Top 10 rijkste families ter wereld 2022

0
Familie Walmart - Top 10 rijkste families ter wereld 2022
Familie Walmart - Top 10 rijkste families ter wereld 2022

Rijkste families ter wereld 2022

Als je dit je vader en moeder zijn is je kostje meer dan aardig gekocht. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over rijkdom op deze website.


Top 10 rijkste families ter wereld 2022

Bron: www.investopedia.com


10. Boehringer, von Baumbach familie – $59 miljard

Bedrijf: Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim is een Duits farmaceutisch bedrijf met een geschiedenis van meer dan 130 jaar. De familie Boehringer blijft, samen met de von Baumbachs, heeft enkele generaties later het bedrijf nog steeds in handen.


Wist je dat vrouwen die aandacht besteden aan hun uiterlijk meer verdienen.


9. Thomson familie – $61 miljard

Bedrijf: Thomson Reuters

De familie Thomson haalt haar rijkdom uit Thomson Reuters, het mediabedrijf. Het gezin begon in de jaren dertig toen Roy Thomson een radiostation oprichtte in Ontario, Canada, en later op kranten overging.

De kleinzoon van Roy Thomson, David Thomson, is de voorzitter van Thomson Reuters. Hij staat op de 33e plaats op de Forbes-lijst van miljardairs met een nettowaarde van $42 miljard.


8. Johnson Family – $61 miljard

Bedrijf: Fidelity Investments

Fidelity Investments is in 1946 opgericht door Edward C. Johnson II en is één van de grootste financiële dienstverleners ter wereld. Het bedrijf wordt nu geleid door Johnsons kleindochter, Abigail Johnson, die op de 85e plaats staat op de de Forbes-miljardairslijst met een nettowaarde van $ 21 miljard.


Wist je dat superrijken 30% belasting ontduiken die ze zouden moeten betalen.


7. Wertheimer familie – $62 miljard

Bedrijf: Chanel

Het Franse high-fashionhuis Chanel is legendarisch vanwege de tijdloze nummer 5 parfum en de overleden spraakmakende ontwerper Karl Lagerfeld die overleed in 2019.

De broers Alain en Gerhard Wertheimer zijn nu mede-eigenaar van het bedrijf dat hun grootvader met oprichter Gabrielle Coco Chanel heeft opgericht. De broers staan ​​beide op de 41e plaats op de Forbes-lijst van miljardairs, met elk een nettowaarde van $ 35 miljard.


6. Ambani familie – $94 miljard

Bedrijf: Reliance Industries

Het Indiase industriële conglomeraat Reliance Industries is misschien de minst bekende. Niettemin staat CEO Mukesh Ambani, wiens overleden vader het bedrijf in 1957 oprichtte, 10e op de lijst van miljardairs van Forbes.

Mukesh Ambani houdt toezicht op de raffinage, petrochemie, olie, gas en textiel van het bedrijf. Zijn broer Anil beheert telecommunicatie, vermogensbeheer, entertainment en energieopwekking.


Antwoord op de vraag: welke inwoners van welke landen doen het meest aan goede doelen?


5. Al Saud familie – $100 miljard

Bedrijf: Saudi Koninklijke failie

Het Huis van Saud, de Saoedische koninklijke familie, heeft een geschiedenis die bijna een eeuw teruggaat. Het enorme fortuin van de familie, geschat op $ 100 miljard, is gegroeid dankzij tientallen jaren van betalingen van de Royal Diwan, het uitvoerend kantoor van de koning.

Banden met Saudi Aramco, ’s werelds meest winstgevende bedrijf en een kolos van de olie-industrie, zorgen ervoor dat de Saudische koninklijke familie rijkdom blijft vergaren. Het is moeilijk om de rijkdom van het Huis Saud nauwkeurig in te schatten, deels omdat de familie maar liefst 15.000 uitgebreide leden telt, van wie velen een bedrijf hebben opgericht en bijvoorbeeld overheidscontracten hebben gekregen.


4. Hermès familie – $112 miljard

Bedrijf: Hermès1

Het Franse modehuis en luxeleverancier Hermès heeft de wereld mooier gemaakt met kenmerkende sjaals, stropdassen en parfums, evenals zijn iconische Kelly en Birkin-handtassen. In de 19e eeuw maakte Thierry Hermès rijkleding voor de aristocratie.

Tegenwoordig kleedt het bedrijf basketbal-iconen zoals LeBron James. Hermès Apple Watches combineert ouderwetse en nieuwe technologie en ze worden verkocht voor $ 1.300 tot $ 2.000 en meer. Axel Dumas is momenteel de CEO en voorzitter van het bedrijf, en Pierre-Alexis Dumas is de artistiek leider.


Wist je dat rijke mensen vrijgeviger zijn als ze de baas zijn.


3. Koch familie – $124 miljard

Company: Koch Industries

Charles Koch dankt zijn duizelingwekkende fortuin aan een oliebedrijf opgericht door zijn vader. Tegenwoordig is hij bij het grote publiek misschien beter bekend om zijn politiek. Hij geeft miljoenen uit om er zijn stempel te drukken door het financieren van kandidaten en libertaire denktanks. Maar ook financiert hij universitaire leerstoelen en lobby’s voor beleidsposities, allemaal gericht op het bevorderen van een conservatieve agenda.

Charles werkte samen met zijn broer David tot diens dood in 2019. Charles is naar schatting 46 miljard dollar waard, samen met Davids weduwe Julia Koch en familie op de Forbes-lijst met miljardairs.


Zie hier de top 10 rijkste mensen van Europa 2022.


2. Mars familie – $142 miljard

Bedrijf: Mars

Mars is een familiebedrijf met meerdere generaties dat alomtegenwoordig en enorm populair is. Tegenwoordig staat het bedrijf beter bekend om het maken van M&M’s, dan om zijn gelijknamige Mars-reep. In 2017 diversifieerde ’s werelds grootste snoepbedrijf met de aankoop van VCA, een huisdierverzorgingsbedrijf, voor $ 9,1 miljard.

De broers en zussen Jacqueline en John Mars, wiens grootvader, Frank Mars, het bedrijf heeft opgericht, hebben elk een nettowaarde van $ 31 miljard. Ze staan ​​op nummer 48 op de Forbes-lijst van miljardairs. Het bedrijf wordt nu gerund door enkele van hun kinderen, de vierde generatie leden van de Mars-familie.


Zie hier de Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022.


1. Walton familie – $238 miljard

Company: Walmart

De Waltons zijn natuur ook de rijkste familie in Amerika. Aan de top van de waardeketen, in 2021, zijn Alice, Jim en Rob Walton elk $60 miljard waard en staan ​​ze respectievelijk op de 17e, 18e en 19e plaats op de Forbes-lijst van miljardairs.

Walmart is een retailgigant. Walmart, opgericht door Sam Walton in Arkansas in 1962. Het is nu ’s werelds grootste bedrijf tegen 2021, met een omzet van $ 524 miljard en meer dan 2,2 miljoen Amerikaanse medewerkers.

Als Walmart-medewerkers hun eigen stad zouden hebben, zou het de vijfde meest bevolkte Amerikaanse stad zijn. Het bedrijf exploiteert bijna 10.566 winkels wereldwijd en 4.742 winkels in de VS vanaf februari 2022.

Walmart is vooral bekend om zijn grote winkelketens op het platteland en in de buitenwijken van Amerika. Ze staan bekend om laaggeprijsde producten en bekritiseerd vanwege de arbeidspraktijken.


Top 10 rijkste families ter wereld 2022

  1. Walton familie – $238 miljard
  2. Mars familie – $142 miljard
  3. Koch familie – $124 miljard
  4. Hermès familie – $112 miljard
  5. Al Saud familie – $100 miljard
  6. Ambani familie – $94 miljard
  7. Wertheimer familie – $62 miljard
  8. Johnson Family – $610 miljard
  9. Thomson familie – $61 miljard
  10. Boehringer, von Baumbach familie – $59 miljard

Zie hier een top 10 van meest motiverende sprekers met beeld.


Geef een reactie