Top 12 beste films van Christopher Nolan met trailers

0
Dunkirk - Top 12 beste films van Christopher Nolan met trailers
Dunkirk - Top 12 beste films van Christopher Nolan met trailers

Beste films van Christopher Nolan met trailers

Christopher Edward Nolan (Londen, 30 juli 1970) is filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent. Nadat hij in 1998 zijn speelfilmdebuut maakte met Following, ontving hij in 2002 zijn eerste Oscar-nominatie voor Beste Scenarioschrijver voor Memento.

Nolan verwierf internationale bekendheid door zijn herinterpretatie van het stripfiguur Batman in de drie films Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rise. Door deze successen kon hij met hoge filmbudgetten aan films als Inception, Interstellar, Dunkirk of Tenet werken.

Christopher Nolan is een van de weinige auteur-filmmakers die actief is in Hollywood. Hij schrijft de scenario’s vaak samen met zijn broer Jonathan en produceert zijn films met zijn vrouw Emma Thomas.


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 12 beste films van Christopher Nolan met trailers

Bron: www.vulture.com


12. Following (1998)

Een jonge schrijver die in Londen woont, volgt mensen in de hoop hun leven te gebruiken in zijn romans, maar de hobby wordt een obsessie en al snel merkt hij dat hij verder gaat dan de bedoeling was.


11. Insomnia (2002)

Een detective uit LA speelt een kat-en-muisspel met een moordverdachte in een afgelegen stadje.


10. The Dark Knight Rises (2012)

Batman verschijnt na acht jaar in ballingschap te hebben geleefd om terrorist Bane te bestrijden. Hij wordt hierin bijgestaan door Catwoman, maar het blijft de vraag of zij wel te vertrouwen is.


9. Batman Begins (2005)

Na de moord op zijn ouders reist Bruce Wayne de wereld rond om tegen onrecht te strijden. Hij keert terug naar zijn geboortestad Gotham als zijn alter ego Batman, een gemaskerde held die zijn intelligentie gebruikt om duistere krachten te bestrijden.


Zie hier de Top 10 beste Batman films volgens IMDb.


8. Tenet (2020)

Een geheim agent krijgt één enkel woord als wapen en wordt op pad gestuurd om het begin van de Derde Wereldoorlog te voorkomen. Hij moet door de tijd reizen en de natuurwetten ombuigen om zijn missie tot een goed einde te brengen.


7. Memento (2000)

Leonard Shelby liep een hoofdletsel op toen hij de moord op zijn vrouw wilde verhinderen. Hij lijdt nu aan geheugenverlies. Met behulp van kaartjes, post-its, polaroid-foto’s en tatoeages gaat hij op zoek naar de tweede moordenaar.


6. Inception (2010)

Dom Cobb is een dief die dromen betreedt om geheimen uit het onbewuste van mensen te stelen. Nu krijgt hij een lastigere opdracht: via een droom een idee in iemands hoofd stoppen.


Zie hier de 50 beste acteurs aller tijden, op alfabetische volgorde.


5. Interstellar (2014)

Terwijl de aarde niet meer in staat is om de mensheid in haar levensbehoefte te voorzien, gaat een groep ontdekkingsreizigers, ver buiten het melkwegstelsel, op zoek naar een toekomst voor de mens achter de sterren.


4. The Prestige (2006)

Een illusie die gruwelijk misgaat, zet twee negentiende-eeuwse goochelaars, Alfred Borden en Rupert Angier, tegen elkaar op in een bittere strijd om de macht.


Zie hier de Top 100 beste films 2022 volgens IMDb.


3. The Dark Knight (2008)

Batman bestrijdt de criminelen van Gotham, maar komt oog in oog te staan met een ongekende vijand. De psychotische Joker is onvoorspelbaar en is – in tegenstelling tot de gemiddelde bendes – niet geïnteresseerd in geld.


2. Oppenheimer (2023)

Oppenheimer is een Amerikaans-Britse biografische thriller uit 2023 over J. Robert Oppenheimer, de theoretisch natuurkundige die hielp bij de ontwikkeling van de eerste kernwapens.


1. Dunkirk (2017)

1940. Honderduizenden geallieerde troepen worden plots omringd door Duitse troepen op het strand van Duinkerke. Ze moeten zo snel mogelijk geëvacueerd worden, maar dat lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.


Top 12 beste films van Christopher Nolan met trailers

 1. Dunkirk (2017)
 2. Oppenheimer (2023)
 3. The Dark Knight (2008)
 4. The Prestige (2006)
 5. Interstellar (2014)
 6. Inception (2010)
 7. Memento (2000)
 8. Tenet (2020)
 9. Batman Begins (2005)
 10. The Dark Knight Rises (2012)
 11. Insomnia (2002)
 12. Following (1998)

Geef een reactie