Top 10 steden met duurste huizen per in Frankrijk 2021 per m2

Top 10 steden met duurste huizen per in Frankrijk 2021 per m2
Top 10 steden met duurste huizen per in Frankrijk 2021 per m2

Steden met duurste huizen per in Frankrijk 2021 per m2

Voor een klein flatje van 60 m2 moet je in Parijs ruim € 600.000 betalen. Let wel, dan heb je nog geen flatje in het centrum. Dan het het bedrag wel eens verdubbelen, bijvoorbeeld in het 1ste arrondissement.


Lees hier ->>> meer over Frankrijk op deze website.


Top 10 steden met duurste huizen per in Frankrijk 2021 per m2

(steden met meer dan 100.000 inwoners)
Bron: Seloger.com


10. Saint-Denis – € 3.973 per m2

Saint-Denis is vanuit het centrum van Parijs gemakkelijk en snel te bereiken met de metrolijn 13 – richting Saint-Denis Basilique, en is bekend om de Saint-Denisbasiliek, en het Stade de France.


9. Aix-en-Provence – € 4.123 per m2

Aix ligt ten westen van de Montagne Sainte-Victoire en ten noorden van Marseille. Met deze laatste stad vormt Aix een agglomeratie.

De beroemdste straat van Aix is de Cours Mirabeau, een laan met platanen, oude herenhuizen en twee fonteinen. Ten noorden van de Cours Mirabeau ligt het oude centrum met o.a. de kathedraal Saint-Sauveur (12e – 16e eeuw) met een romaanse kloostergang en Le Buisson ardent, een Franse primitief van de hand van Nicolas Froment, het stadhuis (met zijn smeedijzeren hek) en vele pleintjes zoals de place Albertas.


8. Nantes – € 4.151 per m2

Nantes is een havenstad in het westen van Frankrijk, waar aan de zuidrand van Bretagne de rivieren Erdre en Sèvre uitmonden in de Loire. Samen met de stad Saint-Nazaire vormt de stad het economische en culturele centrum van het stimuleringsgebied Pays de la Loire en van een groot deel van Bretagne.


7. Montreuil – € 6.876 per m2

Montreuil, ook wel Montreuil-sous-Bois genoemd, is een gemeente in het Franse departement Seine-Saint-Denis (regio Île-de-France). Het heeft bijna 110.000 inwoners en is een voorstad van Parijs.


6. Nice – € 4.485 per m2

Nice is een grote toeristische trekpleister en marktleider aan de Franse Rivièra (Côte d’Azur).


Zie hier de top 10 steden met de meeste zonuren in Europa.


5. Bordeaux – € 5.023 per m2

Bordeaux heeft twee bekende bijnamen. De eerste is Port de la lune, de ‘maanhaven’, verwijzend naar de vorm van de rivier de Garonne die door de stad loopt. Deze verwijzing komt terug in het logo van de stad in de vorm van drie halve manen.

De stad staat daarnaast ook wel bekend als La belle endormie, de ‘schone slaapster’, verwijzend naar de weelderige architectuur te danken aan het rijke verleden, maar het rustige leven in de stad en gebrek aan economische dynamiek vandaag de dag.


4. Annecy – € 5.243 per m2

Annecy ligt in het departement Haute-Savoie in het oosten van Frankrijk. De stad is tevens de hoofdstad van het departement, en heeft zo’n 125.000 inwoners, die Annéciens worden genoemd.


3. Lyon – € 5.652 per m2

Lyon is een stad in het zuidoosten van Frankrijk en ligt op de plaats waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien. De leuze van de stad luidt: ‘Avant, avant, Lion le melhor!’ (Vooruit, vooruit, Lyon de beste!)


2. Boulogne-Billancourt – € 9.063 per m2

De gemeente Boulogne-Billancourt ligt in het Franse departement Hauts-de-Seine (regio Île-de-France). Het stadje heeft ruim 100.000 inwoners.

De plaats is bekend doordat het hoofdkantoor van Renault hier is gevestigd. Ook TF1 heeft hier haar hoofdkantoor. Daarnaast is het de grootste voorstad van Parijs.


1. Parijs – € 10.683 per m2