Top 10 tijdloze klassieke sportauto’s

0
Citroen SM - Top 10 tijdloze klassieke sportauto's
Citroen SM - Top 10 tijdloze klassieke sportauto's

Tijdloze klassieke sportauto’s

Gewoon, omdat ze mooi zijn, niet meer of minder. Lees en zie meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 tijdloze klassieke sportauto’s

Bron: www.hotcars.com


10. Jaguar E-type

Jaguar E-Type
Jaguar E-Type

De Jaguar E-Type is waarschijnlijk een van de meest iconische sportwagens die ooit zijn gemaakt. Vanaf het moment dat het voor het eerst aan de wereld werd getoond, waren mensen onder de indruk van hoe geweldig het eruit zag.

Enzo Ferrari zou het zelfs “de mooiste auto ter wereld” hebben genoemd. Die vorm had echter zowel functie als vorm, aangezien hij zo aerodynamisch mogelijk was ontworpen. Koppel dat aan een motor die voor die tijd een groot vermogen had (de eerste iteratie van de XK 6-in-lijn die vele Jaguars de komende decennia zou aandrijven), en Jaguar had het recept voor een serieus snelle en serieus briljante sportwagen.


9. Mercedes-Benz SL (R107)

Mercedes-Benz SL (R107)
Mercedes-Benz SL (R107)

De Mercedes-Benz SL heeft al generaties lang de reputatie een briljante sportwagen te zijn. De R107 is één van de meest gevierde generaties van de SL. Het kwam uit een tijdperk waarin Mercedes-Benz hun auto’s nog steeds enorm doorontwikkelde, wat resulteerde in een auto die niet alleen ongelooflijk luxueus en comfortabel was voor zijn tijd, maar ook zeer solide gebouwd en ongelooflijk betrouwbaar.


8. Aston Martin DB5

Aston Martin DB5
Aston Martin DB5

Wanneer je aan een klassieke Aston Martin denkt, is de eerste auto waar ze waarschijnlijk aan denken de DB5. Deze typisch Britse sportwagen werd beroemd dankzij zijn vele optredens in de James Bond.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom mensen dachten dat dit een geschikte auto was voor James Bond, aangezien hij een vleugje klasse heeft die typisch Brits is. Hij was behoorlijk krachtig voor zijn tijd dankzij zijn 4,0-liter 6-in-lijn motor, en ook het interieur behoorde voor zijn tijd tot het toppunt van luxe.


Zie hier de Top 10 mooiste Aston Martins aller tijden.


7. Lotus Elise

Lotus Elise
Lotus Elise

Het merk Lotus is een naam die meer dan welke andere dan ook wordt geassocieerd met kleine, eenvoudige en lichtgewicht sportwagens. Colin Chapman’s filosofie van “vereenvoudigen en lichtheid toevoegen” is zo invloedrijk geweest dat grotere fabrikanten het ook voor bepaalde modellen hebben overgenomen.

Misschien wel de modernste van Lotus’ klassieke interpretatie van de filosofie van Colin Chapman is de eerste generatie Elise. De S1 Elise had slechts een 1.8 liter Rover K-Series motor, maar dat was alles wat hij nodig had om leuk te rijden, want hij woog slechts 725 kg.


Zie hier de Top 25 steden met meeste metrostations ter wereld 2023.


6. Triumph TR6

Triumph TR6
Triumph TR6

het merk Triumph maakte verschillende geweldige en typisch Britse sportwagens in de tijd dat het actief was als autobedrijf. Misschien wel één van de beste van die auto’s is de TR6. De TR6 heeft een klassieke styling uit de jaren ’60 die werd gedaan door Karmann en een 2,5 liter zescilinder lijnmotor die eigenlijk redelijk krachtig was voor die tijd.

De auto was ook erg licht, met een gewicht van slechts 1.130 kg. Dit resulteerde in een auto met alle ingrediënten die je van een klassieke Britse sportwagen mag verwachten!


Zie hier de vreemdste auto ooit gemaakt is de Peel 50 – Een top 15


5. Austin-Healey 3000

Austin-Healey 3000
Austin-Healey 3000

Als het gaat om klassieke Britse sportwagens, zijn er niet veel geliefder of herkenbaarder dan de Austin-Healey 3000. Deze auto heeft al tientallen jaren een grote aanhang, dankzij zijn geweldige styling en zijn krachtige 6-in-lijn motor.

Hij speelde ook een rol in de autosport en nam in die periode deel aan zowel circuitraces als rallysport.


4. Porsche 911 (993)

Porsche 911
Porsche 911

De 911 is tenslotte één van de meest iconische sportwagens aller tijden. Hoewel er tal van klassieke iteraties van de 911 zijn om uit te kiezen, is misschien wel de beste vorm van die klassieke modellen de 993. Dit was de laatste generatie van de 911 die luchtgekoeld was.


Zie hier de Top 10 snelste Porsches ooit gemaakt.


3. Lotus Esprit (S4)

Lotus Esprit (S4)
Lotus Esprit (S4)

Het merk Lotus heeft door de jaren heen veel iconische auto’s geproduceerd. Deze wigvormige sportwagen was vanaf de jaren ’70 tot aan het begin van de jaren ’00 een hoofdbestanddeel van de modellenreeks van Lotus. Het verdiende een plaats in de popcultuur door in twee James Bond-films te verschijnen.


2. Mitsubishi 3000GT

Mitsubishi 3000GT
Mitsubishi 3000GT

De Mitsubishi 3000GT was één van de technologisch meest geavanceerde auto’s van zijn tijd. De VR4-versie van de 3000GT had vierwielaandrijving, vierwielbesturing, actieve vering en actieve aerodynamica. Dit zijn allemaal stukjes technologie die 10, 15 of zelfs 20 jaar na het begin van de jaren 90, toen deze auto uitkwam, niet op veel andere productieauto’s te vinden waren.


1. Citroen SM

 Citroen SM
Citroen SM

Deze auto is één zeldzame hybride van Franse en Italiaanse techniek, tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Citroën en Maserati. Hij heeft alle klassieke elementen die je van een luxueuze Citroën uit de jaren 70 mag verwachten, inclusief een avant-gardistisch ontwerp, tal van mechanische eigenaardigheden waardoor hij zijn tijd ver vooruit was, en die briljante hydropneumatische vering.


Top 10 tijdloze klassieke sportauto’s

  1. Citroen SM
  2. Mitsubishi 3000GT
  3. Lotus Esprit (S4)
  4. Porsche 911 (993)
  5. Austin-Healey 3000
  6. Triumph TR6
  7. Lotus Elise
  8. Aston Martin DB5
  9. Mercedes-Benz SL (R107)
  10. Jaguar E-type

Geef een reactie