Top 10 mooiste badplaatsen van België

Knokke-Heist: mooiste badplaatsen van België
Knokke-Heist: mooiste badplaatsen van België

Mooiste badplaatsen van België

België beschikt over mooie en gezellige plaatsen langs de kust waar je ook nog eens prima aan het strand kunt liggen. lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website.


Top 10 mooiste badplaatsen van België


10. Duinbergen

Duinbergen is een wijk in de gemeente Knokke-Heist in West-Vlaanderen en een bekende badplaats. Anders dan Knokke wordt Duinbergen gekenmerkt door vele karakteristieke villa’s en weinig winkels.


Zie hier top 10 mooiste stranden van Europa.


9. Blankenberge

Blankenberge is een plaats en stad in de provincie West-Vlaanderen. Reeds in de eerste helft van de 18e eeuw kwamen er toeristen naar Blankenberghe. De villa’s en hotels langs de zeedijk zijn in de Tweede Wereldoorlog nagenoeg volledig vernield.

Bij de heropbouw waren kwaliteit en degelijkheid belangrijker dan esthetiek. De toeristen vonden al vrij snel de weg terug naar Blankenberge. Met de democratisering van het toerisme kreeg Blankenberge een ander publiek op bezoek. Het elitaire publiek bezocht eerder Knokke en De Haan, de middenklasse uit het Belgische binnenland kwam naar Blankenberge.


8. Wenduine

Wenduine, een badplaats aan de Belgische Kust en een deelgemeente van de gemeente De Haan. Het plaatsje wordt ook wel de ‘Prinses der Badsteden’ genoemd. Wenduine is vanaf de middeleeuwen een vissersdorp geweest dat zich in de 20e eeuw heeft ontwikkeld tot badplaats met de komst van de kusttram.


Zie hier de top 10 populairste vakantielanden en bestemmingen van Nederlanders.


7. De Haan

Van de website: ‘Dat is het beleven van prachtige natuur Proeven van het mooiste dorp aan zee Dat is er even tussenuit, gezellig samen De Haan – Wenduine, da’s genieten elk seizoen!’

Bron: www.visitdehaan.be


6. Oostduinkerke

Het zandstrand van Oostduinkerke is bij laag water één kilometer breed en loopt door tot aan het Franse Duinkerke. Een geweldige plek om te zonnen, zandkastelen te bouwen of een lange strandwandeling te maken.


Zie hier de top 10 Populairste vakantiebestemmingen van de Belgen.


5. Sint-Idesbald

In de volksmond wordt het dorp Baaltje genoemd. Het is een kunstenaarsdorp, het ‘Latem-aan-zee’, met enkele musea waarvan dat van de wereldberoemde surrealistische schilder Paul Delvaux het bekendste is. Nergens ter wereld kan men zoveel werken van hem vinden, waaronder enkele topwerken.


4. De Panne

De Panne is een badplaats aan de Noordzeekust, met een breed strand en omringd door natuurgebieden. De komst van het massatoerisme, vanaf de jaren 50, bracht grote veranderingen teweeg. De kustvilla’s ruimden plaats voor hogere appartementsblokken. Vooral op de zeedijk is, op enkele villa’s na, niets meer overgebleven van de oorspronkelijke bebouwing.


Zie hier de top 100 steden in de wereld die je gezien moet hebben.


3. Oostende

Oostende groeide dankzij het eendagstoerisme en de toename van de mobiliteit wel uit tot een bloeiende moderne badstad met meer dan 70.000 inwoners. In het hoogseizoen kan dit aantal tot een veelvoud hiervan oplopen.


2. Westende

Westende is een badplaats waar families prima van hun vakantie kunnen genieten. Een geweldige bestemming voor een gewone strandvakantie.


Zie hier de top 10 beste stranden in Azië 2022.


1. Knokke-Heist

In Knokke-Heist vind je een schitterend strand wat verdeeld is in vijf gebieden: Heist, Duinbergen, Albertstrand, Knokke en Het Zoute. Naast het strand is er ook een prachtig natuurgebied, vele mogelijkheden om te winkelen, prachtige architectuur en een casino.


Zie hier de top 10 populairste toeristische attractie ter wereld 2018.


Zie hier de top 10 grootste hotelketens ter wereld 2021.


Top 10 mooiste badplaatsen van België

  1. Knokke-Heist
  2. Westende
  3. Oostende
  4. De Panne
  5. Sint-Idesbald
  6. Oostduinkerke
  7. De Haan
  8. Wenduine
  9. Blankenberge
  10. Duinbergen