Top 10 vakantie droombestemmingen 2022

Lissabon - Vakantie droombestemmingen 2022
Lissabon - Vakantie droombestemmingen 2022

Vakantie droombestemmingen 2022

De reserveringszoekservice van Google Flights heeft de bestemmingen onthuld waar internetgebruikers het meest naar hebben gezocht op hun site. Het ging om het zoeken naar vakanties tussen 1 juni en 31 augustus 2022. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website.


Top 10 vakantie droombestemmingen 2022


10. Rome, Italië

Pizza’s, pasta’s, uitstapjes in het park van Villa Borghese, het Colosseum, het Forum, de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan. Maar ook minder bekend, de wandeling langs de fonteinen die je niet mag missen om de Italiaanse hoofdstad.


Zie hier de top 100 best bekeken tv programma’s in 2020 in Nederland.


9. Denpasar, Bali, Indonesië

Vanuit Denpasar, hoofdstad van het Indonesische eiland Bali, ontdek je magische plekken. Denk aan de tempel van Tanah Lot gebouwd op een eilandje bij het heilige Bajra Sandhi-monument en het eiland Seregan alias het schildpaddeneiland.


8. Palma de Majorque, Spanje

Net als Corsica, Sardinië of Sicilië biedt Palma de Mallorca die kleine prachtige typische dorpjes. Denk aan Cala Matzoc en de Platja de Muro. Op cultureel gebied mag je de basiliek van Santa Maria niet missen, het op één na grootste gebouw van Spanje na de kathedraal van Sevilla.


Wist je dat een half uurtje strekken effectiever is om de bloeddruk te verlagen dan stevige een wandeling.


7. Athene, Griekenland

De Akropolis is blijft mooi, dichtbij en veraf, bij zonsondergang. De Griekse salades zijn niet te versmaden en het is ook een goede uitvalsbasis om het land te verkennen. Aan te raden zijn de eilanden Aegina of, verder weg, Hydr, 1u30 met de veerboot: een klein autovrij paradijs en één van de mooiste havens in de Egeïsche Zee.


Zie hier de top 10 mooiste eilanden in de Middellandse Zee 2022.


6. Marrakesh, Marokko

Afkoelen in een riad, een oase van rust, weg van de drukte van de medina en het Jemaa el fna-plein. Met heerlijke honinggebakjes en muntthee. Zie ook het weelderige Bahia-paleis, de Arabisch-Andalusische architectuur en de tuinen waar de tijd lijkt stil te staan.


Zie hier de top 10 grootse goudmijnen ter wereld.


5. Porto, Portugal

Beroemd om zijn prachtige bruggen en de productie van portwijn, het strand, dat is Porto. Ook de middeleeuwse wijk Ribeira aan de oevers van de Douro, de geplaveide straatjes met koopmanshuizen en cafés: ‘Tão romântico!’


4. Barcelona, ​​​​Spanje

Barcelona is het strand, de Ramblas, de overdekte markten, de tapas, de prestigieuze Sagrada Familia en Gaudi natuurlijk.


Zie hier een overzicht van alle kabinetten die zijn afgetreden in Nederland.


3. Montreal, Canada

Gelegen op een groot eiland in de St. Lawrence is dit een geweldige stad vanwege de diverse buurten en kleurrijke huizen. Je eet er poutine, borrelt op het terras op het Plateau en flaneert langs de St. Lawrence rivier. Het is genieten van deze mix tussen Europees-Franstalige cultuur en Amerikaanse cultuur.


2. New York, VS

Een bezoek aan Central Park in het hart van Manhattan is bijzonder aangenaam op zonnige dagen. Neem de fiets of de scooter om in alle vrijheid Big Apple te ontdekken. Ga naar Brooklyn: de wijk wordt steeds populairder en weet: Brooklyn alleen is al twee keer zo groot als Parijs!


Zie hier de top 10 beste stranden in Azië 2022.


1. Lissabon, Portugal

Vorig jaar stond Lissabon al op de vijfde plaats. De Portugese hoofdstad heeft alles te bieden heeft: architectuur, een charmante tram en pasteis de Belem, de lokale gebakjes.


Top 10 vakantie droombestemmingen 2022

  1. Lissabon, Portugal
  2. New York, VS
  3. Montreal, Canada
  4. Barcelona, ​​​​Spanje
  5. Porto, Portugal
  6. Marrakesh, Marokko
  7. Athene, Griekenland
  8. Palma de Majorque, Spanje
  9. Denpasar, Bali, Indonesië
  10. Rome, Italië

Zie hier de top 10 best betaalde banen in Nederland in 2021.