Top 10 modernste steden ter wereld 2023

0
Tokyo - Top 10 modernste steden ter wereld 2023
Tokyo - Top 10 modernste steden ter wereld 2023

Modernste steden ter wereld 2023

Van hotspots die het meeste uit moderne technologie halen tot opkomende landen vol moderne architectuur, hier zijn de modernste steden ter wereld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de diverse steden op de wereld.


Top 10 modernste steden ter wereld 2023

Bron: www.theworldbucketlist.com


10. Stockholm, Zweden

Verspreid over 14 eilanden heeft Stockholm een ​​bloeiende economie, geavanceerde technologiebedrijven en een groot aantal startups.


9. Hong Kong

Als een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld staat Hong Kong bekend om zijn enorme wolkenkrabbers, glinsterende neonlichten, 24-uursactie en drukke centrale wijk.


Zie hier de Top 10 grootste steden ter wereld 2023.


8. Londen, VK

Ooit geprezen als misschien wel de modernste stad ter wereld, is de Britse hoofdstad gezakt naar de achtste positie. Londen heeft echter nog steeds genoeg te bieden op het gebied van moderniteit.

De stad is een toonaangevende economie en combineert op perfecte wijze historische en moderne architectuur om een ​​echt uniek gevoel te creëren.


Zie hier de stad met de meeste kansen ter wereld is Londen (Amsterdam 5e)


7. San Francisco, VS

San Francisco is de enige Amerikaanse stad die in de top tien van modernste wereldsteden staat. De Golden Gate Bridge helpt het op de lijst.

Bekend als het technische centrum van de Verenigde Staten, de thuisbasis van de beroemde Silicon Valley, zijn veel van de moderne ontwikkelingen die we tegenwoordig gebruiken afkomstig uit deze bloeiende stad in centraal Californië.

Marktleiders, zoals Apple, Facebook, Google, Twitter en zelfs NASA , hebben hier bases.


6. Shanghai, China

Shanghai is de meest bevolkte stad van China, met een ongelooflijke bevolking van meer dan 14 miljoen inwoners.

Het is de thuisbasis van een steeds groter wordend financieel centrum, is een van de leidende economieën van de wereld. Wat bijdraagt ​​aan het moderne gevoel van de stad is de overvloed aan torenhoge glazen wolkenkrabbers, moderne architectuur en glinsterende felle lichten.


Zie hier de Top 500 duurste steden ter wereld 2022 en de goedkoopste om in te leven.


5. Seoul, Zuid-Korea

De hoofdstad van Zuid-Korea heeft de afgelopen 50 jaar grote sprongen gemaakt om één ​​van de modernste steden ter wereld te worden. Na de verwoesting van de Koreaanse oorlog kozen veel mensen ervoor om van het platteland van het land naar de stad te verhuizen.

Nu woont bijna 20% van de totale bevolking van het land in Seoul, wat betekent dat enorme hoeveelheden investeringen en stadsplanning zijn gericht op de hoofdstad.

Hoewel het in de zomer warm kan worden in deze Zuid-Koreaanse stad, wordt het erg koud in de winter, dus zorg ervoor dat je weet waar het sneeuwt in Zuid-Korea wanneer je een reis plant.


4. Bangalore, India

Bangalore is de modernste stad van India, dankzij de innovatieve geest en de uitgebreide IT-sector.

De thuisbasis van een schat aan hardwerkende ingenieurs, westerse technologiebedrijven zoals Dell en vele anderen verhuisden hun hoofdkantoor naar deze bloeiende stad. Nu is de stad de thuisbasis van verschillende tech-startups, onderzoeksinstituten en een groeiende biotech-industrie.


3. Helsinki, Finland

De Finse hoofdstad mag voor velen een verrassende toevoeging zijn als één van ’s werelds modernste steden, maar deze bloeiende stad heeft grote stappen gezet in de richting van moderniteit.

Enkele van de meest moderne aspecten van Helsinki zijn de vooruitstrevende sociale houding, de moderne Scandinavische architectuur en de indrukwekkende vooruitgang op het gebied van technologie en internettoegang.


Zie hier de Top 10 gelukkigste steden ter wereld 2023.


2. Singapore

Deze stadstaat Singapore is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de modernste steden, niet alleen in Azië maar over de hele wereld.

Na de onafhankelijkheid in 1965 is deze stadstaat gericht op de toekomst. Singapore is niet alleen een van de rijkste landen ter wereld. Het staat eerder ook bekend als een van de meest vooruitstrevende.

Van torenhoge wolkenkrabbers van glas tot opvallende moderne architectuur, waaronder een indrukwekkend maar angstaanjagend drijvend overloopzwembad, het gevoel van moderniteit is overal aanwezig.


1. Tokyo, Japan

Tokyo staat bekend om zijn futuristische benadering en innovatief gebruik van digitale technologie in het dagelijks leven.

Eigentijds design, torenhoge wolkenkrabbers en neonlichten zijn overal in de stad te vinden. Ondertussen hebben de Japanse technologische ontwikkelingen wereldwijd een verreikende impact, van de nieuwste smartphones tot hightech voertuigen.

Tokio ’s nachts heeft een zeer efficiënt transportsysteem en futuristische datingrituelen met veel interessante dingen om’ s nachts te doen.


Top 10 modernste steden ter wereld 2023

  1. Tokyo, Japan
  2. Singapore
  3. Helsinki, Finland
  4. Bangalore, India
  5. Seoul, Zuid-Korea
  6. Shanghai, China
  7. San Francisco, VS
  8. Londen, VK
  9. Hong Kong
  10. Stockholm, Zweden

Geef een reactie