Top 10 te bezoeken attracties in Ierland met beelden, linkjes en tekst

0
Top 10 te bezoeken attracties in Ierland met beelden, linkjes en tekst
Top 10 te bezoeken attracties in Ierland met beelden, linkjes en tekst

Top 10 te bezoeken attracties in Ierland

Ierland is mooi, is ruig en je kunt er gewoon met de euro betalen. Wat wil je nog meer? Nou gewoon, de volgende 10 leukste attractie van Ierland bezoeken.

Deze lijst hebben wij niet bedacht, maar www.independent.ie. En als de Ieren het zelf leuk vinden, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Lees meer…


Lees hier ->>> grappige en interessante artikelen over vakantie op deze website…


Top 10 te bezoeken attracties in Ierland


1. Cliffs of Moher

De Kliffen van Moher liggen in het graafschap Clare en behoren tot de hoogste klifkusten in Europa.

De kliffen bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van acht kilometer aan de Ierse westkust. Ze liggen tussen de dorpen Doolin en Liscannor. De kliffen grenzen aan de Burren.

De kliffen rijzen 120 meter op uit de Atlantische Oceaan bij Hag’s Head. Het hoogste punt ligt op 214 m. Halverwege ligt O’Brien’s Tower, een ronde stenen uitkijktoren, die in 1835 werd gebouwd door Cornelius O’Brien.

Hij deed dat ten gerieve van de vele toeristen die ook toen al de kliffen bezochten. Tegenwoordig behoren de kliffen tot de meest bezochte plekken in Ierland.

Website: www.cliffsofmoher.ie


Zie hier de Top 10 grootste bedrijven van Ierland 2021.


2. Guinness Storehouse

Het Guinness Storehouse is een attractie bij de brouwerij van Guinness en ligt in het centrum van Dublin.

In de imposante hoge opslagtoren van de oude bierbrouwerij zijn diverse audiovisuele presentaties gemaakt over hoe het bierbrouwen in zijn werk gaat. Onder andere wordt duidelijk waaraan het Guinness bier zijn zwarte kleur te danken heeft.

Inbegrepen bij de prijs is een glas Guinness, dat kan opgedronken worden op de bovenste verdieping van het Storehouse, met een mooi uitzicht op Dublin.

Website: www.guinness-storehouse.com


Zie hier de Top 10 succesvolste Ierse muzikanten aller tijden – volgens ‘Billboard’


3. Dublin Zoo

Website: www.dublinzoo.ie


Zie hier de Top 10 rijkste sporters uit Ierland 2022.


4. Tayto Park

Website: www.taytopark.ie


Zie hier de Top 10 populairste toeristische attracties Europa 2023.


5. Newgrange

Newgrange is de bekendste prehistorische vindplaats van heel Ierland. Het is één van de graftombes (een ganggraf) van het Brú na Bóinne-complex.

Deze is te vinden in het landsdeel County Meath, zo’n 50 kilometer ten noorden van de stad Dublin. Het staat sinds 1993 geplaatst de lijst van cultureel erfgoed van de UNESCO.

Volgens de resultaten van koolstofdateringen is het bouwwerk zo’n 3200 v.Chr. gebouwd. Newgrange is daarmee zo’n 600 jaar ouder maakt dan de piramides van Gizeh in Egypte, en zo’n 900 jaar ouder dan Stonehenge in Engeland. Het monument is een ganggraf.

Website: www.newgrange.com


6. Glendalough

Glendalough is een Ierse vallei in de Wicklow Mountains in het Nationaal Park Wicklow Mountains. De vallei ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Dublin.

De naam Glendalough is afgeleid uit het Iers: Gleann Dá Locha: “Dal van de twee meren”, refererende aan de meren in het dal genaamd Lower Lough en Upper Lough. Glendalough is één van de etappeplaatsen van de Wicklow Way, een langeafstandswandelpad door de Wicklow Mountains.

Website: www.glendalough.ie


Zie hier de top 10 meest bijzondere dieren in Ierland.


7. Giant’s Causeway

De Giant’s Causeway is een rotsformatie aan de noordoostkust van Noord-Ierland (Bushmills), die bestaat uit zo’n 40.000 basaltzuilen.

De formatie staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo’n 60 miljoen jaar geleden. De locatie is de meest bezochte toeristische attractie van Noord-Ierland.

Website: www.giantscausewayofficialguide.com


8. Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol ligt buiten het stadscentrum van Dublin, aan de zuidkant van de Liffey. De grijze stenen laten aan de buitenkant niets zien van de tragische historie van deze voormalige gevangenis.

Er is nu een uitgebreid museum in gehuisvest, waar dagelijks grote groepen toeristen rondgeleid worden.

kilmainhamgaolmuseum.ie


9. Spike Island

Website: www.spikeislandcork.ie


10. Bunratty Castle

Dit familiemuseum met een 15e-eeuws kasteel en een levendig 19e-eeuws dorp brengen de geschiedenis tot leven.

Website: www.bunrattycastle.ie


Geef een reactie