Top 10 populairste componisten 2022 – zoekgedrag Google

Beethoven - Top 10 populairste componisten 2022 - zoekgedrag Google
Beethoven - Top 10 populairste componisten 2022 - zoekgedrag Google

Populairste componisten 2022 – zoekgedrag Google

Door zoekopdrachten op Google te volgen kun je van alles te weten komen. Lees meer…


Zie hier ->>> meer over muziek op deze website.


Top 10 populairste componisten 2022 – zoekgedrag Google


10. Tsjaikovski- 3 miljoen keer naar gezocht op Google

De Rus Peter Tsjaikovski (1840 – 1893) wordt meestal geroemd door zijn melodische manier van componeren Tsjaikovski schreef zes symfonieën, waaronder de machtige zesde met de bijnaam Pathetique (1893).


Zie hier de beste opera’s aller tijden – Top 20 volgens de BBC


9. Haydn- 5 miljoen keer naar gezocht op Google

FranzJoseph Haydn (1732 – 1809) was een Oostenrijks componist. Schepper van een omvangrijk oeuvre, is hij vooral van belang voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de symfonie en van het strijkkwartet.


8. Wagner- 5 miljoen keer naar gezocht op Google

Wilhelm Richard Wagner (1813 – 1883) was een Duits componist, dichter en librettist. Hij componeerde als belangrijkste werken een aantal opera’s die hij zelf liever als muziekdrama’s aanduidde en waarvoor hij ook de teksten (libretti) schreef. Hij streefde naar een Gesamtkunstwerk, de ideale vereniging van woord, muziek en toneel.


Zie hier de top 200 Grootste Duitsers aller tijden (zonder…)


7. Debussy – 5 miljoen keer naar gezocht op Google

Claude Achille Debussy (1862 – 1918) was een Frans componist die vernieuwing bracht binnen de klassieke muziek.

De componeerstijl van de Fransman wordt vaak vergeleken met de stijl van negentiende-eeuwse Franse impressionistische schilders. Hij was op drie vlakken vernieuwend: hij ontwikkelde de rondo en sonatevorm verder richting vrijere vormen, hij ontwikkelde een nieuwe muzikale harmonie (door gebruik te maken van pentatonische en octatonische toonladders) en in de ritmiek (afwijkend van de Romantiek van zijn tijd gebruikte hij een onregelmatige ritmiek).

Bron: Claude Debussy (1862-1918) – Franse componist, Historiek.net

Zijn bekendste compositie is waarschijnlijk Clair de Lune uit de Suite bergamasque.


6. Brahms – 6 miljoen keer naar gezocht op Google

Johannes Brahms (1833 – 1897) was een Duitse componist, dirigent, organist en pianist. Zijn oeuvre is zeer omvangrijk, hoewel veel ervan door de perfectionistische componist zelf is vernietigd. Brahms’ muziek wordt gerekend tot de late romantiek, waarin veel volkse invloeden te vinden zijn. Tot zijn bekendere werken behoren de “Hongaarse dansen” en “Ein deutsches Requiem”.


Zie hier de beste componisten aller tijden – De Top 50 met… muziek natuurlijk!


5. Vivaldi – 7 miljoen keer naar gezocht op Google

Antonio Lucio Vivaldi (1678 – 1741) was een Italiaans violist, priester en componist. Hij is vooral bekend van Le Quattro Stagioni (De vier jaargetijden), een cyclus van vier vioolconcerten, maar heeft meer dan 700 composities op zijn naam staan, in vele instrumentale en vocale genres.


4. Chopin – 7 miljoen keer naar gezocht op Google

Frédéric François Chopi (1810 – 1849) was een Pools componist en virtuoos pianist uit de romantiek. Chopin bouwde diverse muzikale vormen verder uit zoals de ballade en het scherzo en was verantwoordelijk voor diverse innovaties in vormen zoals de pianosonate, wals, nocturne, etude, impromptu en prelude. Zijn werk vormt het hoogtepunt van de pianomuziek uit de romantiek.


3. Bach – 8 miljoen keer naar gezocht op Google

Johann Sebastian Bach
Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) was een Duits componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek.

Dit vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde,


Zie hier de top 250 meest populaire mensen aller tijden vandaag de dag.


2. Mozart – 13 miljoen keer naar gezocht op Google

Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) was een uit het prinsaartsbisdom Salzburg afkomstige componist, pianist, violist en dirigent. Hij excelleerde in elke courante muziekvorm uit zijn tijd, met name in opera, de symfonie, het pianoconcert en kamermuziek


1. Beethoven – 14 miljoen keer naar gezocht op Google

Ludwig van Beethoven
Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) was een Duitse componist, musicus, virtuoos en dirigent. Beethoven heeft al vrij direct aan het begin van zijn carrière een destijds reeds beroemd gedicht van Schiller, de “Ode an die Freude”, als lied voor zang en piano getoonzet (1794). In de negende symfonie is dit gedicht opnieuw uitgewerkt in een grote oratoriumachtige vorm, als finale (1823).


Top 10 populairste componisten 2022 – zoekgedrag Google

  1. Beethoven
  2. Mozart
  3. Bach
  4. Chopin
  5. Vivaldi
  6. Brahms
  7. Debussy
  8. Wagner
  9. Haydn
  10. Tsjaikovski