, , , , ,

Top 10 mooiste Citroëns aller tijden

Citroën Traction 15 - Top 10 mooiste Citroëns aller tijden

Mooiste Citroëns aller tijden

Niet alle Citroëns zijn even mooi, maar deze tien zeer zeker wel. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 mooiste Citroëns aller tijden


10. Citroën Mehari

Citroën Mehari

Citroën Mehari

De Citroën Mehari is vanaf 1968 op de markt gebracht. De visgraatfirma besloot een vrijetijdswagen te lanceren waarmee de Fransen gemakkelijk naar het strand of naar het platteland konden.

Gebouwd op basis van de 2CV, trekt hij aan met zijn bescheiden prijs en ondanks zijn flagrante rustiekheid worden er bijna 145.000 exemplaren van verkocht. De bouw ervan is in 1987 stopgezet, maar de auto is nog steeds te zien op de Franse wegen.


zie hier de Top 10 meest bijzondere auto’s volgens Top Gear.


9. Citroën DS 5

Citroën DS 5

Citroën DS 5

De DS-divisie van het merk Citroën wil de Franse luxe belichamen. Met de DS 5 presenteert Citroën in 2011 een luxe auto met een avant-gardistische stijl.

Verfijning en bijzondere aandacht worden besteed aan detail. Geproduceerd in 80.000 exemplaren, bevat het verschillende motoren, waaronder een hybride versie.


8. Citroën BX

Citroën BX

Citroën BX

De Citroën BX, gepresenteerd in 1982, had moeite om te verleiden met zijn relatief avant-gardistische lijnen voor die tijd. Met een lijn getekend door Marcello Gandini, is de BX erg hoekig, maar blijkt een uitzonderlijke auto te zijn als je eenmaal achter het stuur kruipt.

Met de beroemde hydropneumatische vering maar ook met vier schijfremmen onderscheidt hij zich van al zijn concurrenten. Zijn gewicht, vermogen en aerodynamica geven hem zeer goede prestaties. Het is geproduceerd in bijna 2,4 miljoen exemplaren.


Zie hier de de Top 10 best verkochte automerken in België 2021


7. Citroën 5HP

Citroën 5HP

Citroën 5HP

De 5HP was de tweede auto die in 1921 door André Citroën is ontworpen en geproduceerd. Een van de eerste kleuren die voor de carrosserie aangeboden, was een vrij fel geel, dat al snel de bijnaam ‘kleine citroen’ opleverde.

De auto kreeg ook twee extra bijnamen ‘Kont van de kip’ vanwege zijn race-achterkant en ‘Klaverblad’ vanwege zijn Torpedo-versie met drie plaatsen in een klaverblad. Met een vermogen van 11 pk haalt deze 5 pk 60 km/u. Meer dan 80.000 exemplaren zullen het daglicht zien.


6. Citroën C6

Citroën C6

Citroën C6

De Citroën C6 is gelanceerd in 2005 en belichaamt Franse luxe. Een ‘limousine’ saloon met strakke lijnen die al snel een van de dienstauto’s van de Franse regering werd. Ondanks het rijcomfort en de onmiskenbare productiekwaliteit, bracht de overdreven hoge prijs van het voertuig Citroën ertoe de productie van de C6 stop te zetten nadat er slechts 23.000 exemplaren waren verkocht.


Zie hier de best verkochte auto’s in Frankrijk – De top 30.


5. Citroën numéro 9

Citroën numéro 9

Citroën numéro 9

De enige conceptcar in de ranglijst. Een fantastische die de toekomstige evoluties van bijvoorbeeld de DS zal zal laten zien. Een grote sedan die een nieuwe visie van het assortiment wil geven.


4. Citroën 2CV

Citroën 2CV

Citroën 2CV

Het is niet nodig om de beroemde 2CV te introduceren, in de volksmond ook wel ” deudeuche” genoemd . Het werd gelanceerd in 1948 en genoot een recordlevensduur sinds de productie in 1990 stopte nadat er 5,1 miljoen voertuigen waren geproduceerd, waardoor het een van de best verkochte Franse auto’s aller tijden is. Naast haar commerciële succes vinden we haar ook in de bioscoop in meer dan 50 films.


3. Citroën Rosalie

Citroën Rosalie

Citroën Rosalie

Oorspronkelijk verwees de term ‘Rosalie’ naar een racewagen die in 1933 verschillende records vestigde. In totaal zal de ‘kleine Rosalie’ bijna 300.000 km hebben afgelegd op het Autodrome de Monthléry. Dit met een gemiddelde van 93 km/u, een prestatie voor een auto die in 1932 werd uitgebracht.


2. Citroën DS

Citroën DS

Citroën DS

Een ware mythe uit de jaren ’60 en ’70, de DS is een auto die zijn tijd markeerde. Het wordt zowel door de mensen als door beroemdheden en politici geprezen en belichaamt Franse elegantie.

Als symbool van de Franse macht is ze tot het nageslacht verheven tijdens de aanslag in Petit Clamart, waar haar kwaliteiten een belangrijke rol speelden in het ‘overleven’ ​​van generaal De Gaulle. Geproduceerd in bijna 1,5 miljoen exemplaren, blijft het één van de meest geliefde auto’s van de Fransen.


1. Citroën Traction 15

Citroën Traction 15

Citroën Traction 15

In de jaren dertig, toen het merk zich in een slechte financiële situatie bevond, zette de Traction Avant het bedrijf weer op het goede spoor. De auto is in 1934 op de marktgebracht en was een groot commercieel succes met bijna 750.000 verkochte exemplaren.


Top 10 mooiste Citroëns aller tijden

  1. Citroën Traction 15
  2. Citroën DS
  3. Citroën Rosalie
  4. Citroën 2CV
  5. Citroën numéro 9
  6. Citroën C6
  7. Citroën 5HP
  8. Citroën BX
  9. Citroën DS 5
  10. Citroën Mehari

Zie hier de mooiste James Bond auto is de Aston Martin DB5 (top 10).


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie