Top 100 meest inspirerende mensen 2022

0
Jacinda Ardern - Top 100 meest inspirerende mensen 2022
Jacinda Ardern - Top 100 meest inspirerende mensen 2022

100 meest inspirerende mensen 2022

Van wie kunnen we wat leren, wie kunnen vandaag de dag onze voorbeelden zijn? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over beroemdheden op deze website.


Top 100 meest inspirerende mensen 2022

Bron: https://globalleaderstoday.online/


100.  TOM SZAKY (SOCIALE IMPACT)

Tom Szaky is de oprichter en CEO van TerraCycle, een ook wereldleider in het inzamelen en hergebruiken van complexe afvalstromen.

Zijn organisatie heeft honderden sociale, milieu- en zakelijke onderscheidingen en erkenningen ontvangen van verschillende organisaties, waaronder de Verenigde Naties, Fortune Magazine, World Economic Forum, Schwab Foundation en de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

Hij is ook de auteur van vier boeken, Revolution in a Bottle (2009), Outsmart Waste (2014), Make Garbage Great (2015) en The Future of Packaging (2018).


99.  SUSAN CAIN (COACHING)

Susan Cain is de auteur van de bestsellers Quiet Journal, Quiet Power: The Secret Strengths of Introverts en Quiet: The Power of Introverts in A World That Can’t Stop Talking, dat in 40 talen is vertaald.

LinkedIn noemde haar ook de 6e Top Influencer ter wereld. Susan is een partnerschap aangegaan met Malcolm Gladwell, Adam Grant en Dan Pink om de Next Big Idea Book Club te lanceren.

Zij doneren al hun opbrengsten aan alfabetiseringsprogramma’s voor kinderen. Haar werk is verschenen in The New York Times, The Atlantic, The Wall Street Journal en vele andere publicaties. Haar recordbrekende TED-talk is meer dan 30 miljoen keer bekeken op TED.


98.  TIILA ABBITT (DUURZAAMHEID)

Ze is de oprichter en CEO van Aether Beauty, een schoon veganistisch schoonheidsbedrijf dat de kracht van de natuur benut.

Abbitt nam duurzaamheid vanaf het begin op in het DNA van haar bedrijf en na een carrière bij een toonaangevende cosmeticafabrikant raakte ze geïntrigeerd door duurzaamheid in elk aspect van de schoonheidsproductenindustrie.

Als wereldwijd merk kwam Abbitt er al snel achter dat er in de VS slechts 11 verboden chemicaliën in kleurcosmetica zijn, terwijl er in de Europese Unie meer dan 1300 zijn.

Hierdoor leerde ze ook kleurcosmetica te formuleren met een uitgebreide lijst met chemische verbodsbepalingen en hoe schonere alternatieven te vervangen.

Abbitt begon te kijken naar natuurlijke make-upformuleringen en ontdekte dat geen van de aanbiedingen echt kon concurreren met conventionele schoonheidsbedrijven.

 


97.  BASIMA ABDULRAHMAN (DUURZAAMHEID)

Abdulrahman is een bekende klimaatvoorloper en werkt met passie aan groene bouwprojecten in de Iraakse regio Koerdistan. Ze is bestuurslid van de World Economic Forum Foundation, cultureel leider en een veelgevraagd spreker op Davos, UNESCO en verschillende internationale evenementen.

Abdulrahman is aangesteld als Erbil Chapter-voorzitter van The Iraq Britain Business Council Young Executives Network. Ze werd geselecteerd om medevoorzitter te zijn van de WEF-jaarvergadering van 2019 in Davos.

Ze was ook te zien in het tijdschrift TIME, Inhabitat, Forbes, WEF Agenda, het tijdschrift Real Leaders en andere platforms voor het leiden van de missie voor groen bouwen in Irak. Abdulrahman is een geaccrediteerde professional door de US Green Building Council.


96.  SHAWN ACHOR (COACHING)

Shawn Achor is een van ’s werelds toonaangevende experts geworden op het gebied van het verbinden van geluk en succes.

Zijn onderzoek naar mentaliteit haalde de cover van Harvard Business Review, zijn TED-talk is een van de meest populaire aller tijden met meer dan 13 miljoen views, en miljoenen hebben zijn lezing op PBS gezien.

Achor heeft lezingen gegeven of gewerkt met meer dan een derde van de Fortune 100-bedrijven en de NFL, de NBA, het Pentagon en het Witte Huis.

Shawn is de ook auteur van de bestseller The Happiness Advantage (2010) en Big Potential (2018) van de New York Times. Hij heeft nu in meer dan 50 landen lezingen gegeven en gesproken met CEO’s in China, artsen in Dubai, schoolkinderen in Zuid-Afrika en boeren in Zimbabwe.

Zijn Happiness Advantage-training is een van de grootste en meest succesvolle bedrijfstrainingsprogramma’s voor positieve psychologie wereldwijd.


95.  ALEXANDRE KOIRANSKY (SOCIALE IMPACT)

Hij is de oprichter van FAIR, een spirit-merk met een missie om boeren in ontwikkelingslanden de afgelopen tien jaar te ondersteunen. De organisatie zorgt ervoor dat alle arbeiders die de gewassen verbouwen een eerlijk tarief krijgen voor hun diensten.

Koiransky gelooft dat we het kapitalisme in rijke landen kunnen gebruiken om boerengemeenschappen in plaatsen als Belize, Salvador, Bolivia, Oezbekistan, Malawi, Paraguay en andere landen over de hele wereld te ondersteunen om bloeiende gemeenschappen te creëren.

Fairtrade-normen promoten de belangrijkste Sustainable Development Goals (SDG’s): schoon water en sanitaire voorzieningen, fatsoenlijke werkomstandigheden, geen armoede, gendergelijkheid en economische groei en verantwoorde consumptie en productie. FAIR is ook op weg om eind 2022 geen plastic te gebruiken.


94.  DR. MARC HARRISON (GEZONDHEIDSZORG)

Dr. Marc Harrison is de CEO van een non-profit gezondheidszorgbedrijf, Civica Rx. Hij is ook een invloedrijke en ontwrichtende figuur in de gezondheidszorg, op zoek naar innovatieve manieren om medicatie voor iedereen toegankelijk te maken.

Onder zijn toezicht wil hij tekorten en prijsstijgingen wegwerken en voorkomen dat mensen lijden onder de grillen van de industrie. Hij is ook de president en CEO van Intermountain Healthcare en de Carl en Elizabeth Naumann-decaan van de Stanford University School of Medicine.

Hij is ook hoogleraar Otolaryngologie-hoofd- en nekchirurgie en hoogleraar Bio-engineering en Neurobiologie.


93.  DOREEN KESSY (ONDERWIJS)

Doreen Kessy is de COO van Ubongo in Afrika, een educatief platform dat media gebruikt om het aantrekkelijker en interactiever te maken. Het bedrijf levert educatief materiaal in grote hoeveelheden en op grote schaal en tegen lage kosten om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Bijna 6,4 miljoen huishoudens in 31 landen luisteren, kijken en leren elke week van de tekenfilms van het bedrijf, wat de wiskunde en zelfs de schoolbereidheid verbetert. Daarnaast is ook aangetoond dat de cartoons ook een positieve invloed hebben op het gedrag van zorgverleners.

In één van hun tekenfilms, Akili and Me, komen kinderen van drie tot zes jaar samen met Akili in Lala Land, waar ze leren tekenen, cijfers, Engels en letters.


92.  MATILDA HO (TECHNIEK)

Ze is de Managing Director en oprichter van Bits x Bites, China’s eerste food tech accelerator en VC-fonds dat investeert in ondernemers die wereldwijde voedselproblemen aanpakken.

Met een visie om de toekomst van voedsel vorm te geven, is Bits x Bites een grote stap in de richting van het inspireren van de Chinese ondernemersgemeenschap om te brainstormen en nieuwe ideeën te vinden om mondiale problemen aan te pakken.

Het fungeert ook als een katalysator om startups het vertrouwen en de connecties te geven om uit te blinken en een betekenisvolle en schaalbare impact te maken. Bits x Bites heeft geïnvesteerd in bedrijven, waaronder een CPG-startup voor drinkbare salades, een startup voor snacks op basis van zijderupsen.

Ook investeerden ze in een jong bedrijf dat weerbestendige, cloud-connected boerderijen bouwt om lokale voedselproductie door iedereen overal mogelijk te maken.


91.  YASMIN GRIGALIUNAS (SOCIALE IMPACT)

Yasmin Grigaliunas, CEO en mede-oprichter van World’s Biggest Garage Sale (WBGS), is een pionier op het gebied van circulaire economie in Australië.

Ze stuwt ook deze industrie vooruit door te innoveren, samen te werken, met elkaar in contact te komen en meerdere belanghebbenden te mobiliseren naar een gedeelde visie en tegelijkertijd sociaal welzijn te bieden.

In 2020, midden in de wereldwijde pandemie, openden Grigaliunas en haar team het eerste en enige operationele Circular Economy Precinct van Australië in Brisbane. Tot op heden heeft de organisatie meer dan 4,3 miljoen kg potentieel afval van stortplaatsen afgevoerd.


Wist je dat Stereotypen over man en vrouw vast staan met tiende levensjaar.


90.  TRISTAN HARRIS (TECHNIEK)

Tristan Harris is de oprichter van het nieuwe Center for Humane Technology en was ook Google’s Design Ethicist. Zij ontwikkelden een raamwerk voor hoe technologie ‘ethisch’ de gedachten en acties van mensen vanaf schermen zou moeten sturen.

Harris heeft tien jaar besteed aan het begrijpen van de onzichtbare invloeden die het menselijk denken beïnvloeden. Hij wordt ook door het tijdschrift The Atlantic genoemd als ‘het dichtst bij wat Silicon Valley in de buurt heeft van een geweten’.

Zijn werk is te zien geweest op TED, ’60 Minutes,’ PBS NewsHour,’ HBO’s ‘RealTime with Bill Maher’, The Atlantic, WIRED, de New York Times, Der Spiegel en The Economist.


89.  ROMAN MARS (AMUSEMENT)

Mars is de gastheer en maker van 99% Invisible, een korte radioshow over design en architectuur. Met bijna 500 miljoen downloads is de 99% Invisible podcast een van de meest populaire podcasts ter wereld.

Fast Company noemde hem een ​​van de 100 meest creatieve mensen in 2013. Hij was ook een TED-hoofdspreker op het podium in 2015. Het is momenteel de meest populaire TED Talk over design met meer dan 6,5 miljoen views.

Meest recentelijk was hij co-auteur van The 99% Invisible City: A Field Guide to the Hidden World of Everyday Design, een prachtig ontworpen en geïllustreerd New York Times-bestsellerboek over de gebouwde wereld.


88.  SARA SANFORD (DIVERSITEIT EN INCLUSIE)

Sara Sanford is de architect achter de GEN-certificering, de eerste gouden standaard voor gendergelijkheid in Amerikaanse bedrijven. Ze is ook de oprichter van Gender Equity Now (GEN).

Sanford is daarnaast  gastdocent aan de School of Information van de University of Washington. Haar staat van dienst bij het implementeren van empirisch onderbouwde oplossingen omvat het lanceren van een internationale non-profitorganisatie ter ondersteuning van plattelandsonderwijs.

Ook leidt zij een initiatief rond vrouwen en rijkdom in de financiële dienstverlening en het werken met lokale stichtingen om culturele competentie in de K-12-scholen in Washington te bevorderen.

Ze constateerde dat systemische problemen moeilijk te veranderen zijn door individuele acties. Met deze bevindingen veranderde ze haar focus op mechanica in plaats van mindsets en richtte GEN op.


87.  TARA WINKLER (SOCIALE IMPACT)

Tara Winkler is medeoprichter van de Cambodian Children’s Trust (CCT). In de afgelopen 14 jaar heeft ze CCT door verschillende belangrijke organisatorische mijlpalen geleid, waaronder de overgang van een weeshuis naar een model voor empowerment van gezinnen, de Village Hive.

Tegenwoordig is CCT een grassroots, door de gemeenschap geleide organisatie die zich richt op het verschuiven van macht naar lokale gemeenschappen om duurzame, systemische verandering te bewerkstelligen.

Haar TED Talk ‘Waarom we het tijdperk van weeshuizen moeten beëindigen’ is meer dan een miljoen keer bekeken. Winkler’s boek ‘How (NOT) to Start an Orphanage’ werd in 2006 uitgegeven door Allen & Unwin.


86.  PROF. DAVID GRUBER (DUURZAAMHEID)

Prof. David Gruber is een zeebioloog en oceaanonderzoeker. Hij heeft een schat aan nieuwe inzichten verschaft in een geheime ’taal’ van de felle kleuren en geluiden die veel zeedieren helpen communiceren, communiceren en vijanden ontwijken.

Zijn interdisciplinair onderzoek slaat bruggen tussen mariene biologie, biofysica, klimaatwetenschap en diercommunicatie. Dit terwijl zijn uitvindingen baanbrekende technologie inzetten om mensen te helpen de onderwaterwereld te bekijken vanuit het perspectief van degenen die het thuis noemen.

Prof. Gruber verzamelde ook het wetenschappelijke team voor Project CETI, een non-profitorganisatie en 2020 Audacious Project dat geavanceerde machine learning en niet-invasieve robotica heeft toegepast om naar de communicatie van walvissen te luisteren en deze te vertalen.


85.  ANGÉLICA DASS (KUNST & CULTUUR)

Angélica Dass is een bekroonde fotograaf wiens kunst fotografie combineert met sociologisch onderzoek en publieke participatie in de verdediging van mensenrechten wereldwijd.

Ze is ook de maker van het internationaal geprezen Humanæ Project – een verzameling portretten die de diverse schoonheid van menselijke kleuren onthullen.

Het initiatief is naar meer dan 80 steden op zes continenten gereisd – van National Geographic tot The World Economic Forum – om gesprekken te promoten die de manier waarop we denken over huidskleur en etnische identiteit uitdagen.


84.  LINDSAY AMER (AMUSEMENT)

Lindsay is de oprichter en CEO van Queer Kid Studios, een multimediaproductiebedrijf gevestigd in Portland, Maine, met op queer gerichte, intersectionele media voor alle leeftijden.

Ze is een LGBTQ+-activiste en digitale maker, een echte pionier in queer- en kindermedia. Lindsay is ook een Creative Resident bij SPACE op Ryder Farm, een TED-resident en werd door GLAAD een Rising Star genoemd, een Queero door hen.us was een Webby Honoree.

Amer kreeg subsidies van het Made in NYC Women’s Media Fund, het Awesome Project en het Emerging Creator-programma van VidCon voor haar doorbraak in queer media.


83.  DR. ANDREW FORREST (SOCIALE IMPACT)

Dr. Andrew Forrest is de voorzitter van Fortescue Metals Group. In 2001 richtte hij samen met zijn vrouw Nicola de Minderoo Foundation op.

Sindsdien heeft hij meer dan AU$2 miljard gedoneerd aan zijn kerninitiatieven en meer dan 280 goede doelen wereldwijd.

Dr. Forrest wijdt zijn niet-aflatende energie aan het aanpakken van enkele van ’s werelds belangrijkste problemen, waaronder ongelijkheid, moderne slavernij en kanker.

In 2021 kondigde Fortescue zijn toezegging aan om tegen 2030 emissievrij te worden en creëerde Fortescue Future Industries (FFI), een ontwikkelaar, financier en exploitant van een wereldwijde portefeuille van hernieuwbare energiebronnen.


82.  AUDREY CHOI (DUURZAAMHEID)

Audrey Choi is de CEO van Morgan Stanley’s Institute for Sustainable Investing. Ze is ook het hoofd en de algemeen directeur van Morgan Stanley’s Global Sustainable Finance Group.

Ze houdt toezicht op de inspanningen van het bedrijf om veerkrachtige gemeenschappen te ondersteunen.

Choi is ook lid van verschillende nationale non-profitorganisaties die zich richten op impactbeleggen, educatie en natuurbehoud. Ze is afgestudeerd aan Harvard College en Harvard Business School.


81.  AMIT SOOD (KUNST & CULTUUR)

Sood is de directeur van Google’s Cultural Institute. Hij en zijn team werken eraan om kunst en cultuur toegankelijk en boeiend te maken voor iedereen over de hele wereld.

Ze werken samen met meer dan 1.000 archieven, musea en andere instellingen uit meer dan 70 landen om ons gedeelde erfgoed op het web te brengen en hen in contact te brengen met mensen door middel van nieuwe technologieën.

Er is onlangs geëxperimenteerd met het combineren van kunst met algoritmen voor machine learning en andere geavanceerde technologieën om nieuwe manieren te creëren om onze culturen te verkennen.


Zie hier: beroepen van de toekomst: 10 voorbeelden voor 2050.


80.  DR. MUSIMBI KANYORO (INCLUSIE & DIVERSITEIT)

Dr. Musimbi Kanyoro is de voormalige president en CEO van het Global Fund for Women. Ze is momenteel voorzitter van de internationale raad van 18 hogescholen die deel uitmaken van de United World Colleges.

Tijdens haar tijd bij het Global Fund for Women zag Dr. Kanyoro de organisatie bijna $ 150 miljoen aan subsidies toekennen. Voordat ze bij de stichting kwam, was ze de directeur voor Bevolking en Reproductieve Gezondheid bij de David and Lucile Packard Foundation.

Ze heeft veel geschreven en gepubliceerd over zaken die het leven van kinderen en vrouwen betreffen. Kanyoro was ook een visiting scholar aan Harvard. In 2015 noemde Forbes haar ook één van de 10 vrouwelijke ‘power brands’ die zich inzetten voor gendergelijkheid.


79.  DR. EMILY LEPROUST (DUURZAAMHEID)

Dr. Emily Leproust is de CEO en mede-oprichter van Twist Bioscience. Dit een bedrijf dat nieuwe toepassingen voor DNA-schrijven stimuleert om de wereldwijde uitdagingen van therapeutische ontwikkeling, volksgezondheid, duurzaamheid en voedselonzekerheid aan te pakken.

Foreign Policy noemde haar ook één van de toonaangevende ‘Global Thinkers’ voor het versnellen van de bouwstenen van het leven. Fast Company noemde haar één van de ‘Most Creative People in Business’ voor het sneller dan ooit synthetiseren van DNA.

Dr. Leproust is auteur van meer dan 30 boeken.


78.  ELISE ROY (DIVERSITEIT & INCLUSIE)

Elise Roy is een dove mensgerichte ontwerper, voormalig advocaat en motiverende spreketr. Ze had eerder een Inclusive Design Firm waarvan de klanten de National Science Foundation en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling waren.

Roy is momenteel de VP/Principal Architect bij Salesforce. Haar TEDx-talk, ‘When we Design for Disability, We All Benefit’, had meer dan 1 miljoen views in minder dan drie maanden nadat ze de headliner was op TED.com.


77.  SHANI DHANDA (DIVERSITEIT & INCLUSIE)

Dhanda is een 1,meter 20 hoge, wereldberoemde handicapspecialist, gediagnosticeerd met osteogenesis imperfecta. Ze wordt vermeld als een van de meest invloedrijke mensen met een handicap in het VK.

Als beoefenaar en keynote spreker voor inclusie in het bedrijfsleven, de overheid, non-profit en de bredere samenleving, helpt Dhanda organisaties barrières te doorbreken en inclusie te integreren in hun zakelijke kaders.

Dhanda heeft ook Diversability, Asian Woman Festival en Asian Disability Network opgericht en geleid.


76.  SHAMERAN ABED (SOCIALE IMPACT)

Shameran Abed is de Senior Director bij het Ultra-poor Graduation-programma van BRAC. BRAC heet ook meer dan twee miljoen huishoudens in Bangladesh geholpen om af te komen van armoede en sociale deprivatie.

De impact van het programma in Bangladesh heeft BRAC’s Ultra-Poor Graduation Initiative (UPGI) geïnspireerd om de Graduation-aanpak op te schalen. Dit door integratie in bestaande sociale beschermingsprogramma’s van de overheid in landen met het grootste potentieel voor impact.

Door Graduation op te schalen via overheidsintegratie, wil BRAC UPGI 21 miljoen meer mensen uit extreme armoede helpen. Daarnaast leidt Abed het microfinancieringsprogramma van BRAC. Dit programma heeft inmiddels meer dan zeven miljoen klanten in zeven landen in Azië en Afrika.


Zie hier de Top 10 ruimteschepen in films.


Top 75 meest inspirerende mensen 2022


75.  DR. AMEL KARBOUL (POLITIEK)

Dr. Amel Karboul staat bekend om haar werk om een ​​nieuwe generatie verantwoordelijke leiders, teams en organisaties te inspireren om doorbraken in hun denken te creëren, zichzelf te transformeren en te werken aan een rechtvaardige en duurzame toekomst.

Ze is de oprichter en CEO van The Education Outcomes Fund (EOF). Deze organisatie helpt om de leer- en werkgelegenheidsresultaten te verbeteren door financiering te koppelen aan meetbare resultaten.

Dr. Karboul heeft ook het Maghreb Economic Forum (MEF) gebouwd. Ze leidde ook de oprichting van de eerste democratische samenleving in de Arabische natie,


74.  JASON DECAIRES TAYLOR (KUNST & CULTUUR)

Jason deCaires Taylor is een milieuactivist, beeldhouwer en professionele onderwaterfotograaf. Hij was ook de eerste van een nieuwe generatie kunstenaars die het concept van land art veranderde in een ander medium: Marine Environment.

Zijn evoluerende sculpturen ondersteunen de levenscyclus van de waterorganismen omdat ze zijn gemaakt van pH-neutraal cement.

Dit laat zien dat Taylor’s bezorgdheid verder gaat dan alleen de esthetiek van zijn kunstwerken. Hij heeft ook wereldwijd het eerste onderwatersculptuurmuseum geopend en blijft zijn kunst met de mensen delen.


73.  ILWAD ELMAN (SOCIALE IMPACT)

Ilwad Elman is de CEO van het Elman Peace and Human Rights Center. Zij houden toezicht op de mensenrechten, genderrechtvaardigheid, het tegengaan van gewelddadig extremisme en vredesopbouw.

Ze is de jongste adviseur van de VN-secretaris-generaal Antonio Guterres’ Peacebuilding Fund. Elman is  ook een pleitbezorger voor de Kofi Annan Foundation en adviseur van de VN-agenda voor jeugd, vrede en veiligheid.

Ilwad ontving de Gleitsman International Activist Award van Harvard in 2015. In 2016 de Wrongs Award van Oxfam America en de 2017 BET Global Good Star Award.


72.  THEE UGLOW (DIVERSITEIT & INCLUSIE)

Tea Uglow leidt een deel van Google’s Creative Lab. Dit lab is gespecialiseerd in het werken met kunstenaars, schrijvers, culturele organisaties en producenten aan digitale technologie-experimenten op de grenzen van de traditionele culturele praktijk.

Uglow is ook een leider op het gebied van inclusie en diversiteit. Ze werkte bijna tien jaar bij Google en startte in 2012 Google’s Creative Lab in Europa. Ze bouwde ook een Creative Lab voor de regio Azië-Pacific in Sydney, Australië.


71.  DR MAJA ZELIHIC (ONDERWIJS)

Dr. Maja Zelihic is interim-decaan, Fulbright-specialist, hoogleraar en afdelingsvoorzitter van de Advanced Management Studies aan de Forbes School of Business and Technology, University of Arizona Global Campus.

Ze is momenteel in dienst bij Fulbright. Dr. Zelihic is ook een GLOBE-onderzoeksproject Country-Co-Investigator en draagt ​​bij aan de unieke grootschalige studie van culturele praktijken, leiderschapsidealen en interpersoonlijk vertrouwen die GLOBE in 160 landen heeft uitgevoerd.

Zelihic werd ook door PeopleHum uitgeroepen tot een van de 200 beste leiders die in 2021 volgden.


Zie hier zeven wetenschappelijke wetenswaardigheden over scheidingen.


70  ABI RAMANAN (SOCIALE IMPACT)

Ramanan is de oprichter van Papi’s Pickles. Dit is een sociale onderneming voor voedsel, die vers en smakelijk Zuid-Indiaas en Sri Lankaans eten levert.

Het is gemaakt door vrouwelijke chef-koks uit deze gemeenschappen die tijdens en na het conflict in Sri Lanka naar het VK zijn verhuisd. Ze maakt ook deel uit van de adviesraad van EAT Foundation, een wetenschappelijk gebaseerd wereldwijd platform voor transformatie van voedselsystemen.

Ramanan is ook de oprichter van ImpactVision, een bedrijf dat leert het probleem van voedselverspilling van $ 1 biljoen aan te pakken.


69.  DR. OLEG KONOVALOV (COACHING)

Dr. Oleg Konovalov is een Global Thought Leader, Auteur, Business Educator, Consultant en C-Suite Coach. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het runnen van bedrijven en het adviseren van Fortune 500-bedrijven

Konovalov is door veel vooraanstaande autoriteiten van onze tijd uitgeroepen tot ‘de da Vinci van visionair leiderschap’. Dr. Konovalov wordt genoemd in de top acht van wereldwijde experts op het gebied van leiderschap.

Hij is ook genomineerd voor de Distinguished Award in Leadership door Thinkers50. Dr. Oleg Konovalov staat in de Global Gurus Top 30 in Leadership en is door Thinkers 360 erkend als #1 Global Thought Leader on Culture.

Hij is de auteur van The Vision Code (2021), LEADEROLOGY (2019), Corporate Superpower (2018), Organizational Anatomy (2016),


68.  KEVIN PLANK (SPORT)

Kevin Plank is een Amerikaanse ondernemer en de oprichter, Executive Chairman en Brand Chief van het beroemde sportkledingmerk Under Armour.

Zijn bedrijf is de op één na grootste leverancier van sportkleding in heel Amerika en realiseerde dit jaar een omzet van ongeveer 3,8 miljard dollar.

Met 25 jaar ervaring met het uitrusten van atleten met ’s werelds meest innovatieve prestatiekleding, schoeisel en uitrusting, leidt Plank nu een wereldwijd bedrijf van meer dan 14.000 werknemers met een nettowaarde van $ 9,45 miljard.

Met een duidelijk omschreven doel: we empoweren degenen die streven naar meer, Under Armour-producten worden wereldwijd verkocht en gedragen door atleten op alle niveaus.


67.  DR. DIANE HAMILTON (COACHING)

Diane Hamilton is de oprichter en CEO van Tonerra, een advies- en mediabedrijf. Ze is een radiopresentator, keynote spreker en de voormalige MBA-programmavoorzitter aan de Forbes School of Business.

Ze heeft meerdere boeken geschreven die vereist zijn aan universiteiten over de hele wereld. Hieronder Cracking the Curiosity Code: The Key to Unlocking Human Potential en The Power of Perception: Eliminating Boundaries to Create Succesvolle Global Leaders.

Zij is de maker van de Curiosity Code Index®-beoordeling, de eerste en enige beoordeling die de factoren bepaalt die nieuwsgierigheid remmen. Ook heeft zij de Perception Power Index ontwikeld, die de factoren bepaalt die van invloed zijn op het waarnemingsproces.

Thinkers50 Radar heeft haar ook gekozen als een van de topmannen in management en leiderschap.


66.  AKIO TOYODA (AUTOMOBIEL)

Akio Toyoda is de CEO en president van Toyota Motor Corporation. Hij is de kleinzoon van de grote Kiichiro Toyoda, de man achter de oprichting van de autogigant Toyota Motor.

Toyoda heeft zijn waarde als bekwame president bewezen door zijn bedrijf naar de top te leiden door meerdere ernstige crises, zoals de internationale recessie, terugroepacties en de beruchte tsunami van 2011.

Toyoda is zelf een fervent autoracer en coureur en heeft sportmodellen zoals de Lexus IS-F en Lexus LF-A gepromoot tijdens autoraces. In 2012 is hij uitgeroepen tot Autocar’s Man of the Year.


65.  ADRIAN CHENG (RETAIL)

Adrian Cheng uit Hongkong  is CEO van het in Hongkong genoteerde New World Development en oprichter van het merk K11. Hij is de zoon van de Hong Kong-projectontwikkelaar Henry Cheng en de kleinzoon van miljardair Cheng Yu-tung.

Adrian Cheng is de derde generatie erfgenaam van een van China’s meest invloedrijke zakenfamilies. Hij is ook het brein achter Chow Tai Fook, één van ’s werelds meest succesvolle sieradenmerken en bestuurslid van Roberto Cavalli.

Het bedrijf heeft 1.500 verkooppunten in Groot-China en een marktkapitalisatie die het dubbele is van die van Tiffany & Co.


64.  TIQ MILAN (DIVERSITEIT & INCLUSIE)

Tiq Milan spreekt en schrijft over transgenderrechten, intersectioneel leiderschap en raciale rechtvaardigheid. Hij deelt verhalen over zijn leven en hoe zijn transgenderervaring zijn kijk op ras, mannelijkheid en het binaire gender heeft veranderd.

Milan was meer dan tien jaar journalist. Zijn werk is te zien geweest op Buzzfeed, MIC, NBC en CNN. Hij dient ook als een strategische media-adviseur en helpt organisaties en bedrijven bij het creëren va mediacampagnes die een divers publiek op inclusieve en authentieke manieren informeren en betrekken.

Milan was ook de Senior Media Strategist en de nationale woordvoerder van GLAAD. Hij gebruikte de media om aandacht te vragen voor de behoeften van de LGBT-gemeenschap, met name transgenders van kleur.


63.  ANDREW YOUN (SOCIALE IMPACT)

Andrew Youn woont al meer dan 12 jaar op het platteland van Oost-Afrika. Hij observeerde één van ’s werelds grootste beschavingen die in armoede leven: kleine boeren.

In 2006 raakte hij geïnspireerd door een ontmoeting met twee boeren in Kenia die op vergelijkbare percelen werkten.

Een gezin leed honger en een ander floreerde en oogstte vier keer zoveel voedsel. Hij begon vragen te stellen. Op basis van zijn bevindingen richtte hij One Acre Fund op, een non-profitorganisatie die extreme armoede in Afrika bestrijdt.

Tegenwoordig bedient zijn organisatie rechtstreeks meer dan 1,3 miljoen boerenfamilies in Afrika bezuiden de Sahara. Dit door hen te voorzien van hoogwaardige landbouwproducten en de essentiële training om meer voedsel te oogsten.


62.  DR. RUTH GOTIAN (ONDERWIJS)

Ruth Gotian is de Chief Learning Officer en Assistant Professor of Education in Anesthesiology en voormalig Assistant Dean of Mentoring en Executive Director van de Mentoring Academy bij Weill Cornell Medicine.

Ze is geprezen door het tijdschrift Nature en Columbia University als een expert in mentorschap en leiderschapsontwikkeling.

In 2021 werd ze geselecteerd als een van de 30 mensen wereldwijd die werden genoemd op de Thinkers50 Radar List, ook wel de Oscars van managementdenken genoemd, en in augustus werd ze genomineerd als de acht beste opkomende managementdenkers ter wereld.

Ze is ook een halve finalist voor de Forbes 50 Over 50-lijst. Naast publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, levert ze een bijdrage aan Forbes en Psychology Today waar ze schrijft over ‘optimizing success’.

Haar onderzoek gaat over de mindset en vaardigheden van toppresteerders, waaronder Nobelprijswinnaars, astronauten en Olympische kampioenen. Ze heeft onlangs haar nieuwe boek in januari 2022 gepubliceerd, The Success Factor dat nu al als bestseller wordt vermeld.


61.  PROF. AMY C. EDMONDSON (ONDERWIJS)

Prof. Amy C. Edmondson is Novartis Professor of Leadership and Management aan de Harvard Business School. Dit betreft een leerstoel die is opgericht ter ondersteuning van de studie van menselijke interacties die leiden tot de oprichting van succesvolle ondernemingen die bijdragen aan de verbetering van de samenleving.

Prof. Edmondson wordt sinds 2011 erkend door de tweejaarlijkse Thinkers50 wereldwijde ranglijst van managementdenkers en stond recentelijk op nummer 1 in 2021.

Ze ontving ook de Breakthrough Idea Award van die organisatie in 2019 en Talent Award in 2017. Edmondson bestudeert teaming, psychologische veiligheid en leren in organisaties.

Haar artikelen zijn gepubliceerd in tal van academische en managementbureaus, waaronder Administrative Science Quarterly, Academy of Management Journal, Harvard Business Review en California Management Review. Haar meest recente boek is The Fearless Organization.


Wist je dat Gapen niet te stoppen is zegt onderzoek.


60.  VANDANA LUTHRA (GEZONDHEIDSZORG)

Vandana Luthra is een succesvolle Indiase vrouwelijke ondernemer en oprichter van VLCC Health Care Ltd. De organisatie is een wellness- en schoonheidsconglomeraat dat vertegenwoordigd is in Azië, de GCC en Afrika.

Vanwege haar bijdrage aan de zakenwereld heeft ze meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Padma Shri. In 2010 is ze door The Enterprise Asia uitgeroepen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar.

Luthra had ook de zeldzame prestatie om vijf keer op rij in Fortune Magazine’s lijst van ’50 machtigste vrouwen in het bedrijfsleven in India te staan.


59.  RICARDO SEMLER (COACHING)

Nadat hij in 1980 CEO was geworden van Semler & Company (Semco), begon Ricardo Semler een lange zoektocht om een ​​organisatie te creëren die zonder hem zou kunnen functioneren.

Dit door te bestuderen en vervolgens te implementeren wat het beste ‘bedrijfsdemocratie’ zou kunnen worden genoemd, door werknemers toe te staan ​​hun eigen eigen banen, selecteren hun eigen supervisors en bepalen hun loonniveaus.

Vervolgens paste hij dezelfde principes toe op onderwijs, bankieren en gastvrijheid, allemaal met indrukwekkende resultaten. Semler promoot nu het idee om organisaties, bedrijven, scholen en NGO’s te ontwerpen voor wijsheid.

Met één vraag als uitgangspunt: als we helemaal opnieuw zouden beginnen, zouden we dan organisatie X creëren zoals we het hebben gedaan?


58.  DEEPINDER GOYAL (GASTVRIJHEID)

Deepinder Goyal is de CEO en oprichter van Zomato. Voordat hij Zomato startte, werkte hij als managementconsultant bij Bain and Company in New Delhi. Bij Bain kwam Goyal op het idee van een online restaurantinformatiedienst.

Dit nadat hij de vraag naar menukaarten onder zijn collega’s zag. Hij verliet de organisatie in 2008 om Zomato vanuit zijn appartement te starten.

Zomato, opgericht in 2008 en is de meest uitgebreide restaurantgids van India met een lijst van meer dan 50.000 restaurants in meer dan 15 steden in het land. Hieronder Delhi NCR, Mumbai, Bangalore, Chennai, Kolkata, Pune, Hyderabad, Ahmedabad, Lucknow, Jaipur, Indore en Chandigarh.


57.  JEHIEL OLIVER (SOCIALE IMPACT)

Jehiel Oliver is de CEO en de oprichter van Hello Tractor. Hij is verantwoordelijk voor het algehele beheer en de strategie.

Hij is geëerd met talloze prijzen voor zijn werk op het gebied van sociaal ondernemerschap, waaronder de erkenning door Foreign Policy Magazine als een Top 100 Global Thinker voor 2016.

Oliver werd onder de regering-Obama benoemd voor twee jaar als lid van de adviesraad van de president op Zakendoen in Afrika, waar hij voorzitter was van de subcommissie technologie.


56.  RENZO ROSSO (RETAIL)

Renzo Rosso is de president en het brein achter Diesel. Dit het Italiaanse luxe modemerk met meer dan 200 winkels in meer dan 50 landen.

Rosso vestigde de merknaam in 1978 terwijl hij mede-eigenaar was van een klein kledingproductiebedrijf, waarvan hij in 1985 eenmanszaak werd. In 2003 was de wereldwijde omzet van het merk meer dan $ 760 miljoen.

Hoewel het primaire product van het merk denim is, met name jeans, ontwerpt, produceert en verkoopt het trendy consumentenproducten, van ondergoed tot zonnebrillen. Rosso’s motto is: ‘Diesel is niet mijn bedrijf, het is mijn leven.’


Zie hier de top 10 best betaalde CEO’s van de Fortune 500 2021.


55.  DR. GLENN D. LOWRY (KUNST & CULTUUR)

In 1995 werd hij de zesde directeur van het Museum of Modern Art (MoMA). Met een staf van meer dan 750 medewerkers zet Lowry de erfenis van het museum voort.

Dit om het openbare leven te verrijken door middel van tentoonstellingen, educatieve programma’s, publicaties en digitale hulpmiddelen die conventionele ideeën over moderne en hedendaagse kunst en design en initiatieven die de beroemde collectie en het onderzoek van MoMA naar een wereldwijd publiek brengen.

Hij is lid van de Board of Trustees van de Andrew W. Mellon Foundation, fellow van de American Academy of Arts and Sciences en een ingezeten lid van de American Philosophical Society. In 2004 eerde de Franse regering Lowry met de titel Officier dans l’Ordre des Arts et des Lettres.


54.  CC WEI (ENERGIE)

Hij is de CEO van Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp (TSMC). Onder leiding van Wei steeg de winst van TSMC met 50% in 2020. De chipmaker scoorde nieuwe contracten van grote klanten, waaronder een deal om de nieuwste eigen merkchips van Apple te produceren.

Het belang van TSMC als ’s werelds grootste contractchipfabrikant heeft meer bekendheid gekregen door het chiptekort.

Om de productiecapaciteit te vergroten, heeft Wei de kapitaaluitgaven van TSMC in de komende drie jaar verhoogd tot $ 100 miljard. Dit gemiddeld ongeveer het dubbele van het bedrag dat de chipmaker in 2020 uitgaf.


53.  GRETA THUNBERG (DUURZAAMHEID)

Greta Thunberg is een klimaatactiviste uit Zweden. Ze heeft de aandacht van mensen over de hele wereld op de risico’s van klimaatverandering gevestigd door toespraken te houden voor leiders van verschillende landen.

Thunberg heeft toespraken gehouden op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, en in het Europees Parlement, evenals voor de wetgevende macht van Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 


52.  YETNEBERSH NIGUSSIE (SOCIALE IMPACT)

Nigussie is een Ethiopische mensenrechtenadvocaat die zich inzet voor vrouwen- en meisjesrechten en inclusief onderwijs. Als blinde vrouw heeft ze het verhaal van handicaps in Ethiopië helpen veranderen.

Ze is een actieve vrijwilliger geweest bij meer dan 20 Ethiopische organisaties, waaronder het Ethiopian National Disability Action Network. Ze was vier jaar voorzitter van de Ethiopian National Association of the Blind Women’s Wing.

Nigussie is Senior Inclusion Adviser voor Light for the World, een organisatie die strijdt voor de integratie van de 15% – ongeveer 1 miljard – van de wereldbevolking die een handicap heeft.

Ze streeft ernaar inclusieve voorwaarden te creëren voor toekomstige generaties door de nationale realiteit te verbinden met internationale kaders.


51.  MICHEL ROJKIND (DUURZAAMHEID)

Michel Rojkind is de Founding Partner van Rojkind Arquitectos. Volgens Forbes Life is hij een vertegenwoordiger van een Mexicaanse generatie architecten die het land transformeert.

Zijn bureau is in 2005 door Architectural Record erkend als één van de tien beste Design Vanguard-bureaus. Rojkind was gasthoogleraar aan SCI-Arc in LA, IACC in Barcelona en UPenn in Philadelphia.

Hij heeft als jurylid deelgenomen aan verschillende internationale prijzen en wedstrijden en heeft in veel verschillende landen lezingen gegeven.

Zijn lezingen zijn wereldwijd erkend: ‘Innovation’ van Architectural Record Magazine, 2011; TEDx, 2010 en 3e Holcim Forum for Sustainable Construction sustainable in 2010, World Architecture Festival (WAF) in 2013 en Design Indaba in 2014.


Hier: waarom ontbijt zo belangrijk is voor kinderen volgens onderzoek.


Top 50 meest inspirerende mensen 2022


50.  ALASDAIR HARRIS (DUURZAAMHEID)

Alasdair Harris is de oprichter van Blue Ventures en heeft in enkele van de meest verarmde regio’s ter wereld gewerkt.

Hij heeft geprobeerd aan te tonen dat effectief zeebehoud een pragmatische, ondernemende en lokaal geleide benadering van oceaanbescherming vereist.

Zijn werk richt zich op het ontwikkelen van schaalbare oplossingen om mariene milieu-uitdagingen aan te pakken en het behoud van de zee te helpen.


49.  DR. EMMANUELLE CHARPENTIER (GEZONDHEIDSZORG)

Dr. Emmanuelle Charpentier is een Franse geneticus en biochemicus en microbioloog. Ze is erkend voor haar baanbrekende werk in RNA-gemedieerde regulatie, met name met betrekking tot het CRISPR/Cas9-systeem.

Dr. Charpentier heeft de basis gelegd voor de ontwikkeling van een nieuwe, zeer veelzijdige en specifieke technologie voor genoomengineering die een revolutie teweegbrengt in het biowetenschappelijk onderzoek.

Ze is de directeur van het Max Planck Instituut voor Infectiebiologie in Berlijn, Honorary Professor aan de Alexander von Humboldt Professor, Humboldt University, Duitsland en gasthoogleraar aan het Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden, Umeå University, Zweden.

Charpentier heeft prestigieuze internationale prijzen en onderscheidingen ontvangen.


48.  MATT MULLENWEG (TECHNIEK)

Matt Mullenweg is de mede-oprichter van WordPress. Dit het populairste publicatieplatform op het web, en de CEO en oprichter van Automattic, het moederbedrijf van WooCommerce, WordPress.com en Jetpack.

Hij runt ook Audrey Capital, een onderzoeks- en investeringsmaatschappij. Mullenweg is erkend voor zijn leiderschap en succes door Bloomberg Businessweek, TechCrunch, Forbes, Inc. Magazine, Fortune en Wired.


47.  JOHN BALDONI (COACHING)

John Baldoni is een wereldwijd erkende Leadership Educator en gecertificeerd Master Corporate Executive Coach. Hij is oo auteur van 15 boeken die in tien talen zijn vertaald.

Zijn thought leadership wordt weerspiegeld in zijn schrijven en zijn mediakeuze: columns, video’s en boeken. Baldoni is ook de gastheer van de GRACE under pressure interviewserie van LinkedIn Live.

Dit is een platform dat hem in staat heeft gesteld meer dan 100 wereldwijde zakelijke, academische en opinieleiders en doeners te interviewen. Zijn boeken zijn onder meer Grace Notes: Leading in an Upside-Down World, GRACE: A Leader’s Guide to a Better Us, MOXIE: The Secret to Bold and Gutsy Leadership, Lead with Purpose, Lead Your Boss en The Leader’s Pocket Guide.


46.  HARNAAM KAUR (DIVERSITEIT EN INCLUSIE)

Harnaam Kaur is een Britse anti-pestactivist, levenscoach en motiverende spreker. Ze heeft momenteel het Guinness World Record omdat ze de jongste vrouw is met een lange baard.

Jarenlang werd ze tijdens school door haar klasgenoten gepest, geïntimideerd met doodsbedreigingen en zelfs met pennen gestoken vanwege haar ongewone uiterlijk.

Nu heeft ze het internet gewonnen met meer dan 100.000 Instagram-volgers en is ze naar voren gekomen als het uithangbord voor een positief lichaamsbeeld, eigenliefde en acceptatie.

Ze heeft een Ted Talk gehouden, bijgedragen aan discussies over het lichaamsbeeld van de overheid en zelfs frontman geweest van verschillende body-positive-campagnes.


Zie hier de Top 100 beste tools om te leren 2022.


45.  JAN KOUM (TECHNIEK)

Jan Koum is een in Oekraïne geboren internetondernemer. Hij richtte samen met Brian Acton WhatsApp op. Facebook Inc. verwierf de best beoordeelde mobiele applicatie in 2014 voor maar liefst 19 miljard dollar.

Hij is tegenwoordig een miljardair en wordt gerekend tot de rijkste Amerikanen. Hij was ooit zo arm dat hij nog maar een paar jaar geleden van voedselbonnen moest leven. Maar met zijn veerkracht en doorzettingsvermogen heeft hij zijn stempel gedrukt op de wereld.


Zie hier de Top 100 grootste steden van de Oekraïne.


44.  DR. ALEX OSTERWALDER (COACHING)

Dr. Alexander Osterwalder is één van ’s werelds toonaangevende innovatie-experts. Hij is ook een bestsellerauteur en veelgevraagd spreker wiens werk de manier waarop bedrijven zaken doen en hoe nieuwe ondernemingen worden gestart, heeft veranderd.

Hij stond op nummer vier op de Thinkers50-lijst van de meest invloedrijke managementdenkers wereldwijd. Osterwalder staat ook bekend om het vereenvoudigen van het strategieontwikkelingsproces en het omzetten van complexe concepten in verteerbare visuele modellen.

Hij vond het Value Proposition Canvas, Business Model Canvas en Business Portfolio Map uit Praktische tools waarop miljoenen leiders van internationale bedrijven vertrouwen.


43.  LAKSHMI MITTAL (ENERGIE)

Lakshmi Niwas Mittal is een Indiase staalmagnaat gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Hij is uitvoerend voorzitter van ArcelorMittal, ’s werelds grootste staalproducent en voorzitter van roestvrij staalfabrikant Aperam.

Mittal bezit 38% van ArcelorMittal en heeft een belang van 20% in Queens Park Rangers, het EFL Championship. Mittal is een filantroop en lid van tal van besturen en trusts. Hij is sinds 2008 lid van de raad van bestuur van Goldman Sachs.


42.  PROF. BAHK JAE-WAN (ONDERWIJS)

Prof. Jaewan Bahk was minister van Financiën en Strategie en minister van Arbeid en Werkgelegenheid  in Korea.

Hij heeft ook gewerkt als senior secretaris van de president voor nationale agenda, visie en strategie en als senior secretaris van de president voor politieke zaken in 2008.

Momenteel is hij de president van het onderzoeksinstituut voor sociale wetenschappen aan de Sungkyunkwan University. Hij is ook verantwoordelijk voor het voorzitterschap van de Hansun Foundation for Peace & Prosperity of the Korean Peninsula, een denktank.


41.  BOB CHAPEK (AMUSEMENT)

Bob Chapek is de CEO van The Walt Disney Company, één van ’s werelds meest uitgebreide entertainment- en mediabedrijven.

Het is de thuisbasis van enkele van de meest gerespecteerde en geliefde merken over de hele wereld, waaronder Star Wars, Disney, Pixar, Marvel, ESPN en National Geographic.

Chapek nam de rol van CEO op 25 februari 2020 op zich en rapporteert aan de uitvoerend voorzitter van het bedrijf, Robert A. Iger, en de raad van bestuur.

Zijn drie decennia bij Disney werden in elk opzicht gekenmerkt door groei en transformatie. Als visionair leider heeft hij creativiteit en geavanceerde technologie gebruikt om uitbreiding te stimuleren en de ervaring van de gastconsument te verbeteren.

Hij heeft ook baanbrekende bedrijfsmodellen ontwikkeld en met succes geïmplementeerd en nieuwe inkomstenstromen geïdentificeerd om bedrijfsdoelstellingen te bereiken en groei op lange termijn te ondersteunen.


Zie hier de Top 10 vaccins ontwikkeld in de afgelopen 100 jaar.


40.  AMIN H. NASSER (ENERGIE)

Amin H. Nasser is de CEO en president van Saudi Aramco. Dit is ’s werelds grootste geïntegreerde chemie- en energieonderneming en de grootste leverancier van ruwe olie aan markten over de hele wereld.

Hij is ook lid van de raad van bestuur van het bedrijf. Naast zijn zakelijke verantwoordelijkheden in de organisatie, is Nasser lid van de Raad van Bestuur van de Dhahran Techno Valley Company.

Ook is hij lid van de internationale adviesraad van de King Fahd University of Petroleum and Minerals, de Board of Trustees van de King Abdullah University of Science & Technology en de presidentiële CEO-adviesraad van het Massachusetts Institute of Technology. Verder staan de International Business Council (IBC) van het World Economic Forum en de JP Morgan International Council op de lijst.


39.  BLAKE MYCOSKIE (SOCIALE IMPACT)

Blake Mycoskie is een Amerikaanse ondernemer, auteur en filantroop. Hij is de oprichter van TOMS en de man die verantwoordelijk is voor het unieke One for One-model van het merk.

Het model gebruikt zaken om levens te verbeteren en is gemaakt om maatschappelijk verantwoord ondernemen en bewust consumentisme te bevorderen.

Bij TOMS levert het merk voor elk verkocht paar schoenen een nieuw paar schoenen aan een persoon in nood.


38.  CYNTHIA MARSHALL (SPORT)

Cynthia Marshall heeft haar hele leven barrières doorbroken en voor golven gezorgd terwijl ze zich door verschillende uitdagingen worstelde.

Marshall is de eerste zwarte vrouw die een NBA-team leidt en is momenteel de CEO van de Dallas Mavericks. Tijdens haar tijd bij de Dallas Mavericks heeft Marshall een voorheen giftige en vrouwenhatende cultuur getransformeerd in een inclusieve omgeving waar iedereen kan spreken en een stem kan hebben.


37.  PARAG AGRAWAL (TECHNOLOGIE)

Parag Agrawal is een IITian uit India die onlangs op 29 november 2021 de jongste CEO van Twitter werd.

Hij is een Indiaas-Amerikaan die op de post werd benoemd na het aftreden van Jack Dorsey, de voormalige CEO van Twitter.

Agrawal staat bekend als een van de leidende ingenieurs van de Twitter-groep, die samen met de TAG-groep van Twitter verantwoordelijk was voor de nieuwe producten en technologieën van het bedrijf.

In 2019 was Agrawal verantwoordelijk voor het gedecentraliseerde socialemediaproject van Twitter, getiteld Bluesky van Jack Dorsey.


36.  HUATENG ‘PONY’ MA (AMUSEMENT)

Ma Huateng, in de volksmond bekend als ‘Pony Ma’, is één van ’s werelds rijkste mensen. Hij is de oprichter van de in China gevestigde internet- en entertainmentgigant Tencent, vooral bekend van de WeChat-berichtenapp en PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG).

Time Magazine noemde hem één ​​van ’s werelds meest invloedrijke mensen. In 2015 bestempelde Forbes hem als een van ’s werelds machtigste mensen, terwijl Fortune hem in 2017 plaatste als een van de beste zakenmensen van het jaar.

Hij is ook uitgeroepen tot een van de ‘Most Powerful People In The World’ door het tijdschrift CEOWORLD in 2018.


35.  LEENA NAIR (RETAIL)

Leena Nair is een Brits-Indiase Business Executive die de eerste vrouwelijke en jongste CEO van Chanel is.

Daarvoor was ze Chief Human Resource Officer van Unilever en lid van de Unilever Leadership Executive.

Ze was verantwoordelijk voor het menselijk kapitaal van Unilever, dat opereerde in meerdere regelgevende en arbeidsomgevingen verspreid over 190 landen.

Onder leiding van Nair werd Unilever in 54 landen uitgeroepen tot de #1 FMCG-afgestudeerde werkgever bij uitstek. Ze leidde ook de agenda voor diversiteit en inclusie van de organisatie en zorgde ervoor dat het personeelsbestand divers en inclusief was.

Nair is een pleitbezorger voor mensgerichte werkplekken en medelevend leiderschap.


34.  CHRIS ANDERSON (TECHNIEK)

Chris Anderson is de curator van de TED-conferentie. Hij heeft TED ontwikkeld tot een platform voor het identificeren en verspreiden van ideeën die de massa helpen groeien en evolueren.

TED is een non-profitorganisatie die zich toelegt op het delen van waardevolle ideeën van experts in hun vakgebied, voornamelijk via het medium ‘TEDx Talks’. Dit zijn korte lezingen die gratis online worden aangeboden aan een wereldwijd publiek.

Anderson heeft ook een boek gepubliceerd met de titel TED Talks: The Official TED Guide to Public Speaking. Dit boek geeft tips en advies voor spreken in het openbaar.

Het boek is een New York Times-bestseller. In 2018 onthulde hij een belangrijke upgrade van de TED-prijs, getiteld ‘The Audacious Project’, waarmee hij aanzienlijke fondsen wil werven voor gedurfde filantropische projecten.


33.  SIMON SINEK (COACHING)

Hij is een van de toonaangevende inspirerende sprekers ter wereld en een  leiderschapsgoeroe. Gefascineerd door de leiders die de wereld beïnvloeden, bedrijven en politici met het vermogen om te inspireren, ontdekte Sinek gemeenschappelijke patronen in hoe ze denken, handelen en communiceren.

Op basis van zijn bevindingen schreef hij Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action om zijn idee van de Golden Circle te verkennen.

Zijn nieuwste werk verkent de ‘cirkels van veiligheid’ en hoe het gevoel van vertrouwen en vertrouwen bij het nemen van gedurfde beslissingen kan worden vergroot. Het is ook het onderwerp van zijn nieuwste boek, ‘Leaders Eat Last’.


32.  UGUR SAHIN (GEZONDHEIDSZORG)

Uğur Şahin is de CEO en medeoprichter van het Duitse biotechbedrijf BioNTech. Dit bedrijf werkte samen met Pfizer om het eerste in de VS goedgekeurde coronavirusvaccin te produceren.

Şahin leidde BioNTech om begin 2020 te starten met een vaccin voor COVID-19 en werkte in maart 2020 samen met Pfizer. Şahin, geboren in Turkije en opgegroeid in Duitsland, bezit ongeveer 17% van BioNTech, dat in 2019 naar de beurs ging op de Nasdaq.

In 2001 richtten Şahin en zijn vrouw, Özlem Türeci, een immunoloog, Ganymed Pharmaceuticals op.  Astellas Pharma verwierf Ganymed in 2016 voor $ 460 miljoen. Şahin en zijn vrouw Türeci richtten in 2008 samen BioNTech op, gesteund door de Duitse miljardairbroers Thomas en Andreas Struengmann.


31.  ALICIA GARZA (SOCIALE IMPACT)

Ze is medeoprichter van Black Lives Matter. Garza is een bekende Amerikaanse burgerrechtenactivist en redactionele schrijver over gezondheidskwesties, studentenrechten, campagnes tegen politiegeweld en racisme.

Ze heeft speciale projecten geleid bij de National Domestic Workers Alliance. Uit een onderzoek van het Social Science Research Network bleek dat gemeenten waar Black Lives Matter-protesten zijn gehouden, het aantal moorden door de politie met maar liefst 20 procent hebben verminderd.

Dit resulteert in naar schatting 300 minder doden in het hele land. Door de beweging tegen rassengelijkheid te leiden, veroorzaakt Garza een revolutie die de helft van de Amerikaanse bevolking ten goede zou kunnen komen.


30.  JOSÉ ANDRÉS (SOCIALE IMPACT)

José Andrés is een van de meest invloedrijke voorstanders van de Spaanse gastronomie in de VS.

Hij is ook de oprichter van World Central Kitchen, een non-profitorganisatie (NPO) die op dramatische wijze heeft geholpen een miljard mensen over de hele wereld te bedienen.

Als reactie op de COVID-19-pandemie verstrekte de organisatie meer dan 300.000 maaltijden per dag aan mensen in nood in het hele land VS.

Daarnaast richtten ze hun focus ook op het ontwikkelen van een reddingsplan voor de zwaar getroffen restaurantindustrie.

In samenwerking met een groep wetgevers hielp Andrés bij het opstellen van een wetsvoorstel om tegelijkertijd mensen te voeden en restaurants te redden.

De FEMA Empowering Essential Deliveries (FEED) Act is wettelijk geautoriseerd door de federale overheid om 100 procent van de kosten te betalen voor staats- en lokale overheden om samen te werken met restaurants om voedsel te serveren aan mensen in nood,


29.  SANNA MARIN (POLITIEK)

Sanna Marin is de premier van Finland. Zeis momenteel ’s werelds jongste dienende premier, de jongste premier van Finland ooit en de derde vrouwelijke premier van Finland.

Haar regering heeft beloofd tegen 2035 CO2-neutraal te zijn. Als dat lukt, zou Finland een van de eerste landen ter wereld zijn die een netto-nuluitstoot bereikt.

Marin heeft ook gewerkt aan gelijkheid door ouders aan te moedigen om verantwoordelijkheden gelijkelijk te verdelen. verder is ze actief om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten en huiselijk geweld te verminderen,


28.  SHIZA SHAHID (SOCIALE IMPACT)

Shiza Shahid is een activist, ondernemer, investeerder en technoloog. Samen met Nobelprijswinnares Malala Yousafzai is ze de oprichter en CEO van het Malala Fund.

Ze is ook de mede-oprichter van het direct-to-consumer keukengereibedrijf, Our Place. Ze heeft haar waarden diep in het merk ingeprent door het CO2-neutraal te maken.

Shahid doneert ook aan doelen zoals het Immigrant Defenders Network, juridische vertegenwoordiging te bieden aan immigranten die het risico lopen te worden uitgezet, evenals het Equal Justice Initiative.

De organisatie heeft ook meer dan 250.000 maaltijden gedoneerd aan Feeding America om honger te bestrijden.


27.  TOBIAS LÜTKE (TECHNIEK)

Tobias Lütke is CEO en mede-oprichter van Shopify, het grote winkelwagensysteem van de e-commerce-industrie. Tijdens de pandemie zag het bedrijf de verkoop exponentieel stijgen.

Het heeft een revolutie teweeggebracht in de online marktplaats voor startups en kleine bedrijven. De filantropische organisatie is oorspronkelijk opgericht om zich te concentreren op technologische oplossingen voor decarbonisatie.

De orgnisatie heeft ook haar strategie aangepast om te helpen in de strijd tegen COVID-19. Thistledown heeft academische onderzoeksprojecten en manieren gefinancierd om de binnenlandse toeleveringsketen voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) te verbeteren.

De stichting heeft al $ 5 miljoen bijgedragen aan Fast Grants, een wetenschappelijke financieringsorganisatie,


26.  JEFF WEINER (TECHNIEK)

Jeff Weiner is de uitvoerend voorzitter van LinkedIn. Naast zijn werk bij LinkedIn, is Weiner gericht op investeren, coaching en filantropisch werk.

Weiner startte ook het Compassion Project, een uniek nationaal initiatief om compassieonderwijs te bieden aan lagere en hogere basisschoolleerlingen in de VS. Zijn doel is ervoor te zorgen dat elke basisschoolleerling in de VS begrijpt wat mededogen is.


Top 25 meest inspirerende mensen 2022


25.  OPRAH WINFREY (AMUSEMENT)

Winfrey is een invloedrijke talkshowhost, auteur, filantroop, actrice en mediapersoonlijkheid. Ze heeft een centrale rol gespeeld bij het vormgeven van culturele trends en het promoten van verschillende liberale doelen.

Door haar talkshows en boeken heeft ze zich gericht op veel problemen waarmee Amerikaanse vrouwen worden geconfronteerd. Ze is een belangrijk rolmodel geweest voor zwarte Amerikaanse vrouwen en heeft veel onzichtbare barrières doorbroken.

Door de jaren heen heeft ze aan verschillende doelen gedoneerd, waaronder onderwijs aan jongeren, voedsel en onderdak aan weeshuizen, leiderschap en programma’s voor empowerment van vrouwen.

In 2020 deed Winfrey een toezegging van $ 13 miljoen aan COVID-19-hulpverleningsinspanningen, met de nadruk op voedselonzekerheid.


24.  ROSALIND G. BREWER (RETAIL)

Rosalind G. Brewer heeft meer dan 450.000 collega’s geleid als CEO van Walgreens Boots Alliance. Ze werkt aan innovatie naast de ontwikkeling van de gezondheidszorg en heeft een positieve invloed op mensen over de hele wereld.

Onder haar toezicht heeft de organisatie met succes kwetsbare burgers in de VS ingeënt. Walgreens lanceerde samen met PayPal en Uber ook hun Vaccine Access Fund.  Hiermee klanten konden doneren aan inspanningen voor toegang tot vaccins.


23.  ERIC YUAN (TECHNIEK)

Eric Yuan is de oprichter en CEO van de Zoom-app. Onder het prijzenswaardige leiderschap van Yuan was Zoom een ​​van de best presterende technische beursintroducties van 2019.

Als onderdeel van de COVID-19-reactie van zijn organisatie had Zoom de tijdslimiet van 40 minuten voor gratis accounts voor K-12-scholen opgeschort. Dit terwijl het werkte met meer dan 100.000 scholen en districten wereldwijd om online onderwijs te geven.

Yuan lanceerde ook de filantropische tak van het bedrijf, Zoom Cares, met initiële donaties aan organisaties die werken aan de reactie op de pandemie. Hieronder het San Jose Digital Inclusion Fund, de CDC Foundation en de Wereldgezondheidsorganisatie.


22.  DR. MARSHALL GOLDSMITH (COACHING)

Dr. Marshall Goldsmith wordt sinds 2011 erkend als een van de top tien zakelijke denkers ter wereld. Hij is sinds 2011 de best beoordeelde executive coach tijdens de Thinkers50-ceremonie in Londen.

Zijn boek Triggers, gepubliceerd in 2015, is een Wall Street Journal en New York Times #1 Bestseller! Hij is ook de auteur van de New York Times-bestseller en #1 Wall Street Journal Business Book ‘What Got You Here Won’t Get You There’.

Ook is hij winnaar van de Harold Longman Award als Best Business Book of the Year. Tijdens de pandemie bracht Dr. Goldsmith, die dankzij zijn coaching altijd onderweg is, meer tijd thuis door met nadenken.

Hij kwam tot het besef dat hij na veertig jaar coaching van de top-CEO’s, iedereen die hij kon, wilde gaan machtigen. Met dit doel voor ogen richtte hij zijn Knowledge Philanthropy-programma op waarmee mensen zijn eindeloze bibliotheek met bronnen kunnen aanpassen,


21.  WHITNEY WOLFE-KUDDE (TECHNOLOGIE)

Whitney Wolfe Herd staat bekend om haar gedurfde beslissingen en houding, en dit wordt ook weerspiegeld in haar zakelijke ideeën.

Ze begon de dating-app Bumble, waar vrouwen de eerste stap kunnen zetten over de conventionele door mannen gedomineerde datingcultuur. De 31-jarige werd onlangs ook ’s werelds jongste self-made vrouwelijke miljardair toen ze Bumble in februari 2021 naar de beurs bracht.

Herd is een sterk pleitbezorger voor geestelijke gezondheid en om haar uitgebrande werknemers te ondersteunen, gaf haar organisatie Bumble al hun werknemers een betaalde, volledig offline vakantie van een week in juni 2021.


20.  BRIAN CHESKY (GASTVRIJHEID)

Brian Joseph Chesky is een Amerikaanse miljardair zakenman en industrieel ontwerper. Hij is medeoprichter en CEO van Airbnb. Chesky werd uitgeroepen tot een van Time’s ‘100 meest invloedrijke mensen van 2015’.

Hij staat bekend om zijn doorzettingsvermogen om dingen voor elkaar te krijgen en zijn voorbeeldige leiderschapskwaliteiten waarmee iedereen creatief kan zijn en hun ideeën en talenten kan laten zien.

Hij staat ook bekend om zijn filantropische werk, in 2021, tijdens de Afghaanse crisis, stapte hij naar voren om de vluchtelingen van het land te helpen door tijdelijke huisvesting te bieden aan 20.000 Afghaanse vluchtelingen wereldwijd, gefinancierd door zijn organisatie Airbnb en andere donoren.


19.  MACKENZIE SCOTT (SOCIALE IMPACT)

MacKenzie Scott is een filantroop, auteur en de ex-vrouw van Amazon-oprichter Jeff Bezos, met wie ze 25 jaar getrouwd was. Ze scheidden medio 2019 en ze kreeg 25% van zijn Amazon-belang.

In mei 2019 beloofde ze in de loop van haar leven minstens de helft van haar vermogen weg te geven. In 2020 kondigde ze iets meer dan $ 5,8 miljard aan giften aan zo’n 500 non-profitorganisaties aan en in juni 2021 zei Scott dat ze nog eens $ 2,74 miljard aan 286 groepen had gegeven.

Scott hanteert een ‘vrijblijvende’ stijl van schenken, waarbij de non-profitorganisaties waaraan ze doneert volledige controle hebben over hoe de nieuwe fondsen het beste kunnen worden ingezet.


18.  JESSICA TAN (GEZONDHEIDSZORG)

Toen COVID-19 begin 2020 China overrompelde, speelden technologiebedrijven uit de particuliere sector een cruciale rol bij het verzachten van de klap. Toen de pandemie uitbrak, trokken bange patiënten weg van persoonlijke medische zorg en wendden zich tot Ping An Good Doctor, de telezorg-app van het bedrijf.

De gratis online consultatieservice van Ping An ontving 1,11 miljard bezoeken op het hoogtepunt van de pandemie en diende als een essentiële eerste verdedigingslinie. Hun HealthKonnect-divisie was ook een van de eerste bedrijven die wijdverbreide COVID-tests in China aanbood.

De digitale strategie van Tan hielp Chinese consumenten ook in arena’s buiten de gezondheidszorg: tegen 2021 had hun smart-city-tak meer dan 150 gemeenten in China geholpen overheidsdiensten te digitaliseren om burgers te helpen persoonlijke interacties te minimaliseren.


17.  RESHMA SAUJANI (TECHNOLOGIE)

Reshma Saujani, oprichter en CEO van Girls Who Code, is een gevierd pleitbezorger, die werkt aan het dichten van de genderkloof in technologie en het veranderen van het beeld van hoe een computerprogrammeur eruitziet en doet.

Ze is de auteur van de International Bestseller Brave, Not Perfect, die velen heeft geïnspireerd en voortkwam uit haar beroemde TEDx-talk.

Tijdens de begindagen van de pandemie, toen ze getuige was van de uitputting van veel van de moeders in haar team, werd Saujani geïnspireerd om de bredere uitdagingen aan te gaan waarmee vrouwen in het personeelsbestand werden geconfronteerd.


16.  SCOTT HARRISON (SOCIALE IMPACT)

Scott Harrison is de oprichter van de non-profitorganisatie liefdadigheid: water. Harrison richtte zijn volledige aandacht op de wereldwijde watercrisis en de 785 miljoen mensen in de wereld die geen schoon drinkwater hebben.

Hij heeft openbare installaties en innovatieve online fondsenwervingsplatforms gecreëerd om het internationale bewustzijn van het probleem te verspreiden. Harrison is erkend in Fortune Magazine’s 40 Under 40, Forbes’ Impact 30 en Fast Company’s 100 Most Creative People in Business.

Hij is ook de auteur van de New York Times Bestseller Dorst. In 2021 richtte Harrison de Bitcoin Water Trust op die gericht is op het brengen van drinkbaar water naar plaatsen die er momenteel geen toegang toe hebben.

Liefdadigheid: water zal de cryptocurrency-portemonnee van Gemini gebruiken om donaties van bitcoin te accepteren en genoemde donaties vast te houden tot de afgesproken tijd.


15.  SUNDAR PICHAI (TECHNOLOGIE)

Sundar Pichai is een Indiaas-Amerikaanse zakenman en is de CEO van Alphabet Inc. en haar dochteronderneming Google.

Pichai is opgenomen in Time’s jaarlijkse lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in ‘2016 en 2020. Dankzij hem kwamen de techgigant en zijn medewerkers ook naar voren om Rs. 135 crores aan Give India en UNICEF om te gebruiken voor medische benodigdheden, subsidies die zouden helpen bij het verspreiden van kritieke informatie,


14.  REED HASTINGS (AMUSEMENT)

Reed Hastings, medeoprichter en CEO van Netflix, zorgde voor een revolutie in de entertainmentsector. Hij is ook een zeer actieve educatieve filantroop. Hij schonk één miljoen dollar aan Beacon Education Network om nieuwe handvestscholen te creëren.

Hastings is ook lid van een politiek netwerk van zakenlieden en leidinggevenden, genaamd Technology Network. Om mensen in de entertainmentsector te helpen die tijdens de pandemie hun baan zijn kwijtgeraakt, heeft Netflix een fonds van $ 100 miljoen opgericht.

 


13.  DR. JOHN NKENGASONG (GEZONDHEIDSZORG)

Dr. John Nkengasong leidt momenteel de Africa Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in Ethiopië. Hij heeft de 54 landen van Afrika geholpen een alliantie aan te gaan met maatregelen zoals het vroegtijdig sluiten van landsgrenzen, het instellen van nationale avondklokken en het maskeren van mandaten die hebben geholpen de COVID-crisis met succes te doorstaan.

Dr. Nkengasong heeft jonge Afrikaanse wetenschappers getraind tijdens de pandemie en is erin geslaagd een miljoen levens te redden. Zijn waardevolle werk heeft geleid tot verbeterde tests, betere verstrekking van COVID-19-hulpmiddelen, inclusief vaccins.


12.  SARA BLAKELY (RETAIL)

Sara Blakely is de CEO en oprichter van SPANX, een Amerikaans bedrijf voor intieme kleding. Ze heeft een revolutie teweeggebracht in de industrie met slechts $ 5.000 en een ‘gelukkige’ rode rugzak.

Blakely veranderde het in een wereldwijd merk dat bekend staat om het uitvinden van meer innovatieve, comfortabele oplossingen. Ze stond op de cover van Forbes Magazine als de jongste zelfgemaakte vrouwelijke miljardair en werd opgenomen in TIME Magazine’s 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Blakely heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in het verheffen van vrouwen. In 2013 tekende ze de Giving Pledge, waarin ze beloofde de helft van haar vermogen te schenken aan filantropische doelen.

Ze is ook een fervent voorstander van het belonen van haar hardwerkende medewerkers die het merk tot een succes blijven maken.


11.  SATYA NADELLA (TECHNOLOGIE)

Satya Nadella is de CEO van Microsoft; hij verving miljardair Steve Ballmer in 2014. Daarvoor was hij Microsoft EVP van de cloud- en enterprise-groep.

Nadella heeft het bedrijf weggeleid van een falende mobiele strategie en gefocust op innovatieve segmenten zoals augmented reality en cloud computing. Hij heeft het merk volledig getransformeerd door een nieuwe werkcultuur in te voeren die gericht is op het leveren van een groeimindset, om klantgericht, divers en inclusief te zijn.

Hij wijdde een groot deel van zijn eerste jaar aan het luisteren naar werknemers op elk niveau in de organisatie, anoniem, individueel of in focusgroepen die het bedrijf enorm hebben geholpen te groeien.

Microsoft heet ook meer dan $ 3 miljoen bij werknemers opgehaald om 25.000 zuurstofconcentratie-apparaten te leveren aan zorginstellingen in India.


10.  DR. TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS (GEZONDHEIDSZORG)

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus is verkozen tot directeur-generaal van de WHO voor een termijn van vijf jaar.  Hij heeft ook meerdere nationale en institutionele erkenningen gekregen.

Hieronder het feit dat hij de eerste niet-Amerikaan werd die in 2011 de Jimmy en Rosalynn Carter Humanitarian Award ontving als erkenning voor zijn bijdragen aan de volksgezondheid.

Hij kreeg bijvoorbeeld de Mensenrechtenprijs 2020 van de Spaanse balie (Consejo General de la Abogacía Español). Adhanom was één van Time Magazine’s 100 meest invloedrijke mensen van 2020.


9.  MUKESH AMBANI (RETAIL)

Mukesh Ambani is de voorzitter, algemeen directeur en de grootste aandeelhouder van Reliance Industries Ltd. (RIL). Dit is een Fortune Global 500-bedrijf en India’s meest waardevolle bedrijf naar marktwaarde.

De inkomsten van verschillende dochterondernemingen van dit moederbedrijf hebben de man tot de rijkste van het land en Azië gemaakt, evenals in april 2020.

In 2021 schonk Ambani zijn productie bij RIL’s Jamnagar-olieraffinaderijen om meer dan 700 ton zuurstof van medische kwaliteit per dag  gratis af te leveren. Dit aan staten die zwaar werden getroffen door COVID-19.


8.  SHERYL SANDBERG (TECHNOLOGIE)

Sheryl Kara Sandberg is een opmerkelijke Amerikaanse zakenman, miljardair en filantroop. Sandberg is de Chief Operating Officer bij Meta en tweede in bevel bij een bedrijf van $60 miljard met een product dat een miljard mensen gebruiken.

Haar ondernemende werk heeft de groei van het bedrijf aangewakkerd en als gevolg daarvan is Facebook het grootste socialemediaplatform ter wereld.

Ze heeft ook de Sheryl Sandberg Foundation opgericht die tot doel heeft een meer gelijke en veerkrachtige wereld op te bouwen. Met de hulp van twee belangrijke initiatieven LeanIn.Org en OptionB.Org, brengen ze mensen samen om elkaar te ondersteunen.


7.  RICHARD BRANSON (LUCHTVAART)

Richard Branson is een Engels Business Mastermind, filantroop en oprichter van de beroemde Virgin Group.

Al sinds hij een kleine jongen was heeft hij een goed oog om kansen te spotten. Zijn bedrijf, Virgin Galactic, heeft het afgelopen jaar ook twee succesvolle lanceringen in de ruimte voltooid.

De organisatie gaf ook twee gratis tickets weg voor ruimtereizen in de Omaze Sweepstakes. Het geld van de aanvragers van sweepstakes is geschonken aan Space for Humanity. Diteen non-profitorganisatie die de ruimte toegankelijker wil maken voor burgerastronauten van diverse raciale en economische achtergronden.


6.  DR. ANTHONY FAUCI (GEZONDHEIDSZORG)

Dr. Anthony Stephen Fauci is een veelgeprezen Amerikaanse immunoloog. Hij is de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases en de Chief Medical Advisor van de president.

Fauci waarschuwde Amerikanen om maatregelen te nemen om de verspreiding van het dodelijke virus te stoppen. Vanwege zijn prominente rol in de reactie van de Verenigde Staten op tal van wereldwijde pandemieën, met name HIV/AIDS en COVID-19, is Dr. Fauci een bekend gezicht.

In het voorjaar van 2020, te midden van de aanhoudende COVID-19-pandemie, begonnen bakkerijen in de Verenigde Staten gebak te verkopen, met name donuts, met het gezicht van Fauci erop als eerbetoon aan zijn werk in de volksgezondheidssector.


5.  JEFF BEZOS (DETAILHANDEL)

Top 500 Rijkste mensen ter wereld 2021 - De nr. 1 Jeff Bezos
Top 500 Rijkste mensen ter wereld 2021 – De nr. 1 Jeff Bezos

Bezos is een Amerikaanse technologie-ondernemer en oprichter van de e-commercegigant Amazon.com. Hij richtte Amazon.com.

Bezos breidde het uit met verschillende andere items, waaronder kleding, speelgoed, sieraden, horloges, cd’s, elektronica en schoenen. Hij heeft zijn website voortdurend verbeterd en verbeterde faciliteiten voor zijn klanten geïntroduceerd.

Jeff is ook de oprichter van Blue Origin. Dit is een ruimtevaartbedrijf dat nieuwe technologie ontwikkelt om ruimtevaart aan klanten aan te bieden.

In april 2020 schonk Bezos $ 100 miljoen aan Feed America. Dit een non-profitorganisatie die voedselbanken in het hele land exploiteert terwijl het land worstelde met de pandemie.


4.  ELON MUSK (LUCHTVAART)

Elon Musk - Top 500 rijkste mensen ter wereld 2022 volgens Bloomberg
Elon Musk – Top 500 rijkste mensen ter wereld 2022 volgens Bloomberg

Musk is medeoprichter en leider van Tesla, SpaceX, Neuralink en The Boring Company. Hij is ook de CEO van Neuralink. Dit is een bedrijf dat hersen-machine-interfaces met ultrahoge bandbreedte ontwikkelt om computers met het menselijk brein te verbinden.

Musk heeft ook The Boring Company gelanceerd, dat betaalbare, snelle tunneltechnologie combineert met een volledig elektrisch openbaar vervoersysteem. Dit om de  stadscongestie te verminderen en hogesnelheidsreizen over lange afstanden mogelijk te maken.

The Boring Company bouwde een 1,15 mijl lange R&D-tunnel in Hawthorne en bouwt Vegas Loop, een openbaar vervoersysteem in het Las Vegas Convention Center.

Eerder was Musk medeoprichter van PayPal, ’s werelds toonaangevende internetbetalingssysteem, en Zip2, een van de eerste internetkaarten en routebeschrijvingen. Musk’s SpaceX voltooide 31 succesvolle lanceringen in december 2021.


3.  MARY BARRA (AUTOMOBIEL)

Mary Barra is de eerste vrouw die leiding geeft aan één van de drie grote autofabrikanten in de VS, General Motors. Ze investeerde miljarden in elektrische voertuigen, zelfrijdende auto’s en een ride-share-service genaamd Maven.

Tijdens de pandemie in 2020 verschoof ze de productie om ventilatoren te maken. GM scoort hoog op gendergelijkheid. In 2018 was het één van de slechts twee wereldwijde bedrijven zonder loonkloof tussen mannen en vrouwen.


2.  BILL GATES (TECHNOLOGIE)

10 bekendste filantropen en ondernemers ter wereld
10 bekendste filantropen en ondernemers ter wereld

Bill Gates is een gerenommeerd bedrijfsleider, technoloog en filantroop. Hij stopte met studeren om samen met zijn jeugdvriend Paul Allen zijn bedrijf Microsoft op te richten. Gates veranderde zijn fortuin van Microsoft in een gediversifieerde portefeuille, zijn focus is verschoven naar koolstofvrije energie-investeringen en filantropie.

Tegenwoordig is Gates samen met zijn voormalige vrouw Melinda Gates medevoorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation, waar hij werkt om zijn rijkdom terug te geven aan de samenleving.

Zelfs na de scheiding zijn Bill Gates en Melinda Gates trouw gebleven aan hun zaak. Ze hebben de grootste afzonderlijke donatie van 2021 gedaan met een gift van $ 15 miljard aan hun particuliere stichting. Dit volgens de Chronicle of Philanthropy’s ranglijst van de grootste donaties van 2021.


1.  JACINDA ARDERN (POLITIEK)

Jacinda Ardern
Jacinda Ardern

Ardern is in 2017 op 37-jarige leeftijd verkozen tot premier van Nieuw-Zeeland. Ze is de jongste premier en is het jongste vrouwelijke regeringshoofd ter wereld.

In 2018 beviel premier Arden van haar eerste kind. Zo werd ze de eerste leider van een land in 30 jaar die tijdens haar ambtsperiode beviel.

Ze heeft een revolutie teweeggebracht in de politiek in Nieuw-Zeeland. Jacinda leidt haar land met empathie en goede strategische beslissingen, vooral tijdens de pandemie.


Top 100 meest inspirerende mensen 2022

 1. JACINDA ARDERN
 2. BILL GATES
 3. MARY BARRA
 4. ELON MUSK
 5. JEFF BEZOS
 6. DR. ANTHONY FAUCI
 7. RICHARD BRANSON
 8. SHERYL SANDBERG
 9. MUKESH AMBANI
 10. DR. TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS
 11. SATYA NADELLA
 12. SARA BLAKELY
 13. DR. JOHN NKENGASONG
 14. REED HASTINGS
 15. SUNDAR PICHAI
 16. SCOTT HARRISON
 17. RESHMA SAUJANI
 18. JESSICA TAN
 19. MACKENZIE SCOTT
 20. BRIAN CHESKY
 21. WHITNEY WOLFE-KUDDE
 22. DR. MARSHALL GOLDSMITH
 23. ERIC YUAN
 24. ROSALIND G. BREWER
 25. OPRAH WINFREY
 26. JEFF WEINER
 27. TOBIAS LÜTKE
 28. SHIZA SHAHID
 29. SANNA MARIN
 30. JOSÉ ANDRÉS
 31. ALICIA GARZA
 32. UGUR SAHIN
 33. SIMON SINEK
 34. CHRIS ANDERSON
 35. LEENA NAIR
 36. HUATENG ‘PONY’ MA
 37. PARAG AGRAWAL
 38. CYNTHIA MARSHALL
 39. BLAKE MYCOSKIE
 40. AMIN H. NASSER
 41. BOB CHAPEK
 42. PROF. BAHK JAE-WAN
 43. LAKSHMI MITTAL
 44. DR. ALEX OSTERWALDER
 45. JAN KOUM
 46. HARNAAM KAUR
 47. JOHN BALDONI
 48. MATT MULLENWEG
 49. DR. EMMANUELLE CHARPENTIER
 50. ALASDAIR HARRIS
 51. MICHEL ROJKIND
 52. YETNEBERSH NIGUSSIE
 53. GRETA THUNBERG
 54. CC WEI
 55. DR. GLENN D. LOWRY
 56. RENZO ROSSO
 57. JEHIEL OLIVER
 58. DEEPINDER GOYAL
 59. RICARDO SEMLER
 60. VANDANA LUTHRA
 61. PROF. AMY C. EDMONDSON
 62. DR. RUTH GOTIAN
 63. ANDREW YOUN
 64. TIQ MILAN
 65. ADRIAN CHENG
 66. AKIO TOYODA
 67. DR. DIANE HAMILTON
 68. KEVIN PLANK
 69. DR. OLEG KONOVALOV
 70. ABI RAMANAN
 71. DR MAJA ZELIHIC
 72. THEE UGLOW
 73. ILWAD ELMAN
 74. JASON DECAIRES TAYLOR
 75. DR. AMEL KARBOUL
 76. SHAMERAN ABED
 77. SHANI DHANDA
 78. ELISE ROY
 79. DR. EMILY LEPROUST
 80. DR. MUSIMBI KANYORO
 81. AMIT SOOD
 82. AUDREY CHOI
 83. DR. ANDREW FORREST
 84. LINDSAY AMER
 85. ANGÉLICA DASS
 86. PROF. DAVID GRUBER
 87. TARA WINKLER
 88. SARA SANFORD
 89. ROMEINSE MARS
 90. TRISTAN HARRIS
 91. YASMIN GRIGALIUNAS
 92. MATILDA HO
 93. DOREEN KESSY
 94. DR. MARC HARRISON
 95. ALEXANDRE KOIRANSKY
 96. SHAWN ACHOR
 97. BASIMA ABDULRAHMAN
 98. TIILA ABBITT
 99. SUSAN CAIN
 100. TOM SZAKY

Geef een reactie