Top 10 slimste kattenrassen ter wereld

0
Top 10 slimste kattenrassen ter wereld
Abessijn: Top 10 slimste kattenrassen ter wereld

Slimste kattenrassen ter wereld

Hoe precies zit met dieren en intelligentie weten we natuurlijk niet. Zeker als we de er de zgn. ‘menselijke maatstaven’ op gaan toepassen. Katten lijken ons zeker niet dom en de volgende rassen behoren bij de slimste. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website.


Top 10 slimste kattenrassen ter wereld


10. Turkse angora

De Turkse angora is een langharig kattenras dat voor het eerst op het Europese continent verscheen tussen de 16de en 18de eeuw. Gerichte fok ving echter pas aan in de tweede helft van de 20e eeuw.

Turkse angora
Turkse angora

9. Siamees

Siamees
Siamees

De Siamees is een van de oudst erkende kattenrassen. De oorsprong van het ras zijn door westerlingen naar Europa (voornamelijk Engeland en Frankrijk) meegenomen katten uit het Verre Oosten waaronder Thailand (het voormalige Siam).

Ze kenmerkten zich door het bezitten van de partiële albinogenen die het kenmerkende uiterlijk gaven waarbij de kleur enkel nog toont in de extremiteiten van het dier. De eerste exemplaren kwamen rond 1880 naar Europa.


Zie hier de Top 10 populairste kattenrassen ter wereld


8. Pers


De Pers is een van de oudste kattenrassen. Zoals de naam al doet vermoeden komt de Pers oorspronkelijk uit Perzië. In de 17e eeuw werden de eerste Perzen naar Europa overgebracht.

In de Europese landen werd het uiterlijk verder ontwikkeld en gekruist met langharige dieren die lokaal voorkwamen in vooral Engeland rond het einde van de negentiende eeuw. Perzen zijn rustige introverte stabiele katten. Perzen kunnen goed worden gehouden als binnenkat.


7. Japanse stompstaartkat

Japanse stompstaartkat
Japanse stompstaartkat

De Japanse stompstaartkat of Japanse bobtail is een kattenras met een zeer korte, bijzondere staart van 10 tot 12 cm, die meestal opgerold is tot een stompje van amper 5 cm. Het ras komt zowel in korthaar als langhaar voor en is een oorspronkelijk fenotype van de huiskat zoals die in Japan voorkomt.


6. Singapura

Singapura
Singapura

De Singapura is een Singaporees kattenras. Ze is klein, maar stevig en gespierd. Zijn ronde kopje heeft grote oren, die breed aan de onderkant zijn en spits bij de punt, en hij heeft enorme ogen. De nek is dik en kort, de snuit breed en de neus stomp. De neus en ogen zijn zwart omlijnd.


Wist je dat de katten die samenwonen kennen elkaar bij naam zegt Japans onderzoek.


5. Schotse vouwoorkat

Schotse vouwoorkat
Schotse vouwoorkat

De Schotse vouwoorkat heeft een lijf met sterke rug, robuuste poten en een middellange staart. Hij heeft kleine oren op een ronde kop. De vacht is kort en dicht ingeplant en kan voorkomen in alle kleuren en patronen.


4. Cornish Rex

Cornish rex
Cornish rex

De Cornish rex is een kattenras dat is ontstaan in het graafschap Cornwall in Engeland. Het is een kat van het oosterse type met een zachte, gekrulde of gegolfde vacht.


Zie hier de top 10 langste landdieren ter wereld.


3. Burmees

Burmees
Burmees

De burmees is een kortharige kat afkomstig uit het Verre Oosten (Birma en omstreken). Kenmerkend voor het ras is het bezitten van twee partiële albinofactoren, genotype cb cb, waardoor de pigmentontwikkeling geremd wordt en de kleur het duidelijkst doorkomt op de extremiteiten van het lichaam (kop, poten en staart) terwijl er een lichter nuance ervan op het lichaam aanwezig is. De kleurremming treedt op op die delen van het lichaam die het warmst van temperatuur zijn.


Zie hier de Top 10 populairste kattenrassen ter wereld.


2. Bengaal

Bengaal
Bengaal

De bengaal is een relatief nieuw kattenras dat zo gefokt is dat het het uiterlijk heeft van een wilde kat en het gedrag van een huiskat. Dit ras is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 1950 na het kruisen van de wilde Bengaalse tijgerkat met huiskatten en raskatten. Er ontstonden katten met een bijzonder vlekkenpatroon.


1. Abessijn

Top 10 slimste kattenrassen ter wereld
Abessijn: Top 10 slimste kattenrassen ter wereld

De abessijn is een van de oudste kattenrassen en de exacte herkomst is in nevelen gehuld. Het ras lijkt qua uiterlijk op de afbeeldingen en beeldjes van de katten die voorkomen in het Oude Egypte, maar een directe link hiertussen is nooit gevonden.

Abessijnen behoren tot de meest intelligente kattenrassen. Het zijn huisdieren die betrokken willen zijn bij alles wat er in huis gebeurt. Abessijnen zijn zeer op mensen georiënteerd en willen een hechte band met hun eigenaren.


Geef een reactie