Top 10 van meest succesvolle boybands aller tijden o.b.v. verkochte albums

Meest succesvolle boybands aller tijden - Backstreet Boys
Meest succesvolle boybands aller tijden - Backstreet Boys

Meest succesvolle boybands aller tijden

Boybands komen en gaan. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


Top 10 van meest succesvolle boybands aller tijden


10. Jonas Brothers – 17 miljoen verkochte albums

Kevin, Joe en Nick Jonas vormden de Jonas Brothers in 2005 in hun geboorteplaats Wykoff, New Jersey. In 2007/2008 kregen ze een enorm succes toen ze met de Walt Disney Company begonnen te werken.

De Jonas Brothers brachten vier volledige albums en één live-album uit voordat ze in 2013 uit elkaar gingen vanwege een ‘diepe breuk binnen de band’.


9. BTS – 20 miljoen verkochte albums

De nieuwste toevoeging aan de boybandscene komt uit Seoul, Zuid-Korea. De Bangtan Boys, of BTS, maakten hun debuut in 2013 en hebben sindsdien de wereld stormenderhand veroverd. De band bestaat uit zeven leden: Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V en Jungkook.


8. Westlife – 55 miljoen verkochte albums

Westlife was een rage in de jaren 90! De groep, die in Ierland is opgericht, kwam officieel bij elkaar in 1998. De groep bestaat uit de leden Shane Filan, Markus Feehily, Klan Egan en Nicky Byrne. In 2004 kreeg de groep een schok toen een van de oorspronkelijke leden, Brian McFadden, de boyband voorgoed verliet.


Zie hier de Top 100 beste New Wave bands aller tijden.


7. Boyz II Men – 60 miljoen albums verkocht

Terwijl boybands traditioneel gedomineerd werden in de popmuziekscene, schokte Boyz II Men de wereld door in 1987 de boybandwereld in de R&B-scene te brengen. Nathan Morris, Wanna Morris, Shawn Stockman en Michael McCary vormden oorspronkelijk de band tot McCary vertrok in 2003 om gezondheidsredenen.


6. *NYSNC – 70 miljoen verkochte albums

De boyband, waaronder Justin Timberlake, JC Chasez, Chris Kirkpatrick, Joey Fatone en Lance Bass, heeft drie volledige albums uitgebracht die hen acht Grammy Award-nominaties opleverden.

Hoewel *NYSNC misschien niet langer actief is, heeft de boyband als geen ander een culturele impact op de muziekindustrie. Sterker nog, ze waren de enige band die meer dan vijftien jaar lang meer dan een miljoen exemplaren van een album op één dag had verkocht.


Zie hier de Top 10 beste girlbands aller tijden met beeld.


5. One Direction – 70 miljoen verkochte albums

De rage van de boyband was in de Verenigde Staten een decennium lang uitgedoofd tot de opkomst van One Direction in 2010. Gevormd op de Britse X-Factor, Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson en Zayn Malik werden later bekende namen over de hele wereld.

Tijdens hun zesjarige carrière bracht de jongensband vijf volledige albums uit en toerde ze vier keer de wereld rond als headliners. Ze zijn de eerste band in de Amerikaanse Billboard 200 die alle vier hun albums op nummer één heeft laten debuteren.


4. New Kids On The Block – 70 miljoen verkochte albums

Hoewel New Kids On The Block het boybandgenre misschien niet heeft uitgevonden, hebben ze zich zeker geperfectioneerd en de blauwdruk gecreëerd die bands zelfs vandaag zouden volgen.

Jonathan Knight, Jordan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg en Danny Woods vormden de band in 1985 in hun woonplaats Dorchester, Massachusetts.

De band bracht tijdens hun eerste run vijf volledige albums uit, waaronder een kerstalbum. Nadat de band in 1994 uit elkaar ging, kwam de band in 2008 weer bij elkaar en heeft sindsdien nog twee studioalbums uitgebracht.


Zie hier de top 500 beste albums aller tijden.


3. The Osmonds – 70 miljoen verkochte albums

De Osmonds waren alle broers en zussen. De Amerikaanse familie kwam samen in de vroege jaren 70 en bereikte hun hoogtepunt in het midden van de jaren 70 met hun klassieke deuntjes, outfits en natuurlijk hun elektrische podiumpresentatie.

De groep, die bestond uit Donny, Jimmy, Merrill, Wayne, Alan en Jay Osmond, stond bekend om hun hits als ‘One Bad Apple’, ‘Down By The Lazy River’ en ‘Yo-Yo’, om er een paar te noemen.


2. The Jackson 5 – 75 miljoen verkochte albums

Terwijl de jaren 80 en 90 de hitjaren zijn voor jongensbands, maakte The Jackson 5 de jongensbandcategorie al in de jaren 60 populair. The Jackson 5, opgericht in 1965, bestond uit de broers Jackie, Tito, Jermaine, Marlon en Michael Jackson.

Tijdens hun carrière bracht The Jackson vijftien volledige studioalbums uit en ging op zes tours, waarvan één in 2012. Ze zijn genomineerd voor drie Grammy Awards en zijn opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 1997.


1. Backstreet Boys – 100 miljoen verkochte albums

Backstreet Boys tijdens de iHeartRadio Music Awards (2019)
Backstreet Boys tijdens de iHeartRadio Music Awards (2019)

Het valt niet te ontkennen dat de Backstreet Boys één van de grootste boybands van de jaren 90 was. AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson en Brian Littrell vormden die band in 1993 in Orlando, Florida.

Sindsdien hebben ze negen volledige albums uitgebracht, elf wereldtournees gemaakt en acht keer genomineerd voor de Grammy Awards.

Website: www.backstreetboys.com


Top 10 van meest succesvolle boybands aller tijden

  1. Backstreet Boys – 100 miljoen
  2. The Jackson 5 – 75 miljoen
  3. The Osmonds – 70 miljoen
  4. New Kids On The Block – 70 miljoen
  5. One Direction – 70 miljoen
  6. *NYSNC – 70 miljoen
  7. Boyz II Men – 60 miljoen
  8. Westlife – 55 miljoen
  9. BTS – 20 miljoen
  10. Jonas Brothers