met een palet van glinsterende kleuren die een bijzondere schoonheid geven aan de lanen en steegjes van de stad.

Emblematische monumenten en gebouwen, zoals de muren van Cartagena, het douaneplein en het paleis van de inquisitie zijn belangrijke referenties.


Zie hier de Top 100 mooiste steden ter wereld volgens de ANWB.


8. Zürich (Zwitserland)

Nog zo’n sprookjesstad waar de netheid en schoonheid van de gebouwen en straten de boventoon voeren. De puntdaken vormen het onderscheidende teken van deze stad die haar troeven wist te benadrukken.

Zoals alle steden van dit kleine land, eert Zürich de filosofie van het land: welzijn, schoonheid en netheid. Zijn wandelingen langs de rivier zijn intieme en stille vieringen van liefde.

De ruimtes die door bruggen worden doorkruist, vormen een tegenwicht tegen de smalle straatjes vol charmante bars en restaurants, middeleeuws aandoende etalages en verborgen pleinen. ‘S Nachts is het visuele spektakel van licht en kleur opvallend.


Zie hier de Top 10 beste steden om in te wonen in de wereld 2022.


7. New York (VS)

Van de drukte van Midtown tot het bruisen van Times Square via de Village en zijn typische New Yorkse gebouwen; van de wolkenkrabbers die 5th Avenue en het World Trade Center omringen tot de elegante gebouwen van de Upper West Side en East Side.

De Brooklyn Bridge en Central Park zijn twee van de meest romantische plekken om te wandelen en verliefd te worden, net als de beroemde jazzpodia (Blue Note Jazz Club).


6. Amsterdam (Nederland)

Amsterdam is veel meer dan de clichés en stereotypen zeggen. De hoofdstad van Nederland is cultuur, tolerantie (met zijn uitgebreide homogemeenschap), goede smaak en charme. Het is

een artistiek centrum dat per fiets kan worden verkend, een van de nationale symbolen van het land. De stad staat bekend als “het Venetië van het noorden” vanwege de talloze grachten, waterwegen en pittoreske bruggen die zowel de lokale bevolking als toeristen verrukken. De warmgekleurde gebouwen uit de 18e eeuw geven de stad een bijzondere magie.


Zie hier de Top 10 meest romantische steden ter wereld.


5. Grenada (Spanje)

Hoe Granada te presenteren zonder het Alhambra op te roepen, de ruwe diamant in de hoogten van de stad, die uitkijkt over de smalle en levendige straatjes van de Andalusische stad. Wandelingen door de paleizen en tuinen brengen je naar de Arabiserende middeleeuwen van Al-Ándalus.

De straten van Realejo, de oude Joodse wijk, worden verfraaid door het Andalusische wit dat de huizen en monumenten bedekt. De Albaicín is een van de hoogste punten van de stad, een van de buurten waar het geroezemoes van het hippietijdperk bewaard is gebleven en met op de achtergrond uitzicht op het Alhambra en de Sierra Nevada.


4. Florence (Italië)

Italië is ongetwijfeld de bakermat van de klassieke kunst en de stad Florence verlichtte de rest van Europa met zijn uitstraling tijdens de Renaissance. Het heeft kunstenaars als Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo, genieën en meesters in de schilderkunst, architectuur en beeldhouwkunst ontvangen.

De Galleria degli Uffizi herbergt de essentie van Italiaanse kunst, maar de straten zijn ook kunstwerken op zich, zoals de Ponte Vecchio, waar kooplieden en ambachtslieden samenkomen die gespecialiseerd zijn in antiek en goudsmeedkunst. Heel Toscane, zeer mediterraan, is de moeite waard om een ​​auto te huren om rond te rijden.


3. Kioto (Japan)

Kyoto is één van de best bewaarde steden van Japan, grotendeels omdat het tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het Amerikaanse bombardement ontsnapte. Tegenwoordig herbergt het gebouwen die dateren uit het einde van de 19e eeuw, representatief voor de Japanse cultuur vermengd met de stijlen en trends van die tijd.

Een relatief grote stad die de bijzonderheden en charme van kleinere steden en dorpen heeft behouden. Het biedt een uitzonderlijk stedelijk panorama met de schoonheid van een landschap met herfstkleuren die de grootste kunstwerken waardig zijn.

We hoeven in het voorjaar niet langer de belangrijkste attractie van Japan te introduceren: de kersenbloesems die de tuinen van de stad sieren. De mythische tempels zijn door UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed.


2. Brugge (België)

Zuster van Gent en Antwerpen, Brugge is één van de juwelen van België en Europa, een stad met betoverende hoekjes, rijke geschiedenis en unieke schoonheid.

De stad is een conglomeraat van stenen bruggen, kleine straatjes en grote open ruimtes. De goed onderhouden tuinen en parken brengen een frisse wind naar de hoofdstad en de smaragdgroene tinten die contrasteren met de felrode kleur van de prachtige historische huizen.


Zie hier de Top 30 beste steden voor balans tussen werk en privé in Europa 2022


.

1. Parijs

De stad van de liefde bij uitstek. Ook wel “Lichtstad” genoemd vanwege zijn metaforische status van “licht van de wereld” omdat het een van de eerste steden was die zijn straten uitrustte met elektrische straatverlichting.

De atypische mix van Haussmanniaanse lanen en kleine smalle straatjes maakt het een curieuze en verrassende heterogene setting voor nieuwkomers.

Deze avant-garde gebouwen (het Centre Pompidou), zijn historische monumenten, zijn culturele overvloed rond musea, kunstgalerijen, concertzalen en minitheaters zullen je prima vermaken tijdens uw verblijf.


Top 10 meest romantische steden ter wereld

  1. Parijs
  2. Brugge (België)
  3. Kioto (Japan)
  4. Florence (Italië)
  5. Grenada (Spanje)
  6. Amsterdam (Nederland)
  7. New York (VS)
  8. Zürich (Zwitserland)
  9. Cartagena de Indias (Colombia)
  10. Praag (Tsjechië)

Geef een reactie