, , ,

Top 10 rijkste kunstenaars 2021

Damien Hirst - Rijkste kunstenaars 2021

Rijkste kunstenaars 2021

Als je echt heel erg goed bent, kun je met kunst een prima boterham mee verdienen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer oer kunst op deze website.


Top 10 rijkste kunstenaars 2021

Bron: www.moneyinc.com


10. Richard Prince – $30 miljoen

Prince (1949) is een Amerikaanse schilder en fotograaf. Halverwege de jaren zeventig maakte Prince tekeningen en schilderkunstige collages. Vanaf 1977 fotografeerde Prince vier foto’s die eerder in de New York Times verschenen. Dit proces van herfotograferen zette zich voort.

Zijn serie Jokes (begin 1986) gaat over de seksuele fantasieën en seksuele frustraties van het blanke Amerika van de middenklasse , met behulp van stand-upcomedy en burleske humor.

9. Gerhard Richter – $40 miljoen

Gerhard Richter voor zijn schilderij Strontium

Gerhard Richter voor zijn schilderij Strontium

Richter (Dresden, 9 februari 1932) is samen met Sigmar Polke en Konrad Lueg was hij de grondlegger van het kapitalistisch realisme. Hij werkte vanaf de jaren 60 in verschillende stijlen naast elkaar.

Naast realistisch in zwart-witschakeringen nageschilderde foto’s schilderde hij in 1964 ook kleurstalen (Farbtafeln) en 4 Glasscheiben. In 1967 schilderde hij Röhren, een grijs in grijs schilderij dat een vroeg voorbeeld is van abstractie in zijn werk vergelijkbaar met Strontium uit 2004.

Tussendoor schilderde hij als een fijnschilder wolken, landschappen, brandende kaarsen en daarnaast in de jaren 90 series kleurrijke doeken met dikke, impulsief aangebrachte lagen verf.

Website: www.gerhard-richter.com


Zie hier de top 10 bekendste zelfportretten van schilders door de eeuwen heen.


8. Antony Gormley – $50 miljoen

Antony Gormley – Angel of the North, Gateshead

Antony Gormley – Angel of the North, Gateshead

Gormley (Hampstead, 30 augustus 1950) is een Engelse beeldhouwer. Gedurende de laatste 25 jaar heeft Antony Gormley de menselijke figuur in de beeldhouwkunst een nieuwe inhoud gegeven. Hierbij heeft hij de proporties van zijn eigen lichaam als uitgangspuntgenomen. Sinds 1990 werkte hij aan grootschalige projecten als Allotment, Critical Mass en het meest recent Blind Light.

Zijn bekendste werken zijn: Angel of the North, een enorme sculptuur bestemd voor de openbare ruimte. Het dient als landmark in Gateshead, waartoe opdracht is gegeven in 1995. Het beeld is geplaatst in 1998 en Another Time’en Another Place (1997), bestaande uit meerdere figuren, onder andere op Crosby Beach bij Liverpool.


7. Takashi Murakami – $100 miljoen

Abstract image - Takashipoma

Abstract image – Takashipoma

Murakami(Itabashi, Tokio, 1 februari 1962) is een Japanse kunstenaar die zowel in traditionele media zoals schilderkunst, als in nieuwe, digitale en commerciële media werkt. Hij laat zijn kunstwerk drogen op een blaadje en dan gaat hij het met een ventilator drogen.

Hij poogt de grenzen tussen manga hogere en manga lagere kunst te vervagen en wordt gezien als een van de grondleggers van de Superflat stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door grote egale kleurvlakken en door anime en manga geïnspireerde figuren. Murakami’s werk vertoont overeenkomsten met popart in zoverre dat hij elementen uit lagere kunst haalt en deze verwerkt in hogere kunst. Men brengt zijn werk dan ook onder in de categorie neopopart.


6. David Hockney – Net Worth: $150 miljoen

Beroemdste schilderijen van David Hockney

David Hockney

Zie hier het verhaal en de beroemdste schilderijen van David Hockney.


5. David Choe – Net Worth: $300 miljoen

Choe (21 april 1976) is een Amerikaanse kunstenaar, muzikant en voormalig journalist en podcast-host uit Los Angeles. Zijn werk verschijnt in een breed scala van stedelijke cultuur- en entertainmentcontexten. Hij heeft geïllustreerd en geschreven voor tijdschriften als Hustler, Ray Gun en Vice.

Ooit hing hij zijn werk in een ijssalon Double Rainbow aan Melrose Avenue. Zijn figuratieve schilderijen, die thema’s als verlangen, degradatie en verheffing onderzoeken, worden gekenmerkt door een rauwe, hectische methode die hij ‘vuile stijl’ heeft genoemd.

Cover of Slow Jams door David Choe, naar Henri de Toulouse-Lautrec ’s Aan de Moulin Rouge

Website: www.davidchoe.com


4. Jasper Johns – $300 miljoen

Jasper Johns - Flag (1954–55)

Jasper Johns – Flag (1954–55)

Johns (Augusta (Georgia), 15 mei 1930) is een vooraanstaand Amerikaans kunstschilder, beeldhouwer en graficus. Hij is bekend van onder andere zijn schilderijen van de Amerikaanse vlag. Hij ontving in 2011 de Presidential Medal of Freedom.


Top 3 rijkste kunstenaars 2021

Zie hier de de top meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.


3. Jeff Koons – $500 miljoen

A Bibao – Puppy – de Jeff Koons

Koons (York, 21 januari 1955) is een Amerikaanse beeldend kunstenaar wiens werk wordt gedomineerd door de thema’s banaliteit en verleiding. Zijn werk wordt benoemd als postmodern, als camp, als überkitsch of als simpelweg kitsch.


2. Anish Kapoor – $700 miljoen

Anish Kapoor - Turning the World Upside Down, Israel Museum, 2010

Anish Kapoor – Turning the World Upside Down, Israel Museum, 2010

Kapoor (Bombay, India, 12 maart 1954) is een Brits beeldhouwer. Zijn werk is in musea over de wereld te vinden, onder meer in het Museum of Modern Art in New York, Tate Modern in Londen, in de collectie van de Fondazione Prada in Milaan, de Art Gallery of New South Wales in Sydney, het Guggenheim Museum in Bilbao, het Moderna Museet in Stockholm, het 21st Century Museum of Contemporary Art, Kanazawa in Japan, het Israel Museum in Jeruzalem en Museum De Pont in Tilburg.

Website: www.anishkapoor.com


1. Damien Hirst – $700 miljoen

Damien Hirst - The Physical Impossibility Of Death In The Mind Of Someone Living

Damien Hirst – The Physical Impossibility Of Death In The Mind Of Someone Living

Hirst (Bristol, 7 juni 1965) is een Brits kunstenaar, ondernemer en kunstverzamelaar. Zijn bekendste werken zijn dieren (onder meer een tijgerhaai, schaap en een koe) die in een aquarium zijn gepreserveerd in formaldehyde.

Vaak dragen deze werken een lange titel, die niets te maken heeft of lijkt te hebben met het beest. De installatie met de haai (1991) heet bijvoorbeeld The Physical Impossibility Of Death In The Mind Of Someone Living.

Website: www.damienhirst.com


Zie hier top 10 beroemdste beeldhouwers ter wereld.


Top 10 rijkste kunstschilders 2021

  1. Damien Hirst – $700 miljoen
  2. Anish Kapoor – $700 miljoen
  3. Jeff Koons – $500 miljoen
  4. Jasper Johns – $300 miljoen
  5. David Choe – Net Worth: $300 miljoen
  6. David Hockney – Net Worth: $150 miljoen
  7. Takashi Murakami – $100 miljoen
  8. Antony Gormley – $50 miljoen
  9. Gerhard Richter – $40 miljoen
  10. Richard Prince – $30 miljoen

Spons

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie