Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

0
Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine
Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

Als Rolling Stone Magazine het zegt, dan is het ook zo! Hier de 100 Greatest Artists volgens hen. Bij vele artiesten een verhaaltje (van Wikipedia), een video (van YouTube) en soms een verwijzing naar een website. Kijk en lees meer…


Lees hier ->>> meer aardige en grappige artikelen over muziek op deze website…


Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine


100. Talking Heads

Het werk van Talking Heads is erg invloedrijk geweest. Voor bBands als Radiohead, vanwege de naam en de Red Hot Chili Peppers zijn zij hun muzikale bron. U2 gebruikte één deel van Life during wartime tijdens de tour Discotheque.

Diverse nummers van Talking Heads zijn ook gecoverd door muzikanten. Denk aan bands als Simply Red, Living Colour en Arcade Fire. In films worden af en toe ook Talking Heads-songs gebruikt.

Dit in films zoals The Truman Show met Jim Carrey en The Family Man met Nicolas Cage. Sinds hun zomertournee in 2008 coverde de Dave Matthews Band veelvuldig Burning Down the House.

Website: www.davidbyrne.com


99. Carl Perkins

Perkins (Tiptonville, 9 april 1932 – Jackson, 19 januari 1998) was een Amerikaans pionier in de rockabillymuziek. Dit is een combinatie van rhythm-and-blues en countrymuziek uitgebracht bij Sun Records in Memphis.


98. Curtis Mayfield


97. R.E.M.


96. Diana Ross and the Supremes

The Supremes waren actief van 1959 tot 1977 een Amerikaanse en bij vele liefhebbers van soulmuziek bekend, ook bij het grote publiek. De groep was een van de boegbeelden van het Motown-geluid in de jaren zestig.

In de jaren 1965-1969 behoorden ze tot de populairste muziekgroepen in Amerika en Europa. Samen met The Temptations, The Four Tops, Martha & The Vandellas en andere zwarte popgroepen leverden ze een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde doorbraak van de Afro-Amerikaanse rhythm-and-bluesmuziek.


95. Lynyrd Skynyrd


94. Nine Inch Nails


93. Booker T. and the MGs

Booker T. & the M.G.’s is een instrumentale soulband, vooral populair in de zestiger en zeventiger jaren. De leden werkten als sessiemuzikanten voor Stax Records en de band wordt vaak in het subgenre Memphis soul geplaatst.

Ze zijn tussen 1963 en 1968 op meer dan 500 albums te horen van Stax Records. Dit zijn bijvoorbeeld albums van Otis Redding, Eddie Floyd, Johnnie Taylor, Rufus Thomas en Carla Thomas. Tevens waren ze de eerste band die leden van verschillende rassen had. Ze zijn waarschijnlijk het bekendst door hun wereldhit Green Onions.


92. Guns n’ Roses


91. Tom Petty


90. Carlos Santana

(Autlán, 20 juli 1947)

Carlos Santana is een gitarist van Mexicaanse afkomst. Hij werd bekend met Santana, de band die zijn achternaam draagt en succesvol is sinds het eind van de jaren zestig.

Carlos Santana brak in 1969 door met een optreden op het Woodstockfestival met zijn band Santana. Deze band experimenteerde met rock, latin en jazz fusion en maakte vooral naam met de lange gitaarsolo’s van Carlos.


89. The Yardbirds

The Yardbirds was een Britse rockband uit de jaren zestig. De band is vooral bekend omdat drie van de beroemdste gitaristen, Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page, hun carrière bij The Yardbirds begonnen. De band had gedurende de jaren zestig onder andere de hits I’m a Man en For Your Love.


88. Jay-Z


87. Gram Parsons

(Winter Haven, Polk County, Florida, 5 november 1946 – Joshua Tree, Zuid-Californië, 19 september 1973)

Parsons was een Amerikaans countryzanger. Het beperkte oeuvre van Parsons is omgekeerd evenredig aan zijn invloed. Mick Jagger en Keith Richards van the Rolling Stones leerden van Parsons de countrymuziek waarderen.

Parsons heeft altijd volgehouden dat hij meespeelt op de rootsy Stones-LP Exile On Main Street en er wordt beweerd dat Jagger en Richards het nummer Wild Horses speciaal voor Gram hebben geschreven. Hoe dan ook, het was Parsons die samen met zijn Flying Burrito Brothers de compositie eerder dan the Stones zelf op plaat zette.

Elvis Costello droeg werk aan hem op en tot op de dag van vandaag zijn countrymuzikanten, zoals Wilco, The Jayhawks en Ryan Adams, schatplichtig aan hem. Wereldwijd worden er nog geregeld tributes rond Parsons georganiseerd.

Postuum werd Parsons in 1999 opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame.

Website: www.gramparsons.com


86. Tupac Shakur


85. Black Sabbath


84. James Taylor

James Vernon Taylor
(Boston, 12 maart 1948)

James Taylor is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. In februari 1978 won Taylor een Grammy Award voor het nummer Handyman. In de jaren die volgden deed hij verschillende tournees en bracht hij albums uit als Dad Loves His Work en Flag.

Website: www.jamestaylor.com


83. Eminem


82. Creedence Clearwater Revival

Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit zanger, gitarist, songwriter John Fogerty (1945), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep speelt een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n’ roll.


81. The Drifters


80. Elvis Costello

Declan Patrick Aloysius MacManus
(Paddington (Londen), 25 augustus 1954),

Elvis Costello is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst. Zijn voornaam is afkomstig van Elvis Presley; zijn achternaam komt van de artiestennaam van zijn vader, Day Costello.

Website: www.elviscostello.com


79. The Four Tops


78. The Stooges


77. Beastie Boys

Beastie Boys bestond uit Adam Yauch (MCA) (5 augustus 1964 – 4 mei 2012), Mike Diamond (Mike D) (20 november 1965) en Adam Horovitz (King Adrock) (31 oktober 1966). Lange tijd golden deze blanke Joodse jongens uit de middenklasse als een uitzondering in het hiphopwereldje, dat voornamelijk door zwarte jongens uit de getto’s wordt bevolkt.

In 1986 bracht Beastie Boys het eerste album uit: Licensed to Ill werd een groot succes. Met een combinatie van rock en hiphop is hun stijl op dat moment vergelijkbaar met die van Run-D.M.C., dat in dezelfde periode doorbrak. Met de single (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!) werden de Beastie Boys bekend.

Het volgende album Paul’s Boutique in 1989 haalde niet de verkoopcijfers van het eerste, maar was op artistiek vlak een grote sprong voorwaarts. Ze gebruikten veel uiteenlopende samples en waren daarmee voorlopers van de abstracte hiphop van onder andere DJ Shadow (U.N.K.L.E.).

Website:


76. The Shirelles


Zie hier de Top 50 beste nummers van de Rolling Stones aller tijden.


Geef een reactie