Top 10 rijkste landen ter wereld 2022

0
China - Top 10 rijkste landen ter wereld 2022
China - Top 10 rijkste landen ter wereld 2022

Rijkste landen ter wereld 2022

Volgens een onderzoeksrapport van McKinsey & Co, heeft China de VS onttroond als rijkste natie ter wereld. Volgens het rapport is de totale wereldwijde rijkdom in de afgelopen 20 jaar met 300% gestegen van $ 156 biljoen in 2000 tot $ 514 biljoen in 2020. China’s rijkdom, die in 2000 $ 7 biljoen bedroeg, is enorm toegenomen tot $ 120 biljoen in 2020. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over landen op deze website.


Top 10 rijkste landen ter wereld 2022

Bron: www.mckinsey.com


De nationale balansen van de eerste tien landen zijn samen goed waren voor meer dan 60 procent van het wereldvermogen. De landen in het rapport zijn China, de VS, Duitsland, Frankrijk, het VK, Japan, Zweden, Mexico, Canada en Australië.

Het vermogen van de VS steeg in dezelfde periode tot bijna $ 90 biljoen. Van de twee grootste wereldeconomieën, de VS en China, is 66% van de rijkdom geconcentreerd in de handen van 10 procent van de rijkste huishoudens. Een van de interessante feiten in het rapport zegt dat ongeveer 68 procent van het wereldwijde vermogen is onroerend goed.


10. Zweden

Zweden is het grootste land van Noord-Europa en het vijfde grootste land van Europa. Het is het vierde Europese land dat op de tiende plaats op de lijst van rijkste landen ter wereld staat.


Wist je dat kinderen die overlijden voornamelijk uit 10-landen komen.


9. Mexico

Mexico is het tiende meest bevolkte land ter wereld. In de afgelopen 30 jaar is Mexico omgevormd tot een productie-economie met vrijhandelsovereenkomsten met landen als de Verenigde Staten, Canada en 44 andere.


8. Japan

Japan is het elfde meest bevolkte land en de economie heeft schaarse natuurlijke hulpbronnen en is afhankelijk van de invoer van energie. Het land heeft een sterke productie-economie door samenwerking tussen overheid en industrie. Japan is nu getuige van groei in de afgelopen jaren na het verlies van het decennium van de jaren negentig en ook de impact van de wereldwijde recessie.


Antwoord op de vraag: waar worden mensen het oudst in de wereld?


7. Australië

Australië is het grootste land in Oceanië en is qua oppervlakte het op zes na grootste land ter wereld en het op zeven na rijkste ter wereld.

Dit land heeft vrijhandelsovereenkomsten met veel landen en heeft een enorme beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen zoals steenkool, aardgas, ijzererts en goud.


Zie hier de Top 10 sterkste valuta’s ter wereld 2023.


6. Canada

Canada is het op één na grootste land ter wereld in termen van totale oppervlakte, na Rusland en heeft niet alleen ’s werelds op twee na grootste bewezen oliereserves, maar ook prima productie- en dienstensectoren. Dit land heeft een vrijhandelsrelatie met de Verenigde Staten en 75% van zijn export gaat elk jaar naar de VS.


Antwoord op de vraag: wat zijn de grootste goud producerende landen ter wereld?


5. Verenigd Koninkrijk

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn de vier landen in het Verenigd Koninkrijk. De Britse economie is afhankelijk van de dienstverlenende sector, vooral op het gebied van financiën, verzekeringen en zakelijke dienstverlening. Na de Brexit is de handelsrelatie van het land met continentaal Europa enorm gecompliceerd.


Zie hier de top 10 beste landen ter wereld 2022 o.b.v. levenskwaliteit.


4. Frankrijk

De Franse economie heeft veel particuliere en semi-particuliere bedrijven in alle sectoren. De betrokkenheid van de overheid is echter groot in belangrijke sectoren zoals defensie en elektriciteitsopwekking.


Antwoord op de vraag: wat zijn de landen waar je het beste zaken mee kunt doen?


3. Duitsland

Duitsland is het op één na dichtstbevolkte land. Het Duitse personeel is zeer bekwaam en exporteert voertuigen, machines, chemicaliën en andere goederen naar de rest van de wereld. Ze staan wel voor uitdagingen op meerdere fronten, zoals demografische uitdagingen, een laag geboortecijfer en hoge immigratie.


2. Verenigde Staten

De VS is de motor van de groei van de wereld en staat op de derde plaats in de wereld wat betreft grootte en bevolking. De economie van de Verenigde Staten is relatief open. De Amerikaanse valuta dollar is ’s werelds reservevaluta, wat het mogelijk maakt om een ​​grote buitenlandse staatsschuld te hebben. Het is ook ’s werelds dominante geopolitieke macht. De Amerikaanse economie is een wereldwijde technologieleider en staat bekend om zijn innovatie in veel industrieën.


1. China

China is niet alleen ’s werelds meest bevolkte natie en is verspreid over vijf geografische tijdzones met 14 grenzen.

Gedurende de laatste vier decennia heeft China geleidelijk de deuren van zijn economie geopend die hebben geleid tot groei in economische ontwikkeling en levensstandaard. De regering voerde hervormingen door, zoals een geleidelijke afschaffing van de gecollectiviseerde landbouw en de industrie en voerde meer flexibiliteit in voor de marktprijzen.

Als gevolg hiervan begonnen de buitenlandse en binnenlandse handel en investeringen indrukwekkende resultaten op te leveren. China’s industriebeleid stimuleert de binnenlandse productie, wat de weg vrijmaakte als ’s werelds grootste exporteur. Hoewel China veel voordelen heeft, staat het voor grote uitdagingen, zoals een vergrijzende bevolking en degradatie van het milieu.


Top 10 rijkste landen ter wereld 2022

  1. China – $113 biljoen
  2. Verenigde Staten – $ 50 biljoen
  3. Duitsland – $ 14 biljoen
  4. Frankrijk – $ 14 biljoen
  5. Verenigd Koninkrijk – $ 7 biljoen
  6. Canada – $ 7 biljoen
  7. Australië – $ 7 biljoen
  8. Japan – $ 3 biljoen
  9. Mexico – $ 3 biljoen
  10. Zweden – $ 2,8 biljoen

Antwoord op de vraag: wat zijn de landen met de meeste atheïsten ter wereld?


Geef een reactie