, , , , , ,

Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

Top 50 uit de Top 100 grootste artiesten aller tijden


75. Eagles

Eagles is een Amerikaanse rockband, een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in 1971 opgericht en zou, met een onderbreking van 14 jaar, blijven optreden tot en met 2015.

De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar, tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. Het album Eagles – Their Greatest Hits 1971-1975 is het best verkochte album aller tijden in de Verenigde Staten.

Website: www.eagles.com

https://youtu.be/ok5cybxEJ80


74. Hank Williams

https://youtu.be/H_MwSId57ro


73. Radiohead

Radiohead is een Engelse alternatieve rockband uit Oxfordshire. De band bestaat uit Thom Yorke (zang, slaggitaar, piano, elektrische instrumenten, percussie), Jonny Greenwood (leadgitaar, andere instrumenten), Ed O’Brien (gitaar, achtergrondzang), Colin Greenwood (basgitaar, synthesizers) en Phil Selway (drums en percussie). Sinds 1994 werkt de band samen met producer Nigel Godrich en ontwerper Stanley Donwood. Radiohead heeft meer dan 25 miljoen platen verkocht.

Website: www.radiohead.com


72. AC/DC


71. Frank Zappa

Frank Vincent Zappa
(Baltimore, 21 december 1940 – Laurel Canyon (Californië), 4 december 1993)

Zappa was een Amerikaans componist en musicus, die ook deel uitmaakte van of de leiding had over verschillende rockgroepen (zoals The Mothers of Invention). Zappa mengde op geheel eigen wijze rockmuziek met psychedelica, jazz, experimentele muziek en eigentijdse klassieke muziek gecombineerd met een grote dosis zelfspot, humor en performance-art.


70. The Police

https://youtu.be/xFHm3HCN9_k


69. Jackie Wilson

Jack Leroy Wilson, Jr.
(Detroit (Michigan), 9 juni 1934 – Cherry Hill Township (New Jersey), 21 januari 1984)

Jackie Wilson was een Amerikaans soul- en rhythm-and-blues-zanger. Wilson groeide op in Detroit. In 1953 sloot hij zich aan bij de groep Billy Ward & the Dominoes. Hij kreeg hij veel fans, onder wie Elvis Presley.

In 1957 begon Wilsons solocarrière met het nummer Reet petite. Dat was zo’n groot succes dat het songschrijver Berry Gordy in staat stelde het label Motown op te richten, dat Jackie Wilson overigens nooit onder contract heeft gehad. Latere nummers van Wilson waren Lonely Teardrops en I’ll Be Satisfied.


68. The Temptations


67. Cream

De Engelse rockband Cream werd in 1966 gevormd op initiatief van drummer Ginger Baker. De band zou de standaard zetten voor rockbands die bestonden uit een drummer, een bassist en een gitarist, zogenaamde powertrio’s.

Baker kende bassist Jack Bruce uit bands als de Graham Bond Organisation en de band van Alexis Korner. Bruce had enige tijd met Eric Clapton gespeeld in John Mayall’s Bluesbreakers. De beslissing om met elkaar een band te beginnen werd genomen na een jamsessie bij Baker thuis. Naar eigen zeggen vond ieder bandlid de andere twee leden de beste muzikanten die hij kende, bovendien waren ze niet tevreden over de bands waarin ze tot dan speelden.


66. Al Green


65. The Kinks

The Kinks was een Engelse rockgroep opgericht in 1963 met singer-songwriter Ray Davies, zijn broer leadgitarist en zanger Dave Davies en bassist Pete Quaife. De nummers uit hun beginperiode waren toonaangevend voor de rock-‘n-roll in het midden van de jaren zestig en albums zoals Face to Face, Something Else, Village Green, Arthur en Muswell Hillbillies staan dan ook hoog aangeschreven bij fans en muziekcritici.


64. Phil Spector


63. Tina Turner

Anna Mae Bullock
(Nutbush, Tennessee, 26 november 1939)

Tina Turner is een zangeres en actrice uit de Verenigde Staten met de Zwitserse nationaliteit. Ze had voorheen de Amerikaanse nationaliteit, maar heeft deze opgegeven. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock of “Queen of Rock ‘n’ Roll”. In de jaren 60 en 70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren 80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met 180 miljoen verkochte platen de bestverkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar krachtige stemgeluid en om haar energieke optredens: big hair (meestal een pruik), een normale boezem en slanke benen geaccentueerd door hoge hakken en een korset of minirok.


62. Joni Mitchell

Roberta Joan Anderson
(Fort Macleod, 7 november 1943)

Joni Mitchell is een Canadese singer-songwriter. Daarnaast houdt ze zich bezig met fotografie, poëzie en schilderkunst, wat bijvoorbeeld terug te zien is in een op Vincent van Gogh geïnspireerd zelfportret op de hoes van Turbulent indigo (1994).

Website: www.jonimitchell.com


61. Metallica


60. The Sex Pistols

Sex Pistols was een Engelse punkgroep die grote bekendheid verwierf tussen 1975 en 1978.

De groep, aanvankelijk bestaande uit Steve Jones (gitaar), Glen Matlock (basgitaar), Paul Cook (drums) en zanger John Lydon (alias Johnny Rotten), oogstte veel succes mede dankzij promotie in de media, die door manager Malcolm McLaren handig werd gevoed.


59. Aerosmith


58. Parliament and Funkadelic

Funkadelic was een beroemde Amerikaanse funkband uit de jaren zeventig, die samen met de tweelingband Parliament de funk, en in het bijzonder de p-funk, vormgaven. De band stond onder leiding van George Clinton en bestond uit een grote groep muzikanten.


57. Grateful Dead


56. Dr. Dre


55. Eric Clapton

Eric Patrick Clapton
(Ripley (Surrey), 30 maart 1945)

Eric Clapton is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek. Clapton verwierf de bijnaam waaronder hij nog steeds bekend is: Slowhand. Deze bijnaam kreeg hij omdat hij door zijn stijl van spelen regelmatig snaren brak en deze dan ter plekke verving, terwijl het publiek hem begeleidde met traag handgeklap.

Website: www.ericclapton.com


54. Howlin’ Wolf


53. The Allman Brothers Band

The Allman Brothers Band was een invloedrijke Amerikaanse Southern rock- en bluesband uit Macon (Georgia), in eerste instantie rond de broers Duane en Gregg Allman. Met hun mix van blues, country, rock en zelfs jazz en klassieke muziek groeide The Allman Brothers Band uit tot een van de belangrijkere rockbands van de jaren zeventig.


52. Queen

Queen is een Engelse rockgroep. De band is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, tachtig en negentig, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis.

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën (zoals in Somebody to Love goed te horen is) en de krachtige liveoptredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste liveoptreden aller tijden.


51. Pink Floyd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie