Top 10 populairste watervallen Oostenrijk

0
Krimmler wasserfälle - Top 10 populairste watervallen Oostenrijk
Krimmler wasserfälle - Top 10 populairste watervallen Oostenrijk

Populairste watervallen Oostenrijk

Oostenrijk is mijn tweede populaire reisbestemming in Europa. Oostenrijk heeft het allemaal: bergen, watervallen, meren, prachtige natuur, goede prijzen en de infrastructuur in Oostenrijk is erg goed.

Daarnaast heeft Oostenrijk ook leuke steden en diverse meren waar het mogelijk is om te baden en in de zomer (meestal, niet altijd) van het mooie weer te genieten. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Oostenrijk op deze website.


Top 10 populairste watervallen Oostenrijk

Bron: www.europeanwaterfalls.com


10. Fallbachfall

Maltatall, Kärnten

Fallbachfall
Fallbachfall

De Fallbachfall is een waterval in de Maltatal-vallei in Oostenrijk in de Oostenrijkse Alpen in de buurt van Malta. Het is vooral dramatisch tijdens het sneeuwsmeltseizoen. De waterval maakt deel uit van het Nationaal Park Hohe Tauern.


Zie hier de Top 10 mooiste watervallen van Finland.


9. Umbalfälle

Hinterbichl, Osttirol

Umbalfälle
Umbalfälle

De Umbal-watervallen zijn watervallen van de bovenloop van de Isel (daar nog steeds Umbalbach genoemd) in de Umbal-vallei ten westen van Hinterbichl in het Nationaal Park Hohe Tauern in Oostenrijk . De watervallen werden in 1991 tot natuurmonument verklaard.


8. Liechtensteinklamm

Alpendorf, Salzburg

Liechtensteinklamm
Liechtensteinklamm

De Liechtensteinklamm is ongeveer 4000 meter lang, waarvan 1000 meter toegankelijk is voor bezoekers. De rotsen zijn tot wel 300 meter diep.

Op sommige plaatsen is de kloof maar een paar meter breed. De kloof kan worden bezocht via houten loopbruggen, die constant worden bewaakt en onderhouden voor de veiligheid. Aan het einde van de kloof is een waterval.


Zie hier de hoogste watervallen ter wereld – De top 10 allerhoogste


7. Riesach wasserfälle

Rohrmoos, Steiermark

Riesach wasserfälle
Riesach wasserfälle

De Riesach-watervallen zijn watervallen in de Schladminger Tauern, ongeveer 10 km ten zuidoosten van de Stiermarkse gemeente Schladming.

De twee meest indrukwekkende watervallen staan ​​bekend als de Kleiner en Großer Riesachfall, waarbij de laatste een verval heeft van ongeveer 70 m.

De watervallen maken deel uit van het themapad Wilde Wasser en zijn in 2012 uitgeroepen tot natuurmonument.


6. Gollinger wasserfall

Golling, Salzburg

Gollinger wasserfall
Gollinger wasserfall

De Gollinger waterval, eigenlijk Schwarzbachfall of Schwarzenbachfall genoemd, is een waterval in Tennengau op de gemeentegrens tussen Golling an der Salzach en Kuchl.

De valhoogte van het water is ongeveer 100 meter, het water komt rechtstreeks uit de Schwarzbachfall-grot.


Zie hier: wat zijn de mooiste watervallen ter wereld? (met filmpje)


5. Stuibenfall

Umhausen, Tirol

Stuibenfall
Stuibenfall

De Stuibenfall is een waterval in het Tiroolse district Imst in het gehucht Niederthai in de gemeente Umhausen.

Met een verval van 159 meter (in twee etappes) is de Stuibenfall de hoogste waterval van Tirol. Gemiddeld stroomt er 610 liter water per seconde, maximaal 2.000 liter per seconde, over de klifrand naar beneden.

Omdat de beek grotendeels wordt gevoed door smeltwater van de Zwieselbach en Grastalferner, heeft deze in de zomer de grootste waterstroom.


4. Grawafall

Stubaital, Tirol

 Grawafall
Grawafall

De Grawafall, ook wel Grabafall of Grawa wasserfall genoemd, is een grote waterval aan het einde van het Stubaital bij Mutterberg in de regio Tirol, Oostenrijk.

Rijd vanuit Innsbruck in zuidelijke richting naar de Brennerpas op de A13. Neem de afslag naar het Stubaital (u moet tol betalen (euro 3) bij het oprijden van het Stubaital). Bij aankomst aan het einde van de vallei kan het druk worden als je dicht bij de machtige Grawafall komt.


3. Bad Gasteinerfall

Bad Gastein, Salzburg

<yoastmark class=

De Bad Gasteinerfall, ook wel Gasteinerfall of Gasteiner ache wasserfall genoemd, is een krachtige waterval in het stadscentrum van Bad Gastein in de regio Salzburg in Oostenrijk.

Volg vanuit Salzburg de snelweg A10 naar het zuiden en neem bij Bischofshofen weg 311 naar Pongau/Taxenbach. Neem na 25 kilometer weg 167 naar Bad Gastein.


Zie hier de Top 10 meest avontuurlijke bestemmingen 2023.


2. Jungfernsprung

Heiligenblutt, Kärnten

Jungfernsprung wasserfall
Jungfernsprung wasserfall

De Jungfernsprung wasserfall of Zoppenitzenbachfall is een spectaculaire waterval in de regio Kärnten. De Jungfernsprung wasserfall (Zoppenitzenbachfall) ligt ten zuiden van Heiligenblut langs weg 107 aan de westkant van de vallei.

Maar maak je geen zorgen, deze hoge waterval mag je niet missen. Als je op weg 107 rijdt, kun je de Jungfernsprung wasserfall (Zoppenitzenbachfall) al van verre zien.


1. Krimmler wasserfälle

Krimmler wasserfälle
Krimmler wasserfälle

De Krimmler Wasserfälle is met een totale hoogte van 380 meter de hoogste gefaseerde waterval van Europa. De waterval ligt vlak bij het dorp Krimml in Oostenrijk in het nationale park Hohe Tauern.

De waterval komt voort uit de Krimmler Ache die aan het einde van het hoog gelegen Krimmler Achendal in drie fases naar beneden stort. De bovenste fase heeft een val van 140 meter, de middelste 100 meter en de laagste weer een val van 140 meter.

De Krimmler Ache stroomt dan in de Salzach, een zijrivier van de Inn die in de Donau uitmondt die uiteindelijk eindigt in de Zwarte Zee.


Top 10 populairste watervallen Oostenrijk

  1. Krimmler wasserfälle
  2. Jungfernsprung
  3. Bad Gasteinerfall
  4. Grawafall
  5. Stuibenfall
  6. Gollinger wasserfall
  7. Riesach wasserfälle
  8. Liechtensteinklamm
  9. Umbalfälle
  10. Fallbachfall

Geef een reactie