Top 10 mooiste natuurparken in Zweden

0
Abisko Nationaal Park - Top 10 mooiste natuurparken in Zweden
Abisko Nationaal Park - Top 10 mooiste natuurparken in Zweden

Mooiste natuurparken in Zweden


Lees hier ->>> meer over Zweden op deze website.


Top 10 mooiste natuurparken in Zweden


10. Smålandet elandensafari (Smålandet Markaryd)

Eland- en bizonsafari in Småland

Ga op safari-avontuur tussen elanden en bizons over een lommerrijk en kronkelend pad van 3 km. Als je met een huurauto arriveert, kun je het pad zelf rijden, hoewel je misschien liever met het schilderachtige treintje van het park rijdt.

Het safaripark ligt net buiten het plaatsje Markaryd in de bossen van de regio Småland.


9. Norra Kvill Nationaal Park

Uitgestrekt park

Norra Kvill National Park is een klein park in de zuidelijke regio van Småland met grote rotsblokken en grote bomen. Afhankelijk van hoeveel je wilt lopen, heb je twee trailopties om uit te kiezen.

De Lilla Idgölen Loop met een lengte van 2,5 km of de Stora Idgölen Loop met een lengte van 4 km. Welk pad je ook kiest, je loopt langs grote rotsblokken en lommerrijke wetlands terwijl je je een weg baant. U kunt zelfs het rotsplateau van Idhöjden beklimmen voor een geweldig uitzicht over het park.

Norra Kvill National Park ligt ongeveer 20 km ten noorden van Vimmerby en Mariannelund.


Zie hier de de Top 10 nationale parken in Portugal


8. Nationaal Park Stenshuvud

Kustbergen, bossen en stranden in de regio Österlen

Stenshuvud National Park is de thuisbasis van bergen aan de kust, loofbossen, weilanden en open landschappen waar je kunt genieten van bloeiende orchideeën. Je vindt er ook zandstranden met schaduwrijke plekken en een bijna exotische sfeer.

De wandelpaden zijn over het algemeen vrij kort – met uitzondering van de Skåneleden Trail, de langste route is slechts 2,5 km. Stenshuvud National Park ligt direct ten zuiden van Kivik in het pittoreske kustgebied van Österlen.


7. Stora Karlsö-eilandreservaat

Het op één na oudste natuurgebied ter wereld

Stora Karlsö is één van ’s werelds oudste natuurreservaten. Het gebied staat bekend om zijn vogelleven, zijn gevarieerde flora en vele uitstekende uitzichten op zee. De steile kalkstenen kliffen maken abrupt plaats voor het zoute zeewater en zorgen voor een indrukwekkend schouwspel.

Het eiland herbergt ook ongeveer 20 grotten die je kunt verkennen en die al sinds het stenen tijdperk als schuilplaats worden gebruikt. Stora Karlsö is een van de twee eilanden voor de kust van Gotland.


Zie hier de Top 10 mooiste nationale parken ter wereld 2022.


6. Fulufjället Nationaal Park

Bossen en een van de hoogste watervallen van Zweden

Fulufjället National Park is de thuisbasis van eeuwenoude bomen, grote watervallen en natuurlijke schoonheid. Begin je wandeling bij de Njupeskär-waterval, die met een hoogte van 93 meter een van de hoogste in Zweden is.

Sommige van de dennenbomen hier behoren tot de oudste ter wereld. Fulufjället National Park ligt 150 km ten noordwesten van de stad Mora en 39 km ten zuiden van het skiresort Idrefjäl aan de noordgrens van de regio Dalarna.


5. Nationaal Park Söderåsen

Wandelingen in Zuid-Zweden

Söderåsen National Park is de thuisbasis van rustige wandelingen over lommerrijke paden, variërend van slechts 900 meter lang tot wel 13 kilometer lang. De paden voeren je door loofbossen, over heuvels, over weiden en weilanden en over de bergkam die het park zijn naam geeft (wat de zuidelijke bergkam betekent).

Het park ligt op ongeveer 40 minuten rijden met de auto van Lund, Landskrona en Helsingborg, of ongeveer een uur van Malmö.


4. Nationaal Park Kosterhavet

Een maritiem nationaal park met uitstekende dieren in het wild

Kosterhavet National Park is één van de eerste mariene nationale parken in Zweden en een interessant kustgebied rond de Koster-eilanden in Bohuslän, West-Zweden. In de Kosterzee komen het grotendeels ontzoute, brakke water van de Oostzee en het zoute water van de Atlantische Oceaan samen.

Onder het water zijn hierdoor koraalriffen te vinden, terwijl een rijk vogelleven en vele zeehonden bezoekers boven zeeniveau trekken.

Kosterhavet National Park heeft ook een bezoekerscentrum dat je kunt bereiken door de veerboot te nemen van het kleine stadje Strömstad naar het eiland Sydkoster. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten.


Zie hier de Top 10 meest bezochte nationale parken in de Verenigde Staten 2021.


3. Nationaal park Tiveden

Gigantische rotsblokken en prachtige wateren in de buurt van het Vätternmeer

Nationaal park Tiveden
Nationaal park Tiveden

Tiveden National Park herbergt indrukwekkende rotsblokken, glinsterende meren en wildgroeiende bossen. Je vindt er wandelpaden van een wat uitdagender afwisseling, gezellige ruiterpaden en kleinere fietspaden. Het park herbergt een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de zogenaamde Trollenkerk (Trollkyrka), die in feite helemaal geen kerk is, maar eigenlijk een berg. Het Vitsand-gebied in het park herbergt een prachtig zandstrand waar u in de zomer kunt zwemmen.

Tiveden National Park ligt op een geweldige locatie dicht bij de noordelijke oevers van het Vätternmeer. Vanaf Göteborg is het park ongeveer drie uur rijden met de auto, terwijl de steden Skövde en Motala elk ongeveer 65 km verderop liggen.


2. Tyresta Nationaal Park

Openluchtrecreatie dicht bij de stad

Tyresta Nationaal Park
Tyresta Nationaal Park

Tyresta National Park is een openluchtrecreatiegebied in de buurt van Stockholm, waar je 5.000 hectare aan bossen en meren vindt, doorkruist door een uitgebreid netwerk van wandelpaden.

Het park is één van de beste natuur- en natuurgebieden in Zweden en is een uitstekende bestemming voor een dagje uit tijdens een bezoek aan de omgeving van Stockholm.

Wandel door wildgroeiende en ongerepte dennenbossen die af en toe worden onderbroken door open gebieden met glinsterende meren en rotsachtige richels. In het bezoekerscentrum van het park vind je tentoonstellingen en activiteiten, evenals een winkel waar je plattegronden van het park kunt kopen.

Website: https://www.sverigesnationalparker.se/en/choose-park—list/tyresta-national-park/


1. Abisko Nationaal Park

Middernachtzon, noorderlicht en het buitenleven

Het Abisko National Park staat bekend om zijn majestueuze bergen, prachtige rendieren en de kleurrijke gloed van het noorderlicht.

In de zomer is het de thuisbasis van bloeiende weiden en de middernachtzon. Of als je in de herfst komt, zie je de berg in vuur en vlam staan ​​in een glorieuze weergave van vurig rood en goudgeel.

Abisko National Park ligt iets meer dan 100 kilometer ten westen van de stad Kiruna.

Website: www.sverigesnationalparker.se


Top 10 mooiste natuurparken in Zweden

  1. Abisko Nationaal Park
  2. Tyresta Nationaal Park
  3. Nationaal park Tiveden
  4. Nationaal Park Kosterhavet
  5. Nationaal Park Söderåsen
  6. Fulufjället Nationaal Park
  7. Stora Karlsö-eilandreservaat
  8. Nationaal Park Stenshuvud
  9. Norra Kvill Nationaal Park
  10. Smålandet elandensafari (Smålandet Markaryd)

Geef een reactie