, ,

Top 10 meest waardevolle rugbymerk per land 2023

Top 10 meest waardevolle rugbymerk per land 2023

Meest waardevolle rugbymerk per land 2023

De All Blacks blijven het meest waardevolle rugbymerk ter wereld, ondanks dat de Springboks opeenvolgende Rugby World Cups winnen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website.


Top 10 meest waardevolle rugbymerk per land 2023


Volgens een rapport van BrandFinance.com zijn de All Blacks niet alleen het meest waardevolle rugbymerk, maar ook het sterkste.

Elk jaar stelt Brand Finance, een adviesbureau voor merkwaardering, 5.000 van de grootste merken op de proef en publiceert het meer dan 100 rapporten.

Volgens het rapport is de waarde van het Nieuw-Zeelandse merk All Blacks sinds de laatste Rugby World Cup in 2019 met 53% gestegen tot 282 miljoen dollar.


Zie hier de Top 10 rijkste sporters uit Ierland 2022.


“Nationale rugbymerken zijn meer dan alleen teams. Het zijn symbolen van traditie en passie. Gedreven door sponsoring, merchandising en gepassioneerde fans toont de stijging van de merkwaarde voor veel van de top 10-teams, zoals de stijging van 94% in Ireland Rugby, hun kracht”, aldus Hugo Hensley, hoofd Sports Services van Brand Finance.

Bij het bepalen van de kracht van het merk maakt Brand Finance ook gebruik van maatstaven zoals marketinginvesteringen via sociale media, stakeholder equity en bedrijfsprestaties via inkomsten uit sponsoring en merchandising.


All Blacks bovenaan

Opnieuw staan ​​de All Blacks bovenaan de lijst. Ze hebben ook de beste Brand Strength Index-score, 88,9 uit 100, en een overeenkomstige AAA-rating.

Ondertussen staat Engeland op de tweede plaats op beide lijsten. Hun merkwaarde is met 71% is gestegen tot 264 miljoen dollar. Het rapport voegt eraan toe dat hun tweede plaats wordt bevorderd door ‘de hoogste totale omzet van alle nationale rugbymerken’.

Frankrijk is in beide categorieën naar de derde plaats geschoten, waardoor de merkwaarde met 84% is gestegen tot 159 miljoen dollar.


Zie hier de Top 10 populairste sporten in Frankrijk 2021.


Hierbij is het succes tijdens het WK en de prestaties van het team in de aanloop ernaartoe mee gewogen.

De ongelooflijke reeks opeenvolgende overwinningen van Ierland leidde tot een stijging van de merkwaarde met 94% tot 150 miljoen dollar. Dit is het hoogste niveau van 2023, Het zorgt ervoor dat Ierland de vierde plaats veiligstelde en daarmee Wales inhaalde.


Zuid-Afrika

Ondertussen is door het winnen van opeenvolgende Rugby World Cup-titels in Zuid-Afrika de merkwaarde met 44% gestegen tot 117 miljoen dollar. Het is daarmee het zesde meest waardevolle merk en het vierde sterkste merk geworden.

Australië bleef op de zevende plaats bij het meest waardevolle merk hangen. Schotland heeft Japan vervangen op de achtste plaats in beide categorieën, waarbij Italië de top 10 completeert.


Top 10 meest waardevolle rugbymerk per land 2023

  1. Nieuw-Zeeland
  2. Engeland
  3. Frankrijk
  4. Ierland
  5. Wales
  6. Zuid-Afrika
  7. Australië
  8. Schotland
  9. Japan
  10. Italië

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie