, , , , ,

Top 10: Wie zijn de rijkste Nederlanders in 2014?

Top 10: Wie zijn de rijkste Nederlanders in 2014?

Wie zijn de rijkste Nederlanders? Jullie in ieder geval niet, anders zou je niet de tijd hebben om zo’n artikeltje te lezen en te becommentariëren. Wij werken in ieder geval hard aan onze eerste stappen op weg naar de Quote 500.

Top 10: Wie zijn de rijkste Nederlanders?


10. Familie Dreesman met 1,5 miljard

Het geld van de familie is oorspronkelijk binnen geroeid met warenhuis Vroom & Dreesmann.


9. Joop van den Ende met 1,6 miljard

Wie kent ‘m eigenlijk niet? De man die een opleiding volgde tot timmerman en tot technisch tekenaar werd schathemeltje rijk in de showbusiness. Met de “Joop van den Ende Theaterproducties” produceerde hij onder andere de musicals The Wiz, The Lion King, Tarzan, Ciske de Rat, Dirty Dancing, Evita, Petticoat, Droomvlucht, High School Musical, Mary Poppins, The Little Mermaid, Aspects of Love, Wicked, Hij Gelooft in Mij, Jersey Boys, Love Story en Sister Act.


8. Albert Blokker met 1,6 miljard

Van RTL-nieuws: “Onder de broers groeide het Blokker-concern uit van veertig Blokkerwinkels en twee groothandels met een gezamenlijke omzet van 20 miljoen euro en 500 medewerkers in 1973, naar het huidige internationale concern met circa 26.000 medewerkers, met zestien winkelformules en bijna drieduizend winkels. Het bedrijf is actief in elf landen, en boekt een omzet van ruim 2,5 miljard euro.”


Zie hier de top 20 best betaalde CEO’s van Nederland 2021.


7. John Fentener van Vlissingen met 1,4 miljard

Hij maakte onder andere een succes van: BCD Travel (zakenreizen), Travix (online reizen), Park ‘N Fly (parkeren nabij luchthavens), Airtrade (consolidating en fulfillment), VakantieXperts (toeristische reizen) en Parkmobile International (mobiele parkeer- en verkeersapplicaties). Fentener van Vlissingen is actief in 97 landen met circa 13.000 medewerkers en een totale omzet, inclusief partneromzet, van U.S.$ 22,8 miljard.


6. John de Mol jr. met 1,9 miljard

In 1999, 2005 en 2011 werd hij uitgeroepen tot Omroepman van het jaar en 2013 won hij in de Verenigde Staten een Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs, voor zijn programma The Voice.


Top 5: Wie zijn de rijkste Nederlanders?


5. Dik Wessels met 2 miljard

Wessels was onder andere bezitter van bouwbedrijf Volker Wessels Stevin.


4. Wijand Pon met 2 miljard

Pon is rijk geworden van de auto’s, onder andere importeerde hij: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Lamborghini en Bugatti.


3. Frits Goldschmeding met 2,1 miljard

Fits heeft zijn schaapjes op het droge gekregen met het uitzendbureau Randstad. Hij was de oprichter, president-directeur en voorzitter van de raad van bestuur, later vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Randstad Holding.


2. Charlene de Carvalho-Heineken met 5,4 miljard

Na het overlijden van haar vader en grote baas Freddy Heineken in 2002 erfde De Carvalho zijn aandelenpakket met een toenmalige waarde van € 3,7 miljard, waardoor ze grootaandeelhouder werd van Heineken.


Top 3: Wie zijn de rijkste Nederlanders?


1. Familie Brenninkmeijer met 21 miljard

C&A Europe is eigendom van de in Zug in Zwitserland gevestigde Cofra Holding AG. Deze holdingmaatschappij is eigendom van de Nederlandse familie Brenninkmeijer. Volgens het Duitse blad Manager Magazine en het Nederlandse jaarblad Quote 500 is deze familie met een geschat vermogen van € 22 miljard (2011) de rijkste van Nederland. Waren ooit gestart met C&A.

Van de site…
The COFRA Group of companies are mainly active within the following industries:
– retail
– real estate
– private equity investment management
Each of the Group businesses operates independently while upholding the mission and values that bind the COFRA Group together.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie