Top 10 rijkste pokerspelers 2023

0
Top 10 rijkste pokerspelers 2023
Top 10 rijkste pokerspelers 2023

Rijkste pokerspelers 2023

“Poker kan een tak van psychologische oorlogsvoering zijn, een kunstvorm of zelfs een manier van leven“, vertelt Antony Holden ons in zijn boek Big Deal , maar hij voegt eraan toe dat “het ook maar een spel is, waarin geld gewoon het middel is van het bijhouden van de score.” Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website.


Top 10 rijkste pokerspelers 2023

Bron: www.pokernews.com


10. Tony G – $36 miljoen

Het aanzienlijke vermogen van Tony G komt deels van poker, deels van zijn bedrijven en deels van zijn werk als politicus in Litouwen.

Tony G heeft meer dan $11 miljoen aan live toernooiwinsten en ongetwijfeld nog meer uit cashgames. Hij is ook de CEO van Cyberphunk Holdings en bezit een belang in verschillende poker- en blockchain-gerelateerde bedrijven.


Zie hier de beste poker strategieën.


9. Justin Bonomo – $57 miljoen

Bonomo begon zijn gamecarrière als een Magic The Gathering- speler, voordat hij in de begindagen van de pokerboom overging op poker. Toen hij online kwam, bleef het vermogen van Justin Bonomo groeien.


8. Bryn Kenney – $57 miljoen

Het aanzienlijke vermogen van de controversiële pokerster Bryn Kenney is te danken aan zijn pokerspel. Naast een formidabel toernooirecord, runt hij ook een enorme stal pokerspelers en is hij zijn eigen pokersite 4Poker begonnen.


7. Daniel Negreanu – $70 miljoen

Een van de OG-pokersterren, Daniel Negreanu’s nettowaarde, werd eerst opgebouwd met zijn bankroll en vervolgens met lucratieve sponsordeals tijdens de pokerboom. Hij is één van de meest succesvolle toernooispelers ter wereld en speelt regelmatig in cashgames op het hoogste niveau.


Zie hier de beste pokerspelers van Nederland 2019 – De Top 100 met prijzengeld


6. Doyle Brunson – $75 miljoen

Doyle Brunson verdiende tientallen jaren zijn fortuin met poker. In de jaren ’90 was hij een gesponsorde pro voor verschillende pokerwebsites, daarna richtte hij Doyle’s room op, die hij in 2011 aan ACR verkocht. Hij is ook de auteur van verschillende boeken, waaronder Super/System en een autobiografie.


5. Chris Ferguson – $80 miljoen

Chris Ferguson verdiende aanvankelijk zijn geld met poker en verdiende ongeveer $ 10 miljoen aan live toernooiwinsten plus aanzienlijke online pokerwinsten. Hij investeerde zijn winst, met name als mede-oprichter van Full Tilt Poker. Hierdoor kon hij van tien miljoen tientallen miljoenen maken.


4. Sam Farha – $100 miljoen

De in Libanon geboren Sam Farha verhuisde in de jaren zeventig met zijn ouders als kind naar Amerika. Hij ging naar de universiteit om bedrijfskunde te studeren, maar realiseerde zich al snel dat hij meer hosselend pool, ping-pong en Pac Man kon maken.

In Texas ontdekte hij poker. Sindsdien werd het vermogen van Sammy Farha chip voor chip verdiend aan de pokertafel.


Zie hier: wat maakt iemand een goede pokerspeler? Zes eigenschappen


3. Phil Ivey – $125 miljoen

Decennialang speelde hij met de besten, in elk formaat. Toen, na Black Friday, verdween hij in de privékamers van het grote geld van Macau. Pas na COVID keerde hij terug naar de Amerikaanse pokerscene. Onderweg heeft het vermogen van Phil Ivey de $ 125 miljoen overschreden.


2. Dan Bilzerian – $200 miljoen

Aangenomen wordt dat het geld van Dan Bilzerian grotendeels afkomstig is van zijn vader, zijn werk als influencer en zijn worstelende cannabisbedrijf Ignite.

Hij heeft dat geld gebruikt om poker te spelen en was zelfs ambassadeur voor GGPoker voordat hij stilletjes door het bedrijf werd losgelaten.


1. Andy Beal – $10 miljard

Daniel Andrew Beal, beter bekend als Andy Beal, begon met het opbouwen van zijn vermogen in onroerend goed. Het nettovermogen van Andy Beal bleef groeien, totdat het meer dan $ 10 miljard bedroeg. Beal is ook een autodidact wiskundige en amateur pokerspeler.


Top 10 rijkste pokerspelers 2023

  1. Andy Beal – $10 miljard
  2. Dan Bilzerian – $200 miljoen
  3. Phil Ivey – $125 miljoen
  4. Sam Farha – $100 miljoen
  5. Chris Ferguson – $80 miljoen
  6. Doyle Brunson – $75 miljoen
  7. Daniel Negreanu – $70 miljoen
  8. Bryn Kenney – $57 miljoen
  9. Justin Bonomo – $57 miljoen
  10. Tony G – $36 miljoen

Geef een reactie