, , , , ,

Top 10 rijkste landen van de wereld met Nederland op 10!

Top 10 rijkste landen van de wereld met Nederland op 10!

Waar kan ik heen, naar één van de rijkste landen van de wereld? Ik kan niet naar Duitsland, daar doen ze streng! België dan? Nee, die staan ook niet in deze top 10. En we hebben al eens een overzicht gegeven van de armste landen op deze wereld, dus daar moet je ook niet zijn. Waar dan wel? Op één staat Quatar.

Een kleine zandbak vol met olie waar niemand uit dat land zelf werkt. Dat laten ze door anderen doen. Overigens kun je je ook heel erg rijk voelen zonder geld en daarom wordt welzijn een steeds belangrijkere graadmeter. Op basis van cijfers van het IMF en de Wereldbank heeft het VN-ontwikkelingsprogramma de welvaart van alle landen in de wereld op een rijtje gezet. Overigens is het opmerkelijk dat dat de armste landen vooral te vinden zijn in Afrika en dat de rijkste landen zich vrij verspreidt hebben qua ligging op de wereld.

Singapore, Top 10 rijkste landen van de wereld, Origineel: By Eustaquio Santimano from Singapore via Wikicommons

De rijkdom van de inwoners van een bepaald land wordt weergegeven door de Bruto binnenlands product, het BBP, per inwoner. Het BBP per hoofd van de bevolking is de totale geldwaarde van alle in een land geproduceerde finale goederen en diensten gedurende een bepaalde periode (meestal één jaar). Meestal wordt met dit begrip het bruto binnenlands product tegen marktprijzen bedoeld.
Bron: Wikipedia


“Darum gibt unser Herrgott gemeiniglich Reichtum den groben Eseln, denen er sonst nichts gönnt.”
“Daarom geeft de lieve God rijkdom doorgaans aan grote ezels, voor wie hij verder niets over heeft.”

Maarten Luther


De Top 10 rijkste landen van de wereld


1. € 68.020,- in Qatar

Quatar is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Het is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-Arabië en ten oosten ligt van Bahrein. Aan het hoofd van het emiraat Qatar staat sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. En in 2022 gaan we daar met z’n allen voetballen voor het wereldkampioenschap.


2. € 62.811,- Luxemburg

Net voorbij Nederland en vroeger was het landje gewoon van ons, maar dat terzijde. De plek waar een beetje Nederlander even stopt om te tanken en een paar sloffen sigartetten mee te nemen. Dat scheelt toch bijna 1,5 euro per pakje!

Luxemburg, Origineel: By Caranorn via Wikicommons

Luxemburg
Origineel: By Caranorn via Wikicommons


3. € 43.711,- in Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië. Met 683 km² is het net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Democratie doen ze daar niet aan, of je moet familie zijn van de grote baas. En als je wat op straat gooit krijg je nog net n iet de doodstaraf.

Singapore<br />Origineel: By Eustaquio Santimano from Singapore via Wikicommons

Singapore
Origineel: By Eustaquio Santimano from Singapore via Wikicommons


4. € 40.060,- in Noorwegen

Dat schattige koude landje in Scandinavië met de fjorden. Het is dat ’t zo koud is, maar anders zou dit Vikinglandje enorm geschikt zijn. Ze hebben olie, gas en vis en hebben zelfs ook nog wat industrie. Iedereen maakt daar zijn school af, en criminaliteit kennen ze er bijn niet. En geld: dat delen we daar gewoon!!!

Noorwegen

Noorwegen


5. € 37.265,- in Brunei

Olie, olie, olie! Ja, die sultan daar heeft het aardig voor elkaar voor zijn onderdanen. Het ligt net boven Indonesië en is omringd door Maleisië. Met 400.000 mensen is het goed toeven, zo lang je maar vriendjes bent en blijft met het sultanmannetje.

De baas van Brunei, Hassanal Bolkiah

De baas van Brunei, Hassanal Bolkiah


6. € 36.575,- in de Verenigde Arabische Emiraten

Nog meer olie, olie en olie. Wederom zo’n zandbakstaat in het Midden-Oosten. Ligt naast Saudi-Arabië. Verwerken zo’n 2,3 miljoen vaatjes olie per dag voor de prijs van zo’, 150 dollar per stuk. Dan weet je het wel!

Het leger van de VAE

Het leger van de Verenigde Arabische Emiraten


7. € 36.129 in de Verenigde Staten

Hier is het weer mooi terug te zien dat het een gemiddelde is. In de VS kun je straat- en straatarm zijn, maar dat is ook onderdeel van ‘The American Dream’. Er zijn daar ook vrij veel heel rijken en superrijken.

VS The White House

VS The White House


8. € 35.423,- in Hong Kong

Lastig, lastig, is het nou China of niet? Wanneer gaan de communisitische partij van China het geld van 4,5 miljoen nu eens uitdelen over die andere 1,3 miljard? Tot die tijd is het vrij aardig geregeld op dat eilandje voor de kust van China.

Hong KongOrigineel: By Dice via Wikicommons

Hong Kong
Origineel: By Dice via Wikicommons


9. € 32.343,- in Zwitserland

Altijd neutraal, heel goed voor het skiën en je zwarte geld. Het leven is daar ook wel weer onbetaalbaar en ze spreken er wel vijf talen, maar door het bankgeheim en het toerisme gaan wij daar binnenkort toch een uitkering aanvragen.

Zürich, ZwitserlandOrigineel: By MadGeographer via Wikicommons

Zürich, Zwitserland
Origineel: By MadGeographer via Wikicommons


10. € 31.590,- in Nederland

Gelukkig, we staan er nog in! Het gaat wel niet best met ons vinden heel veel mensen, maar gemiddeld zijn we nog steeds heel rijk.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie