Top 10 rijkste zangeressen ter wereld 2023

0
Rihanna - Top 10 rijkste zangeressen ter wereld 2023
Rihanna - Top 10 rijkste zangeressen ter wereld 2023

Rijkste zangeressen ter wereld 2023

De muziekindustrie is gezegend met een overvloed aan vrouwelijke artiesten, die grenzen zijn blijven verleggen en grote invloed hebben gehad op en naast het podium.

Deze zangers hebben zich buiten de industrie uitgebreid, imperiums opgebouwd en rijkdom vergaard die buiten het bereik van een gewone man ligt. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website…


Top 10 rijkste zangeressen ter wereld 2023

Bron: www.rnn.ng


10. Jennifer Lopez

De Amerikaanse zangeres, actrice en danseres heeeft een geschat vermogen van $ 400 miljoen. Ze begon haar carrière in 1991 met de hoofdrol als danseres in een Amerikaanse comedyserie.

Met een cumulatieve filmomzet van 3,1 miljard dollar en een geschatte wereldwijde verkoop van 70 miljoen platen, wordt ze beschouwd als de meest invloedrijke Latijns-Amerikaanse entertainer in Amerika.

Ze heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder een historische ster op de Hollywood Walk of Fame, de Billboard Icon Award en de Michael Jackson Video Vanguard Award.


Zie hier de best verdiende artiesten 2019 – De top 40 volgens Forbes


9. Barbra Streisand

Streisand is een Amerikaanse zangeres, actrice en één van de rijkste zangeressen ter wereld in 2022, met een geschat vermogen van $ 400 miljoen, volgens Forbes.

Ze is één van de meest succesvolle entertainers in Amerika en een van de weinigen die een Emmy, Grammy, Oscar en Tony (EGOT) heeft gewonnen.

Barbra is een van de best verkopende artiesten aller tijden, met meer dan 150 miljoen platen wereldwijd.

Streisand, die haar carrière begon door begin jaren zestig op te treden in nachtclubs en theaters op Broadway, is uitgegroeid tot de grootste artiest in de Verenigde Staten.

Ze is een ontvanger van twee Oscar Awards en tien Grammy Awards, waaronder de 4Peabody Awards, de Presidential Medal of Freedom en negen Golden Globes.


Zie hier: wat zijn de best verkopende artiesten aller tijden? The Beatles!


8. Victoria Beckham

De Engelse zangeres en lid van de Spice Girls, Victoria Beckham voegt zich in 2022 bij de lijst van de top 10 van rijkste zangeressen ter wereld, met een geschat vermogen van $ 450 miljoen.

De 48-jarige gepensioneerde zanger is ook een internationaal erkend stijlicoon en modeontwerper.

Victoria begon haar carrière als lid van Of Spice Girls, de best verkochte meidengroep aller tijden, met wereldwijd meer dan 80 miljoen verkochte platen. Ze ging ook solo voordat ze zich in mode en ondernemerschap stortte.

Als mode-icoon lanceerde ze in 2008 haar gelijknamige label, het label is uitgegroeid tot een van de grootste met een toegewijde aanhang in de Verenigde Staten.

In 201 werd het Victoria Beckham-label in 2011 uitgeroepen tot designermerk van het jaar in het VK. Ze werd ook benoemd tot OBE tijdens de New Year Honours 2017 voor diensten aan de mode-industrie.


7. Shania Twain

Shania Twain, een andere legendarische Canadese zangeres, voegt zich bij de lijst van de rijkste zangeressen ter wereld, met een geschat vermogen van $ 400 miljoen, volgens Forbes.

De 56-jarige zangeres wordt beschouwd als de best verkopende vrouwelijke artiest in de geschiedenis van de countrymuziek en een van de meest populaire countryartiesten aller tijden.

Twain begon haar muzikale carrière op 8-jarige leeftijd en zong in bars om de rekeningen van haar familie te helpen betalen. Ze werd op 13-jarige leeftijd uitgenodigd om op te treden in een tv-show en begon professioneel te zingen in 1990, en bracht in 1993 haar debuutstudioalbum uit.

Ze bereikte de internationale schijnwerpers met haar tweede studioalbum, (Woman in Me) in 1995, waarvan wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren werden verkocht.

Haar derde studioalbum, (Come On Over) in 1997, is het best verkochte studioalbum van een vrouwelijke act in elk genre en het best verkochte countryalbum aller tijden, met wereldwijd meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren.

Ze is een ontvanger van meer dan 200 onderscheidingen, waaronder vijf Grammy Awards.


Zie hier: de best verkochte albums in Nederland – De top 10


6. Gloria Estefan

Gloria Estefan is een Cubaans-Amerikaanse zangeres en zakenvrouw met een geschat vermogen van $ 450 miljoen. Ze begon haar carrière als leadzangeres in de groep Miami Latin Boys, die werd later bekend als Miami Sound Machine.

Gloria wordt beschouwd als de Latin-artiest die de barrières van Latin-muziek op de internationale markt heeft doorbroken en de deuren heeft geopend voor verschillende Latin-artiesten zoals onder andere Shakira, J.Lo, Ricky Martin en Selena.

Ze heeft een recordverkoop van meer dan 75 miljoen exemplaren wereldwijd, waarmee ze een van de best verkopende zangeressen aller tijden is.

Ze ontving drie Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame en de Las Vegas Walk of Fame.

In 2015 ontving ze de Presidential Medal of Freedom voor haar bijdragen aan de Amerikaanse muziek en ontving ze in december 2017 de Kennedy Center Honours voor haar bijdragen aan het Amerikaanse culturele leven.


5. Beyoncé

Beyoncé heeft een nettowaarde van $ 500 miljoen. De 40-jarige, die de meest bekroonde vrouwelijke artiest aller tijden van de Grammy is, begon haar muzikale carrière als een lid van Destiny Child, een van de best verkopende meidengroepen aller tijden.

Ze ging solo in 2006, na de ontbinding van Destiny Girl, en ontpopte zich als een van ’s werelds best verkopende artiesten, met wereldwijd 120 miljoen verkochte platen. Ze wordt ook beschouwd als een van de best verdienende zwarte muzikanten aller tijden.

Beyoncé’s onderscheidingen omvatten 28 Grammy Awards, 26 MTV Video Music Awards, 24 NAACP Image Awards, 31 BET Awards en 17 Soul Train Music Awards. Ze is volgens Billboard en RIAA de beste vrouwelijke artiest van het decennium.


4. Dolly Parton

Dolly Parton heeft een geschat vermogen van $ 650.000. De legendarische countryzanger is een van de grootste persoonlijkheden in de Amerikaanse entertainmentindustrie.

Parton heeft met 47 soloalbums en meer dan 3.000 composities wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Buiten haar bijdrage aan de muziekindustrie werkt ze als actrice en zakenvrouw.

Ze is mede-eigenaar van The Dollywood Company, dat een aantal uitgaansgelegenheden beheert, waaronder het themapark Dollywood, het waterpark Splash Country en een aantal dinertheaters.

Dolly heeft ook talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder 11 Grammy Awards, tien Country Music Association Awards, vijf Academy of Country Music Awards, vier People’s Choice Awards; en drie American Music Awards. In 1999 werd Parton opgenomen in de Country Music Hall of Fame.


3. Céline Dion

De 53-jarige Canadese zangeres Celine Dion met een geschat vermogen van $ 800 miljoen, volgens Forbes, staat op de derde plaats van de rijkste zangeressen ter wereld.

Céline, de rijkste muzikant van Canada en de best verkopende Canadese artiest aller tijden, begon haar carrière op vijfjarige leeftijd en trad op op de bruiloft van haar broer.

Ze ontpopte zich als tienerster in Canada met een reeks Franstalige albums in de jaren tachtig en kreeg internationale erkenning na het winnen van het Yamaha World Popular Song Festival in 1982 en het Eurovisie Songfestival in 1988.

Dion heeft vijf Grammy Awards, 12 World Music Awards, 7 Billboard Music Awards, 6 American Music Awards, 20 Juno Awards, 50 Felix Awards en nog veel meer ontvangen. Ze ontving ook een ster op de Walk of Fame van Canada en de Hollywood Walk of Fame.


Zie hier de grootste Franse hit in Nederland is Les lacs du Connemara van Michel Sardou


2. Madonna

De Queen of Pop, met een nettowaarde van $ 850 miljoen, staat op de tweede plaats in de top 10 van de rijkste zangeressen ter wereld in. De 63-jarige zangeres doet ook dienst als actrice en ondernemer – zij is de eigenaar van Maverick Records en verschillende mode- en gezondheidsclubs.

Madonna is één van de best verkopende muzikanten aller tijden met meer dan 300 miljoen verkochte platen wereldwijd. Met een omzet van meer dan $ 1,5 miljard uit haar concertkaartjes, blijft ze de best scorende soloartiest aller tijden.

Ze heeft het record voor de nummer één singles van een vrouwelijke artiest in Australië, Canada, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De Golden Globe-winnende actrice heeft talloze prijzen ontvangen, waaronder de Grammy’s, American Music Award en Brit Awards.


1. Rihanna

De 33-jarige zangeres verdiende een groot deel van haar vermogen met haar cosmeticamerk Fenty Beauty en haar lingeriemerk Savage x Fenty. Rihanna is de rijkste vrouwelijke muzikant ter wereld, met $ 1,7 miljard op 33-jarige leeftijd

The Queen of Music is ook één van de best verkopende muzikanten aller tijden, met een verkoop van meer dan 250 miljoen platen wereldwijd.

Ze is ook een ontvanger van negen Grammy Awards, 13 American Music Awards, 12 Billboard Music Awards, zes Guinness World Records en de NAACP’s President’s Award. Time noemde haar in 2012 en 2018 een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.


Top 10 rijkste zangeressen ter wereld 2023

  1. Rihanna – $1,7 miljard
  2. Madonna – $850 miljoen
  3. Celine Dion – $800 miljoen
  4. Dolly Parton – $650 miljoen
  5. Beyoncé – $500 miljoen
  6. Gloria Estefan – $500 miljoen
  7. Victoria Beckham – $450 miljoen
  8. Shania Twain – $400 miljoen
  9. Barbra Streisand – $400 miljoen
  10. Jennifer Lopez – $400 miljoen

Geef een reactie