Top 10 ruimteschepen in films

0
Top 10 ruimteschepen in films - Top 10 ruimteschepen in films
Top 10 ruimteschepen in films - Top 10 ruimteschepen in films

Top 10 ruimteschepen in films

Een goed verhaal dat zich afspeelt in de ruimte zou echter niet compleet zijn zonder een schip om het doorkruisen van de kosmos mogelijk te maken.

Deze voertuigen kunnen van alles zijn, van snelle en manoeuvreerbare jets in de ruimte tot hyperrealistische verkenningsplatforms en alles daartussenin. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 ruimteschepen in films

Bron: www.movieweb.com


10. The Milano — Guardians of the Galaxy

The Milano — Guardians of the Galaxy
The Milano — Guardians of the Galaxy

De Milano was een ruimteschip uit de M-klasse dat door de Yondu Ravager-clan aan Peter Quill was geschonken en die hij tijdens zijn escapades gebruikte als de ruimte-outlaw Star-Lord.

Het werd verwoest tijdens de Slag om Xandar, hoewel het als blijk van dankbaarheid volledig is herbouwd door het Nova Corps.


Zie hier de leukste flipperkasten aller tijden – De top 100


9. Martian Flying Saucer – Mars Attacks!

Tim Burtons oneerbiedige film uit 1996, Mars Attacks!, bevatte een sterrencast en een van de meest rechttoe rechtaan afbeeldingen van vliegende schotels die ooit op film zijn gezet.

In plaats van het buitenaardse invasieconcept volledig recht te spelen zoals een andere film uit 1996 deed, Mars Attacks! fungeerde als een liefdevolle parodie op het genre.


8. Gunstar – The Last Starfighter

Gunstar - The Last Starfighter
Gunstar – The Last Starfighter

De Gunstar is de primaire ruimtesuperioriteitsjager en aanvalsvaartuig dat wordt ingezet door de Star League.

De Gunstar is geschikt voor ruimtevluchten op zowel korte als lange afstanden en is een tweepersoonsvaartuig. Het is ongeveer 20 meter lang en heeft twee operators, een piloot en een schutter.


Zie hier de 100 beste uitvindingen van 2021 volgens TIME.


7. Heart of Gold – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Heart of Gold — The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Heart of Gold — The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

De radiokomedie van Douglas Adams uit 1978, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy , is een van de grote meesterwerken van de sciencefiction.

In de loop der jaren is het verhaal talloze keren aangepast in romans, televisieseries en films. The Heart of Gold dient als het voertuig dat de personages gebruiken om de kosmos te doorkruisen.


6. Klingon Bird of Prey – Star Trek

De Klingon Bird of Prey in Star Trek , oorspronkelijk ontworpen door Matt Jeffries, is een van de meest herkenbare schepen in sciencefiction. Ontworpen om een ​​meer dreigende tegenhanger te zijn van federatie-ruimteschepen zoals de Enterprise, weerspiegelt het ontwerp van Klingon-schepen de karakterisering van het ras als een oorlogszuchtige soort.
Klingon Bird of Prey

De Klingon Bird of Prey in Star Trek , oorspronkelijk ontworpen door Matt Jeffries, is een van de meest herkenbare schepen in sciencefiction.

Ontworpen om een ​​meer dreigende tegenhanger te zijn van federatie-ruimteschepen zoals de Enterprise, weerspiegelt het ontwerp van Klingon-schepen de karakterisering van het ras als een oorlogszuchtige soort.


Zie hier de beste science fiction films ooit, de top 25


5. X-Wing Starfighter – Star Wars

-Wing Starfighter - Star Wars
-Wing Starfighter – Star Wars

De iconische starfighter van de rebellenalliantie en het persoonlijke schip van hoofdrolspeler in de serie, Luke Skywalker, is de X-Wing.

Deze schepen zijn te zien geweest in tweederde van de belangrijkste Star Wars-films, die worden bijgewerkt voor 7 tot en met 9, evenals in andere media, variërend van romans tot Disney+-series zoals The Manadlorian.


4. USCSS Nostromo – Alien

USCSS Nostromo - Alien
USCSS Nostromo – Alien

De USCSS Nostromo is het decor voor de film Alien uit 1979 van Ridley Scott. Veel van de beklemmende sfeer en spanning van de film is te danken aan de krappe, claustrofobische aard van de scheepsgangen, die de film een ​​sluipend gevoel van angst geven.


3. Discovery One – 2001: A Space Odyssey

Discovery One - 2001: A Space Odyssey
Discovery One – 2001: A Space Odyssey

De film 2001: A Space Odyssey is een sciencefictionklassieker die veel van de typische attributen van een Hollywood-kaskraker achterwege heeft gelaten om een ​​meer cerebrale ervaring voor zijn publiek te creëren.

Een deel van dat doel werd bereikt door de omgeving op een meer wetenschappelijk gefundeerde manier weer te geven dan verwacht.


Zie hier de Top 25 beste TV-series 2022.


2. The Millennium Falcon – Star Wars

The Millennium Falcon - Star Wars
The Millennium Falcon – Star Wars

Ongetwijfeld één van de meest iconische ruimteschepen in alle fictie. Han Solo’s Millennium Falcon is gemakkelijk het meest herkenbare schip in Star Wars, dat in elk van de originele en vervolgfilms is verschenen.

Oorspronkelijk was het een smokkelschip, maar de Falcon raakte later betrokken bij de aanvallen op beide Death Stars en werd een van de meest gerenommeerde schepen in de Alliantie.


1. Starship Enterprise – Star Trek

Starship Enterprise - Star Trek
Starship Enterprise – Star Trek

Beginnend in 1966, is de Star Trek-franchise een icoon geweest die de populaire cultuur en sciencefiction heeft beïnvloed door zijn thema’s en ontwerpen.

De setting van de populaire show is in de eerste plaats een ruimteschip geweest, en geen enkele is iconischer dan de USS Enterprise. Door de jaren heen zijn er veel verschillende versies van het schip geweest, en ze waren allemaal iconisch voor de franchise.


Top 10 ruimteschepen in films

  1. Starship Enterprise – Star Trek
  2. The Millennium Falcon – Star Wars
  3. Discovery One – 2001: A Space Odyssey
  4. USCSS Nostromo – Alien
  5. X-Wing Starfighter – Star Wars
  6. Klingon Bird of Prey – Star Trek
  7. Heart of Gold – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
  8. Gunstar – The Last Starfighter
  9. Martian Flying Saucer – Mars Attacks!
  10. The Milano — Guardians of the Galaxy

Geef een reactie