, , , , , ,

Top 10 organisaties die strijden voor een beter klimaat in Nederland 2023

Milieudefensie - Top 10 organisaties die strijden voor een beter klimaat in Nederland 2023

Organisaties die strijden voor een beter klimaat in Nederland 2023

Niks doen is echt geen optie meer, kom in actie! Lees meer…


Lees hier ->>> meer over het klimaat op deze website…


Top 10 organisaties die strijden voor een beter klimaat in Nederland 2023

Bron: www.milieudefensie.nl


10. Milieu Centraal

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie biedt over milieu en energie in het dagelijks leven. Zij helpen mensen bij het maken van duurzame keuzes.

Website: www.milieucentraal.nl


Zie hier: Noorwegen is het beste voorbereid op klimaatverandering.


9. Natuur & Milieu

.
Natuur & Milieu is een Nederlandse natuurbeschermings- en milieuorganisatie. Zij zet zich in voor een ‘duurzame toekomst voor iedereen’.

Website: www.natuurenmilieu.nl


8. Fossielvrij NL

Van de website: ‘Fossielvrij NL pakt de klimaatcrisis aan door het organiseren van een sterke, lokaal verankerde burgerbeweging die de macht van kolen-, olie- en gasbedrijven doorbreekt.’

Website: www.gofossilfree.org


Zie hier: grote beleggers geven niets om klimaatverandering.


7. Code Rood

Van de website: ‘Verzet tegen de fossiele industrie is niet alleen mogelijk en noodzakelijk. Code Rood is een samenwerking van mensen die strijden tegen de fossiele industrie en haar macht. De belangrijkste gedachte die wij delen is dat klimaatverandering en de schade veroorzaakt door de winning van fossiele brandstoffen, niet gestopt kunnen worden met enkel individuele acties. We komen in actie tegen de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de winning, verscheping en verbranding van fossiele brandstoffen, én komen in actie tegen de overheden die deze bedrijven grenzeloos hun gang laten gaan.’

Website: www.code-rood.org


6. Jonge Klimaatbeweging

De Jonge Klimaatbeweging, afgekort tot JKB, is een Nederlandse jongerenorganisatie, bestaande uit vrijwilligers tussen de 16 en 32 jaar oud. De JKB zet zich in voor een duurzame wereld en maakt zich er hard voor dat jongeren het recht hebben om mee te praten over hun toekomst.

Website: www.jongeklimaatbeweging.nl


5. Fridays for Future

Van de website: ‘Wij zijn scholieren en studenten die al sinds 2018 staken voor het klimaat. We stormen af op een scenario van onomkeerbare klimaatontwrichting, miljoenen mensen ervaren nu al de gevolgen van de klimaatcrisis. Overheden nemen enkel halve maatregelen, die de klimaatcrisis niet zullen tegenhouden. Wij staan voor een eerlijk klimaatbeleid, dat de kosten legt bij de vervuilers in plaats van bij de mensen.’

Website: www.fridaysforfuture.nl


Zie hier: grootste probleem volgens millennials is klimaatverandering – Top 10


4. Urgenda

Stichting Urgenda is een Nederlandse actiegroep die zich ten doel stelt om Nederland sneller duurzaam te maken. De stichting is een initiatief van Marjan Minnesma en hoogleraar Jan Rotmans.

Website: www.urgenda.nl


3. Extinction Rebellion

Extinction Rebellion is een internationale, activistische beweging die zich verzet tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit.

Website: www.extinctionrebellion.nl


2. Greenpeace

Greenpeace is een onafhankelijke, internationale milieuorganisatie. De campagnes van Greenpeace richten zich in de 21e eeuw voornamelijk op het tegengaan van klimaatverandering en het behoud van biodiversiteit. Deze problemen zijn volgens de organisatie het meest urgent.

Website: www.greenpeace.org


Zie hier de Top 10 kostbaarste klimaatrampen 2021.


1. Milieudefensie

Milieudefensie is de Nederlandse tak van het Friends of the Earth International netwerk (FoEI). Dat is het grootste milieunetwerk ter wereld met nationale organisaties in 75 verschillende landen. Samen met wereldwijd twee miljoen leden en donateurs voeren zij campagne voor een duurzame en eerlijke wereld.

Website: www.milieudefensie.nl


Top 10 organisaties die strijden voor een beter klimaat in Nederland 2023

  1. Milieudefensie
  2. Greenpeace
  3. Extinction Rebellion
  4. Urgenda
  5. Fridays for Future
  6. Jonge Klimaatbeweging
  7. Code Rood
  8. Fossielvrij NL
  9. Natuur & Milieu
  10. Milieu Centraal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie