, , , , ,

Top 10 rijkste voetballers ter wereld 2022

Faiq Bolkiah - Top 10 rijkste voetballers ter wereld 2022

Rijkste voetballers ter wereld 2022

Wie zijn de rijkste voetballers ter wereld? Voetbal is de meest populaire sport ter wereld. Met zoveel fans zijn de voetbalgerelateerde inkomsten immens geworden. De beste spelers ter wereld hebben hiervan kunnen profiteren dankzij steeds hogere salarissen. Maar sommigen kwamen ook op een andere manier in deze ranglijst.


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website.


Top 10 rijkste voetballers ter wereld 2022


10. Alexandre Pato – $ 145 miljoen

Alexandre Pato is een Braziliaanse international die voor verschillende grote clubs in Europa speelde. Zeer goede dribbelaar, snel en wendbaar, hij werd snel opgemerkt door AC Milan, waar hij verschillende seizoenen doorbracht. Na 3 seizoenen terug te keren naar Brazilië, ging Pato via Chelsea en Villareal naar China. Daar tekende hij een groot contract met de Tianjin Tianhai, waardoor hij zijn fortuin kon opblazen.

Pato is er grotendeels in geslaagd om in de top 10 van rijkste voetballers te komen door te investeren in onroerend goed en aandelen. Hij heeft ook geïnvesteerd in catering door verschillende restaurants in Brazilië te openen. Maar daar stopte de Braziliaan niet, hij lanceerde ook een merk wodka, evenals een merk parfum. Pato heeft ook verschillende zeer lucratieve contracten gehad met cosmeticamerken.


Zie hier de top 10 best betaalde banen in Nederland 2021.


9. Ronaldo – $ 150 miljoen

‘R9’ wordt door velen beschouwd als één van de beste aanvallers in de geschiedenis. Ondanks een carrière is gehinderd door verschillende blessures, kon Ronaldo schitteren in de grootste competities. Gepasseerd door verschillende grote clubs, zoals Barcelona, ​​​​Inter Milan of Real Madrid. Hij won hij vele titels, waaronder La Liga en de UEFA Cup. Ronaldo werd in 2002 wereldkampioen met Brazilië.

R9 wordt zeer gewaardeerd door sponsors en heeft veel advertentiecontracten. Het belangrijkste is een contract met Nike, dat ook na het einde van zijn sportcarrière doorloopt. Maar ook andere contracten zijn lucratief, met merken als EA Sports, Pirelli, Snickers en Santander Bank. Ronaldo investeert ook in voetbal. In 2018 werd hij meerderheidsaandeelhouder en voorzitter van Real Valladolid, een Spaanse La Liga-club.


8. Wayne Rooney – $ 160 miljoen

Wayne Rooney, voormalig international van Engeland, is een speler die vooral bekend staat om zijn periode van 13 seizoenen bij Manchester United. Hij won hij vijf keer de Premier League en in 2008 de Champions League. Rooney is nog steeds topscorer in de geschiedenis van Manchester United en de Engelse selectie. Hij maakt ook deel uit van de ranglijst van de topscorers in de geschiedenis van het EK.

Wayne Rooney heeft zijn fortuin al opgebouwd dankzij grote contracten met Everton, Manchester en de Amerikaanse club DC United. Daarnaast tekende hij advertentiecontracten met grote merken als Nike, Nokia, Coca-Cola en Ford.


Zie hier de top 10 rijkste boksers 2021.


7. Neymar – $ 185 miljoen

Neymar is één van de nieuwkomers op de ranglijst van de rijkste voetballers ter wereld. Na een zeer opvallende periode bij FC Barcelona, ​​waar hij La Liga en de Champions League won, trad hij toe tot PSG. Sinds zijn komst is hij al drievoudig kampioen van Frankrijk, maar hoopt toch een C1 te winnen met de Parijse club.

Met een geschat jaarsalaris van 66 miljoen euro staat Neymar ook in de Top 10 best betaalde spelers ter wereld. Naast zijn salaris vermenigvuldigt de Braziliaan advertentiecontracten met grote merken zoals Nike, Gillette, Beats by Dre of Red Bull. Deze contracten brengen Neymar zo’n 27 miljoen per jaar op.


Zie hier devTop 10 sporters die het meest verdiend hebben aller tijden.


6. Zlatan Ibrahimovic – $ 220 miljoen

Zlatan Ibrahimović is een Zweedse spits die voor veel Europese topclubs heeft gespeeld. Groot en krachtig, hij is nog steeds zeer wendbaar en een fijne vleeseter. Ibrahimović won tijdens zijn carrière vele titels, via Juventus, Inter Milan, Barcelona, ​​​​AC Milan, PSG en Manchester United. De enige titel die hem altijd is ontgaan, is de Champions League. Toch blijft hij een van de beste spelers in de geschiedenis van PSG.

Dankzij de salarissen die hij ontving bij verschillende clubs, met name bij LA Galaxy en PSG, heeft Zlatan Ibrahimović zijn fortuin ook zelf opgebouwd. Na een ambassadeur van Nike te zijn geweest, bracht hij in 2016 zijn eigen kledingmerk uit en daarna zijn parfummerk. ‘Ibra’ heeft verschillende advertentiecontracten, nog altijd met Nike, maar ook met Volvo.


Zie hier de 10 dieren die het beste kunnen ruiken:.


5. Dave Whelan – $ 220 miljoen

Whelan is een voormalige speler van Blackburn Rovers en Crewe Alexandra. Met Blackburn bereikte hij in 1960 zelfs de FA Cup-finale, maar raakte tijdens de wedstrijd ernstig geblesseerd. Hij bouwde zijn fortuin niet op dankzij voetbal.

Dave Whelan begon in de jaren zestig met het opzetten van een supermarktketen, die hij in 1978 verkocht. Dave Whelan kocht toen JBB Sports, sportartikelenwinkels. Het was vooral in 1995 dat hij de Wigan-club kocht, toen in de 3e divisie. Whelan slaagde erin de club terug te brengen naar de Premier League en in 2013 zelfs de FA Cup te winnen. Dave Whelan is de oudste in deze ranglijst van de rijkste voetballers ter wereld.


4. Lionel Messi – $ 400 miljoen

Zeer snel, extreem behendig en met een buitengewone visie op het spel, is hij een complete speler. Messi is de auteur van bijna 700 doelpunten tijdens zijn carrière en is een van de beste doelpuntenmakers in de geschiedenis. Behalve dat hij alles met Barca heeft gewonnen, is hij de enige speler die zes keer de Ballon d’Or heeft gewonnen.

Met een geschat salaris van 81 miljoen per jaar is Messi de best betaalde voetballer ter wereld. Naast het salaris heeft de Argentijn een zeer lucratief advertentiecontract met Adidas. Hij heeft andere contracten met merken als Pepsi, Gillette of Turkish Airlines. Messi heeft ook geïnvesteerd in onroerend goed in de buurt van zijn geboorteplaats Rosario in Argentinië.


Wist je dat coronacomplotdenkers het zeker weten: WO III is losgebarsten…


3. David Beckham – $ 450 miljoen

David Beckham

David Beckham

Beckham is een legende van Real Madrid en Manchester United. Als veelzijdige middenvelder maakt hij indruk met zijn zeer precieze lange passes en krachtige schoten. Zeer goed op spelhervattingen, Beckham maakt deel uit van onze Top 10 beste vrije trappen nemers. Hij won met Manchester zes keer de Premier League en vooral de Champions League in 1999.

Beckhams reclamecontracten zijn talrijk en hebben hem in staat gesteld een van de rijkste voetballers ter wereld te worden. Naast een zeer groot contract met H&M kunnen we ook Breitling, Armani, Pepsi en natuurlijk Adidas noemen.

De voormalige Engelse international profiteert ook van inkomsten van DB Ventures, het bedrijf dat het merk ‘David Beckham’ beheert. Daarnaast lanceerde Beckham samen met een aantal andere mensen een MLS-club in Miami.


Zie hier de Top 10 best betaalde spelers in de MLS aller tijden.


2. Cristiano Ronaldo – 450 miljoen

CR7 is een Portugees international die speelde voor Manchester United, Real Madrid en Juventus. Snel, krachtig en onvoorspelbaar, hij is één van de beste vleugelspelers in de geschiedenis Hij won ijf keer Ballon d’Or, hij won ook vijf keer de Champions League. CR7 genoot ook succes met zijn nationale team, tijdens Euro 2016, dat Portugal won.

Zijn fortuin is gebouwd op enorme salarissen bij Real Madrid, Juventus Turijn en nu Manchester United. Maar Ronaldo is ook erg populair bij grote merken, waaronder Nike. Hij heeft andere advertentiecontracten met merken als Castrol, Heuer, EA Sports, Pokerstars of Armani. Cristiano Ronaldo heeft ook een heel bedrijf rond zijn naam opgericht, inclusief hotels en sportscholen.


1. Faiq Bolkiah – $ 20 miljard

Faiq Bolkiah - Top 10 rijkste voetballers ter wereld 2022

Faiq Bolkiah

De eerste in deze ranglijst van de rijkste spelers ter wereld is zeker de minst bekende. Faiq Bolkiah was een speler van Leicester City van 2016-2020, maar dit kunnen we niet echt een carrière noemen. Hij speelt nu bij Maritimo Madeira in Portugal. Hij is international Brunei, speelde zes wedstrijden en scoorde één doelpunt voor zijn land.

Faiq Bolkiah is de neef van de sultan van Brunei. Dit is een klein Aziatisch land dat zijn rijkdom ontleent aan olie.


  1. Faiq Bolkiah – $ 20 miljard
  2. Cristiano Ronaldo – 450 miljoen
  3. David Beckham – $ 450 miljoen
  4. Lionel Messi – $ 400 miljoen
  5. Dave Whelan – $ 220 miljoen
  6. Zlatan Ibrahimovic – $ 220 miljoen
  7. Wayne Rooney – $ 160 miljoen
  8. Ronaldo – $ 150 miljoen
  9. Alexandre Pato – $ 145 miljoen

  10. Zie hier de top 10 beste serie over drugsbazen.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie