, , , , ,

Top 10 vriendelijkste steden in Europa 2023

Siena - Top 10 vriendelijkste steden in Europa 2023

Vriendelijkste steden in Europa 2023

Dit zijn de vriendelijkste steden van Europa volgens de Readers’ Choice Awards 2023 van cntraveller.com. De onderstaande scores zijn percentages die het gemiddelde tevredenheidsniveau weergeven.


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website.


Top 10 vriendelijkste steden in Europa 2023

Bron: www.cntraveller.com


10. Ljubljana, Slovenië – score 92,31 procent

De hoofdstad van Slovenië is één van de meest groene steden van Europa en een van de meest leefbare dankzij het autovrije centrum en vriendelijke inwoners.

Het is ook hard op weg een foodiebestemming te worden met invloeden uit de buurlanden Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Er is een nieuwe generatie chef-koks die zich richten op lokale producenten en duurzame landbouwmethoden.


9. Boekarest, Roemenië – score 92,5 procent

De stad wordt vaak het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd dankzij de grote boulevards en architectuur.

Tegenwoordig is er sprake van een afbrokkelende elegantie met een dynamisch tintje en een gastvrije houding. Er zijn musea genoeg om te verkennen, weelderige parken in elke sector, sierlijke 17e- en 18e-eeuwse orthodoxe kerken die verscholen liggen en een bruisend nachtleven.


Zie hier de Top 20 beste cultuursteden om te bezoeken 2023.


8. Dubrovnik, Kroatië – score 92,61 procent

Aan de zuidkust van Kroatië, tegen de bergen van de Adriatische Zee aan, ligt de oude stad van Dubrovnik, omringd door 16e-eeuwse stenen muren.

Autovrije winkelstraten, barokke architectuur (met name de St. Blaise-kerk) en natuurlijk de glinsterende azuurblauwe zee op de achtergrond zorgen voor een etherisch gevoel in de gemeente.


Zie hier de Top 20 van de mooiste steden ter wereld 2023.


7. San Sebastián, Spanje – score 92,67 procent

Beroemd om zijn Baskische keuken als bakermat van de pintxo. Dit is Baskisch voor ‘piek’ en verwijzend naar een aperitief dat lijkt op tapas, vaak genoten als een maaltijd tussen drie of vier pintxo-bars).

De charme van San Sebastián al bekend bij fijnproevers. Maar de bevolking – misschien enigszins overschaduwd door hun onberispelijke smaakpapillen – behoort volgens de lezers cntraveller.com van officieel tot de vriendelijkste van Europa.


6. Málaga, Spanje – score 94,19 procent

De afgelopen jaren is de historische stad Málaga een magneet geworden voor jonge Spaanse creatievelingen.

Dit komt door de betaalbare huurprijzen, de authentieke keuken en de zon. Er zijn een hele reeks nieuwe restaurants en stijlvolle plekken, waardoor het een bestemming is die je absoluut moet bezoeken.


Zie hier de Top 10 steden met de meeste zonuren in Europa.


5. Belgrado, Servië – score 94,55 procent

Als creatieve enclave is de Servische hoofdstad op het eerste gezicht misschien niet de meest klassiek mooie stad. Toch hebben de geplaveide straatjes, brutalistische gebouwen en contrasterende architectuur een zekere charme.

Mode-, kunst- en muziekscènes borrelen hier weg, die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.


4. Helsinki, Finland – score 95 procent

De Finse hoofdstad heeft Oslo, Kopenhagen en Stockholm dit jaar uit de lijst gestoten en is nu, volgens onze lezers, de vriendelijkste van alle Scandinavische steden.

In andere opzichten is Helsinki ook bezig met een inhaalslag ten opzichte van de andere hoofdsteden. Dit met een sterke kunst- en designscene en een golf van nieuwe restaurants die de stad in de welverdiende schijnwerpers zetten.


3. Dublin, Ierland – score 95,37 procent

Dublin

Dublin

Van vioolspelen op straat tot een bruisend nachtleven dat doorgaat tot in de vroege ochtend: de Ierse hoofdstad combineert zijn levensvreugde naadloos met knipoogjes naar zijn radicale geschiedenis. Dit laatste in de vorm van bezienswaardigheden, musea en de verhalen.


2. Cork, Ierland – score 97 procent

Cork

Cork

Deze plaats heeft een grote persoonlijkheid, een opwindende culinaire scene, veel coffeeshops, galerijen, musea en een iconische voedselmarkt.


Zie hier de Top 10 meest bijzondere dieren in Ierland.


1. Siena, Italië – score 98,33 procent

Siena

Siena

De prachtige Toscaanse enclave Siena is een bruisende stad vol middeleeuwse gebouwen en levendige cafécultuur. De belangrijkste actie vindt plaats op Piazza del Campo, waar elke zomer de Palio, een bareback-paardenrace, wordt gehouden.

Je kunt er ook door de gotische straten slenteren om ambachtelijke boetieks en authentieke familierestaurants te verkennen, waar je de echte ziel van de stad zult ontmoeten.


Top 10 vriendelijkste steden in Europa 2023

 

1 antwoord
  1. Simeon Kanis
    Simeon Kanis zegt:

    Dag, wat leuk om te lezen dat Siena op nummer 1 staat. Er staat echter dat Siena een Toscaanse enclave is. Siena is geen enclave maar gewoon een stad in Toscane.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie